מתכון לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה בקלות!

מתכון לעוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה – המנה המדהימה שתכבוש אתכם!

העולם שלנו מלא ברגעים מושלמים, וכשמדובר באוכל, אפשר להגיד בביטחון שאין כמו עוף שלם בתנור! המנה הממכרת הזו משגעת את החושים, ומסוגלת לשדרג כל ארוחה משפחתית ולקחת אותה לשיאים חדשים. תוכלו לדמיין את הריחות המעלפים שמתפשטים ברחבי הבית כשהעוף צולה בתנור? זה כמו שיר אהבה שמנגנים במטבח, והשירה הזו תלווה אתכם לאורך כל תהליך ההכנה. בעבודה הזו אנחנו נחשוף את המתכון המושלם להכנת עוף שלם בתנור עם תפוחי אדמה, והכי חשוב – זה קל, טעים, וקצת מצחיק לפעמים כשיש עוף שמפזם כשתשימו אותו בתנור!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעתיים
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנות, חשוב שנבין מעט על הרכיבים. כשמדובר בעוף שלם, אפשר להגיד בפה מלא שזה לא רק טעים, אלא גם מסייע להשגת תחושת קהילה סביב שולחן האוכל. עוף שלם הוא קלאסיקה של ביתיות, כל נתח הוא סיפור בזכות עצמו, וכל ביס הוא חוויה שלמה. אז הנה הרשימה שלנו:

  • עוף שלם (כ-1.5 ק"ג)
  • תפוחי אדמה (4-5 תפוחי אדמה בינוניים)
  • שום (4-5 שיני שום, כתושות)
  • שמן זית (3-4 כפות)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח (לפי הטעם)
  • פפריקה (1-2 כפות)
  • תיבול נוסף: רוזמרין או טימין לפי העדפה

מרכיבים חלופיים

עכשיו, אם אתם סובלים מאלרגיות או פשוט רוצים לגוון, תוכלו לשדרג את המתכון בכמה דרכים. במקום תפוחי אדמה, אפשר להשתמש בקישואים או גזר, שייתנו טעם טרי ומרענן. מהנסיון שלי, גם ירקות כמו בטטה או פטריות יכולים להוסיף ניחוח משגע. חשוב להכיר את הטעמים שלכם ולהשתעשע קצת במטבח!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולצאת עם עוף בתנור שפשוט יגרום לכם ללקק את האצבעות! כשאתם נכנסים לתהליך ההכנה, חשוב לשים לב לפרטים הקטנים – כאן טמון הסוד של הצלחה.

  • מניחים את העוף בתבנית אפייה בינונית.
  • לוחצים על העוף עם הידיים כדי שהשומן יימצא כלפי חוץ ויצליח להעניק טעמים מדהימים.
  • מתבלים את העוף במלח, פפריקה ושום כתוש.
  • שופכים ומעסים את השמן זית על כל העוף.
  • סוחטים את מיץ הלימון מעל.
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים סביב העוף בתבנית.
  • מתבלים את תפוחי האדמה במעט מלח, פפריקה ושום.
  • מפזרים מעל את הרוזמרין או הטימין לפי ההעדפה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומתניעים אותו לפני הכניסה לתבנית.
  • מכניסים לתנור למשך 60-75 דקות (עד שהעוף משחים ומתבשל).
  • לא לשכוח לבדוק את העוף בכל 20 דקות ולמרוח אותו בשומנים שנצברו בתבנית.
  • מסננים את העוף לאחר שיצא מהתנור ומניחים לו לנוח כמה דקות לפני חיתוך.

בהחלט כדאי לשים לב במהלך הבישול, כי עם כל בדיקה ומריחה, אנו יוצרים טעמים חדשים שעפים באוויר.

תוספות והצעות לשדרוג

כשמותג המנה הזו, תמיד יש מקום לשדרוג ולשדריגים! לדוגמה, אתם יכולים להוסיף מעט גבינת פריזאי או מוצרלה מעל העוף לפני שמכניסים אותו לתנור. אם בא לכם גרסה בשרית וקצת דשנה יותר, למה לא להוסיף מעט פטריות? וכמי שחי את ההכנה, אני ממליץ להתנסות בכמה מהתבלינים קיצוניים כמו כוסברה או כמון, שמוסיפים טעם לא שגרתי אך אגדי!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שאריות העוף?
לאחר הארוחה, אם נשארו לכם שאריות, אתם יכולים להכין סלט עוף משגע. פשוט תוסיפו ירקות טריים, יוגורט או רוטב עגבניות, והנה לכם מנה חדשה!

האם אפשר לשים את העוף במרינדה לפני הבישול?
כמובן! מרינדה קלה עושה קסמים. תוסיפו קצת חומץ בלסמי ושום, וזה פשוט יהיה מדהים.

מתי כדאי לדעת שהעוף מוכן?
העוף יהיה מוכן כשאלה יהיו גוון זהוב ושליו, ואם תרצו להיות מדויקים, הסטנדרט הוא 75 מעלות בציפוי.

איך ניתן לדעת שחלקי העוף מבושלים?
הדרך הכי טובה היא לחתוך את העוף והקפיץ נוזל ירוק, אם הוא עדיין רוב טיפה ורוד בבשר, הוא צריך להשהות טיפה יותר בתנור.

על מה כדאי להקפיד בזמן האפייה?
חשוב להציף את העוף בשומנים שנינצברו בתבנית בכל 20 דקות, זו אחת הסיבות שהעוף יוצא עסיסי .

מה קורה אם אני לא רוצה להכין עוף שלם?
אני ממליץ לנסות חלקי עוף! כך תיהנו מפשטות בישול ואותם טעמים מדהימים שיש בעוף שלם.

האם אפשר להכין את המתכון הזה עם תבלינים אחרים?
בהחלט, הניסיון שלי מלמד שגם תיבול בגרגרי חומוס או חרדל מוסיף עוד עונג למנה.

מה קורה אם לא אוהבים גזרים?
אין שום בעיה, אתם יכולים פשוט לא לשים גזרים או להמירם בעצם בירקות שאתם אוהבים. אפשר גם לפנק בירקות קלויים שזה פשוט משגע!

למה כדאי להגיש את המנה עם סלט?
סלט טרי יכול להביא חוויה רעננה לשולחן וגם להסיר חלק מהשומניות אם יש. במיוחד כשיש לכם ילדים, הם בוודאות ירצו את הסלט.

האם המתכון הזה קל להכנה?
בבקשה! זה קל ועם תוצאות מושלמות, אתם יכולים להשלים את המנה במקסימום כיף ובזמן יחסית קצר.

אם הגעתם עד לכאן, אני מאחל לכם להכין את המתכון המדהים הזה, לגלות טעמים חדשים ובעיקר, לנשום את הריח המעלף של אוכל טעים שמתפשט בבית. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על החוויה המיוחדת הזאת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​