מתכון לערמונים קלויים שכולם יאהבו

ערמונים קלויים – חוויה מדהימה לחיך

אם יש משהו שהריח שלו יכול להקפיץ אותנו ישר לאווירה חורפית, זה ערמונים קלויים. ברגע הראשון שאנחנו שומעים את "הקלאפק" של ערמונים הנשברים בכיריים, זה כמו למגנט את כל הזכרונות מהחופשות והחגים של ילדותנו. אז בואו נתחיל, כי המתכון הזה הוא פשוט מדהים, מושלם, וגם ממכר! ההכנה קלה, התוצאה גבוהה. תתכוננו לשיח התלהבות ראשוני, כי אנחנו עומדים ליצור משהו מעלף.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קל
מניחים לסועד: 4-6 אנשים

  • שעתיים
  • רמת קושי: קל
  • מניחים לסועד: 4-6 אנשים

ערמונים קלויים הם לא סתם חטיף; הם דינמיים כמו גיבורי-על! מדובר על תהליך קלוקל מתוק, שמחזיר אותנו בכל ביס לילדות בארץ, עם בגדים חמים ורצון לפתח את החושים שלנו. הערמונים הקלויים הזה מהווים חווית טעמים משגעת, בריאה, ואתם לא יכולים להפסיק ללקק את האצבעות אחרי כל ביס.

הרכיבים הדרושים

בכדי שהערמונים שלנו ייצאו במצב הכי טעים שיש, נדרש מעט הכנות, והרי רכיבים קלאסיים ומאוד פשוטים, שמבטיחים לכם תוצאה מדהימה:

  • 500 גרם ערמונים טריים ומתוקים
  • מים (למשרה)
  • מלח (לפי הטעם)
  • שמן זית או חמאה מומסת (לגרסה משגעת במיוחד)

אפשר ליהנות כאן מהגירסה הקלאסית, ואפשר גם לשדרג אותה עם מתכוני תיבול שונים שיתנו ערך מוסף וייפו ביסים. אם אתם צמחוניים, אפשר פשוט להימנע משימוש בחמאה. גרסה ללא גלוטן

שלבי ההכנה

עזבו אותנו משיחות מכירות, ונצא לדרך להכנת חווית לערמונים קלויים לחלוטין.

  1. קולפים בעדינות את הערמונים מפיסות הקליפות החיצוניות.
  2. משרים את הערמונים בקערה עם מים כ-20 דקות.
  3. מסננים את הערמונים ושמים אותם בתבנית אפייה.
  4. חותכים כ-X קטן על כל ערמון כדי לשחרר את האדים בתהליך הקלייה.
  5. מזלפים מעט שמן זית או חמאה ומפזרים מלח.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  7. מכניסים לתנור בשכבת ערמונים שווה.
  8. מבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהקליפה מתפצחת.
  9. תשאירו להם להתקרר כמה דקות.
  10. מגישים חם וטעים, עם תוספת של מלח אם רוצים.

תוך כדי הבישול תרגישו את הריח המגניב שממלא את הבית, וכל אחד יידע שאתם בישלתם ערמונים קלויים – הכי טעים שיש. שימו לב שהשחמת יתרה תשפיע על הטעם, אז דאגו להוציא בסיום כשהם רכים וזהובים.

תוספות ושדרוגים

תוספות לשדרוג הערמונים אינן נגמרות כאן. תושגו לדמים במטבח:

  • תוספת תבלינים כגון קינמון, קמצוץ פפריקה חריפה או כוסברה יבשה יכולה למלא את הדקות האחרונות ולהפוך את המנה לאגדי.
  • אפשר לשלב עם אגוזי פקאן קצוצים כדי לשדרג את הטעם והמרקם.
  • חגיגת דבש תוסיף מתיקות משגע לאוהבי הטריות.

לא שכחתי את הווריאציות הטבעוניות! אפשר לשדרג את המנה להמשיך עם תוספות של פירות יבשים כמו תאנים או משמשים, או אפילו אגסים קצוצים.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור ערמונים קלויים?
אחרי הכנת כל כך הרבה ערמונים, חשוב לדעת שאפשר לשמור אותם במקרר בכלי סגור עד 5 ימים, אבל אני ממליץ לא להמתין יותר מדי כי הם פשוט נגמרים!

האם אפשר לצלות ערמונים על מקל?
כן, אפשר לקלות ערמונים על מקלות בעת בישול מחניון – זה הטרנד החדש והמושלם לטיולים ולהוסיפים חוויות ייחודיות!

מה עושים אם הערמונים לא נפנים?
יכול להיות שהשימוש במים היה לא מספק – יש לנסות שוב עם מים יותר חמים ולוודא תיזמון הקלייה.

האם ניתן להכין ערמונים קלויים על מחבט?
אכן אפשר! פשוט חם את המחבת עם תחתית קטנה וקולפים עם מכסה. תגידו לי מה דעתכם, זה משגע!

האם יש טובים מעלים לאורחת?
בהחלט, אם תוסיפו מעט מיץ תפוז, זה יהפוך את המנה למרהיבה גם בטעמים.

האם ערמונים חסרים קלוריות?
הערמונים בריאים ולא מעטים, ודבר זה נותן לכם לח다고 לטעון כל מה שאתם רוצים!

על מה כדאי לשים דגש במהלך קלייה?
הקפידו לא לשכוח לחתוך את הערמונים לפני קלייה כדי לשחרר אדים, זה ישפיע על המרקם.

האם סוג הערמונים משפיע על טעם המנה?
כמובן! כל סוגy יכול להיות שונה מההרגשה בשפתיים! ובוחרים הסוג הנכון – זה יכול לעשות את ההבדל.

אם אני לא רוצה לשים מלח, מה אפשר לשים במקום?
הסוד טמון בכל תיבול אחר שאתם אוהבים, כמו שום אבקת פלפל שחור ואפילו דבש עם חומץ – כולם יוסיפו מורכבות.

האם הכנתם כמות גדולה?
אפשר לשמור במקרר ולתפוס את הערמונים! השגיחו על תנאים – חם פריך ואוויר נעים, ואז טועמים אותם לא מתישהו.

אל תשכחו, שתפו את המתכון הזה עם כל החברים והמשפחה שלכם – זה הזמן להפתיע ולפרגן לאחרים! ערמונים קלויים הם פשוט הנאה בלתי נגמרת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​