מרק תאילנדי עם חלב קוקוס: מתכון קל וטעים

מרק תאילנדי עם חלב קוקוס – חוויה קולינרית מוגזמת!

בכל פעם שאני מתיישב לספר על מרק תאילנדי עם חלב קוקוס, אני מתמלא בהתרגשות. לא מדובר רק במרק; זהו מסע לחוויה מלאה בטעמים, צבעים וריחות. התחשק לי לכתוב על המתכון הזה כי הוא פשוט מדהים וממוקד במרכז הקולינריה האסיאתית. ידוע שהמרק הזה הוא לא סתם מנה. זהו משהו שממש אוכל את הלב! כמו שהמטבח התאילנדי יודע לעשות, הוא מצליח לשלב חריף, מתוק, חמוץ וכל כך הרבה טעמים יחד שמגיעים לשיא אולימפי קולינרי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיש למספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להצליח להכין את המרק המושלם הזה, אנחנו צריכים לאסוף כמה מרכיבים מדהימים. לא מדובר ברכיבים נדירים, אבל כל אחד מהם משחק תפקיד חיוני בהרמוניה הכללית של המנה. הנה הרשימה מלאה:

  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ (או קליפת לימון)
  • 1-2 צ'ילי חריף, פרוס (לפי טעם אישית)
  • 2 כפות שמן צמחי (שמן קוקוס הוא אגדי כאן)
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 700 מ"ל מרק ירקות או עוף
  • 1 סלסלת פטריות, פרוסות
  • 150 גרם נודלס אורז (או כל נודלס אהוב אחר)
  • מיץ מלימון אחד
  • קצת מלח ופלפל לפי טעם
  • קערת כוסברה קצוצה, לקישוט

כשהמוצרים האלו יפגשו את הסיר, אפשר רק לדמיין את השילוב של הטעמים שיתפתח. אם אתם משוגעים על טעמים נוספים, לא שוכחים לשלב קצת סויה או רוטב מדונג קפאלה, רק כדי להגביר את הדופק.

שלבי ההכנה

בסדר, זה הזמן לעבור לשלב הפעולה! ההכנה כה מהירה וממש ברור איך מתחילים. פשוט מנות אפשרות בינלאומיות של טעמים!

  1. מחממים את השמן בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצ'ילי ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
  3. יוצקים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה.
  5. כשהמרק מתחיל לבעבע, מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
  6. מוסיפים את נודלס האורז ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  7. מערבבים פנימה את מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מעבירים לקערות ומקשטים בכוסברה הקצוצה.
  9. מזגו את המרק לקערות ושיהיה טעים!

מרכיבים חלופיים

מרק תאילנדי זה הוא יחסית גמיש! אם בא לכם לשפר אותו או אפילו לשדרגו גרסה טבעונית: אתם יכולים לשים חלב שקדים במקום חלב קוקוס. הג'ינג'ר והצ'ילי יכולים גם להחליף באספרגוס ירוק, או ירקות אחרים שיש לכם בבית. העולם מרגיש חופשי!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

ובכן, כרגיל, אנחנו לא עוצרים כאן. אפשר ללקק את האצבעות באהבה להוספת טעמים! יוגורט טבעי, אם אתם רוצים להוסיף קצת קרמיות ורעננות. לתוספת מרקם, שקדים קצוצים, או אפילו קוביות טופו. כן, זה בריא, דל פחמימות ומעט שומן. ולהמה שאתם ממש צריכים, לא לשכוח את חמאת הבוטנים הטרייה על גבי המרק. זה משגע!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה שהמרק יהיה חריף פחות?
אפשר פשוט להוריד את כמות הצ'ילי או אפילו לשים צ'ילי מתוק במקום. חריף מגרה את התיאבון, אבל באמת תלוי בטעם האישי שלכם.

האם אפשר לשמור את המרק במקרר?
בהחלט! המרק נשאר טעים ועדיין מושלם גם למחרת במקרר. רק חשוב לחמם היטב את המרק לפני ההגשה.

האם ניתן להשתמש בשמן אחר?
ודאי! אפשר לשים שמן זית או שמן רגיל, אבל שמן קוקוס כאן הוא אגדי בעיקר כי הוא מוסיף עומק טעם ממכר למרק שלכם.

מה כדאי להגיש לצד המרק?
אני ממליץ להגיש עם לחם פריך או אגרולס. זה משלושה אותו מרגיש שאתה בשוק תאילנדי אמיתי!

האם המרק קל להכנה?
ממש! כל המצרכים מרוכבים ומתחברים במהירות, רק לערבב ומחכות דקה כמו סבתא טובה.

האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט להחליף את נודלס האורז בגרסה ללא גלוטן ולראות את התוצאות המושלמות.

האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס אחר?
כן, ישנם מותגי חלב קוקוס שונים, תנסו לבחור אחד איכותי בלי שטויות מיותרות.

איך אני יודע אם המרק מוכן?
זה פשוט! כשנודלס האורז רכים והפטריות מתרככות, זה סימן מעולה!

מה אפשר לשים בשביל טעמים שונים?
שילובים של עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, או כוסברה עוזרים להוסיף עוד שדרוגים לפינוק שלכם.

האם אפשר להכין את המרק יום מראש?
כמובן! זה טעים יותר, ויש מצב שהטעמים יתיישבו ויתחברו בצורה עוד יותר משגעת!

עד כאן המתכון המדהים שלנו! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון כאן ברשתות החברתיות. המשלוח הוא בין חברים, קחו את זה מהניסיון שלי! בהצלחה ובתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​