מתכון לטריאקי שלא תוכלו לפספס!

מתכון לטריאקי: טעמים אסיאתיים במנה אחת

איכשהו, כל כך הרבה מטבחים בעולם מצליחים להתמזג יחד ולהביא עימם טעמים חדשים ומלהיבים. הביקוש למטעמים אסיאתיים נמצא בעלייה מתמדת, ומי לא אוהב רוטב טריאקי?! אם עד היום לא הכנתם בבית רוטב טריאקי משגע, זה הזמן המושלם! הרוטב הזה מדהים! הוא מלא טעמים, יכול לשדרג כל מנה, ואפילו לפתח רכיבים חדשים ועשירים מבחינה קולינרית. במתכון הזה לא רק שנכין את הרוטב עצמו, אלא גם נשלב אותו עם חומרים טעימים במיוחד. תכינו את המזלגות ואת הקערות, כי הולך להיות מושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בטריאקי, כמו באהבה, צריך לעבוד עם רכיבים טריים ומצוינים. המתכון שלנו כולל את כל מה שיהיה כדאי לכם וישדרג את המנה באופן אגדי. אז קדימה! הנה הרשימה:

  • 500 גרם חזה עוף או טופו
  • 4 כפות רוטב סויה (הכי טעים שיש!)
  • 2 כפות דבש או סילאן (לגרסה טבעונית)
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 1/2 כוס מים
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 קיסם ג'ינג'ר קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שומשום קלוי (למגע אגדי)
  • בצל ירוק לקישוט

הגרסה הזאת מתאימה לאוהבי הטעמים המלוחים-מתוקים. כדי לשדרג את המנה, אתם יכולים להוסיף ירקות: פפריקות, ברוקולי ואפילו פטריות. כולם ישדרגו את המנה באופן מדהים!

שלבי ההכנה

ואחרי שפירטנו על הרכיבים, הגיעה השעה לא נכנה את הטריאקי המהמם שלנו. בואו נתחיל!

  1. חוצים את חזה העוף או את הטופו לקוביות בגודל אחיד.
  2. מניחים קוביות עוף או טופו בקערה ומניחים להן להשרות עם רוטב הסויה, דבש, שמן סומסום, שום וג'ינג'ר במשך 15 דקות.
  3. מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים מעט שמן.
  4. מניחים את העוף או הטופו המלוח במחבת ומבשלים 5-7 דקות עד שהם משחימים מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את המים למחבת ומערבבים. מבשלים 5 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם.
  6. מפזרים שומשום קלוי על המנה ומערבבים מעט.
  7. מעבירים את המנה לקערת הגשה ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
  8. מגישים לצד אורז או נודלס לסיום מושלם.

התרגשות בפנים? אז זהו – המנה המעלפת שלכם מוכנה! עכשיו רק נשאר להנות מהטעמים הממכרים שלה.

תוספות ושדרוגים

אוקי, אם אתם רוצים לקחת את המנה הזאת לשלב הבא – יש אינספור דרכים לשדרג אותה! ראשית, אפשר להכין את הרוטב ביותר תיבול. למשל, אתם יכולים להוסיף לפלפל חריף קצוץ או לסחוט מעט מיץ לימון על המנה כדי לאזן את המתיקות.

שנית, אפשר להכין את הפריטים עם ירקות. פפריקות, קישואים ואפילו חמוציים יכולים להיתפס בכיף בשילוב.

כמו כן, אם אתם רוצים לקחת את המנה למקום בריא יותר, תוכלו להחליף את העוף בטופו, כמו שכבר ציינו, או להגיש עם קינואה במקום אורז.

שאלות ותשובות

מה הטעמים שיתאימו לטריאקי?
הטריאקי מאופיין בטעמים מלוחים ומתוקים. רוטב סויה, דבש, שום וג'ינג'ר הם המרכיבים המרכזיים. אל תחששו להוסיף פפריקה, בצל ירוק ועוד תיבולים שהיו כאן!

מה לגבי הגרסה הטבעונית?
בטח! אתם יכולים להשתמש בטופו כתחליף נהדר לחזה עוף. ניסיתי את זה, ויצא טעים לא פחות!

האם ניתן להכין זאת מראש?
כן! אתם יכולים להכין את הרוטב ולהחזיק אותו במקרר עד שבוע. העוף ניתן להשרות באותו רגע לפני הבישול.

מה להגישן ליד המנה?
הכי טעים להגיש עם אורז מבושל או עם נודלס! הם סופגים את הטעמים כמו שצריך.

כמה זמן לוקח להכין את המנה?
חצי שעה גג. בדיוק הזמן שתהיה מוכנים לאכול!

האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
בהחלט! זה מוסיף טעמים נהדרים. תשתמשו בכל ירק שתרצו.

מה נחשב לתיבול טוב יותר?
זה תלוי בטעם האישי שלכם. נסו להציץ עם רוטב חריף לקבלת טוויסט מעניין.

האם אפשר להשתמש במסננת כדי לקלוט את השומשום?
כן! זה לא רק מוסיף טעם, אלא גם נותן מראה שמח.

איך אני יודע שהבשר מבושל?
נשאלים לדעת שחתיכות הבשר שאותן הכנתם מבושלות לחלוטין ובראש לא רואים אותן בבצקיות.

האם זה מתכון של סבתא?
מאוד לא! זה מתכון מהמזרח הרחוק, אבל כל אחד יכול לבשל אותו בבית. ההתרגשות בעבודה היא של כולם, לא?

לאחר שביצענו כל מה שאפשר, הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! הכנתם? ספרו להם על הטריאקי מהעולם המדהים של האוכל, ותזכירו להם לשתף גם כן! האגדה כאן היא בשיתוף קהילתי!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​