מרק שעועית עם בשר ותפוחי אדמה
דמיינו שאתם יושבים בבית, החורף בחוץ מראה את פניו העגומות, והרוח נושבת דרך החלונות. אתם מרגישים את האווירה הקרירה, אבל אתם יודעים שהמרק הזה, שהוא כמו חיבוק חם מהעבר, מחכה לכם במטבח. הוא טעים, מנחם ואפילו בריא! המתכון הזה הוא לא סתם מתכון, אלא אוצר אמיתי, כמו של סבתא, עם טעמים שמשגעים את החושים ושנשארים איתכם הרבה אחרי שהמרק נגמר. כל כף במרק הזה היא חוויה שמעלפת, שמזכירה לנו שיש אהבה מאחורי ההכנה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המדהים הזה, נזדקק למרכיבים פשוטים אך נפלאים שמעניקים לו את הטעם הממכר. הנה הרשימה:
- 250 גרם שעועית יבשה (או בקופסה אם אתם בעד קיצור תהליכים)
- 500 גרם בשר כתף או קצבים, קצוץ לקוביות קטנות
- 3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 בצל קצוצים דק
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
- 2 סלרי, קצוצים דק
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית כמון טחון
- 2 ליטר מים (או יותר לעובי הרצוי)
- עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט
לא חייבים לדבוק במדויק ברשימה הזו! אפשר לשדרג את המרק עם חומרים נוספים כמו קישואים או תבלינים אחרים, לפי טעמכם האישי. לא נשכח שמרק זה אהבה, גם פיקנטי וגם מתוק, כך שניתן לשחק עם המזון והמרקם.
מרכיבים חלופיים
עבור גרסאות טבעוניות, אפשר להחליף את הבשר עם טופו או סייטן. זה גם בריא וגם מפנק! אם ברצונכם בגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בשעועית מקופסאות אין צורך לדאוג – היא כבר מבושלת וכל מה שנותר לכם זה לחמם ולבשל.
שלבי ההכנה
המרכיבים מוכנים, עכשיו ניגש לשלבים! הכנת המרק המושלם היא משימה מהנה, אשר מצריכה סבלנות ואהבה. והנה השלבים:
- אם אתם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות אותה במים למשך לילה. זה חשוב כדי לרכך אותה ולהפחית את זמן הבישול.
- בסיר גדול, מחממים מעט שמן על חום בינוני, מוסיפים את הבצלים, ומטגנים עד שהבצלים שקופים.
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את השום הכתוש, הגזר, הסלרי, והכמון. מטגנים במשך 2-3 דקות נוספות עד שהריח עוטף את המטבח.
- שמים את השעועית (אם היא יבשה יש לבשל אותה במים קודמים), תפוחי האדמה, מלח ופלפל, ומערבבים הכל.
- יוצקים במים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מכסים, ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה וחצי או עד שהשעועית והבשר רכים.
- אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מים בהתאם לטעמכם.
- לפני ההגשה, קשטו בעלי פטרוזיליה קצוצים.
אופציות שדרוג למרק
אם אתם חובבים של עבודות יצירה במטבח, הנה כמה רעיונות כיצד לשדרג את המרק האגדי הזה:
- הוספת פלפלים חריפים לפיקנטיות, אם אתם מרגישים שלא שלמים בלי קצת תיבול.
- לפרוס עלי אורגנו טרי, שיהפכו כל כף למהודרת.
- לשלב קוביות דלעת כדי להעניק לטעם מתיקות רעננה, שתרגש את החיך.
האפשרויות לא נגמרות כאן! נסו לערבב טעמים ולגלות מה הכי טעים עבורכם. ככה נשמרת התשוקה במטבח!
שאלות ותשובות
איך ניתן להכין מרק זה ללא בשר? אפשר להשתמש בטופו או בשעועית רק, יחד עם תבלינים עשירים – המנה תצא עוצמתית ומפנקת על אף החסר.
האם ניתן להכין את המרק מראש? בהחלט! המרק הזה נהדר לחימום חוזר. כדאי לשמור אותו במקרר עד שלושה ימים.
מה לעשות אם המרק יוצא סמיך מדי? פשוט הוסיפו מים בעודכם מחממים אותו – ולא לשכוח לטעום!
אילו תבלינים נוספים כדאי לשלב? אני אוהב להוסיף מעט כורכום ומוסקט, הם מעניקים טעם מעניין ומשגע.
איך לגרום לכולם במטבח ללקק את האצבעות? בישול עם אהבה, מוסיקה טובה והרבה צחוק! המרק הזה ממש נועד להיאכל בכיף.
האם אפשר להוסיף דברי מאפה לצד המרק? כן, לחם פראי או לחמניות רכות יפנקו אתכם בחוויה מושלמת.
כמה זמן תהליך הבישול לוקח? זכרו, המרק צריך להתבשל לפחות שעה וחצי כדי להחצין את טעמיו המדהימים.
איך לשמור על העונג לאורך זמן? אם אתם שומרים על המרק במקרר, קינוח של פירות טריים אחרי זה יהיה רענן.
מהם השדרוגים שמתאימים לילדים? חצי מוצא גבינה צהובה מגורדת מעל המרק יהפוך אותו לתענוג אמיתי.
מה לעשות אם נשאר מרק אחרי הארוחה? להקפיא portions, זה ישמור על טעמים ואפשר להתחמם מחדש מתי שתרצו.
עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם למרק שעועית עם בשר, אל תהססו לשתף אותו עם חברים! הידיעה שאתם חלק מהכנת מזון מהלב, מתבררת בעונג רב. שתפו והתענגו על כל כף! אילו טעמים עוד הייתם רוצים לנסות? אפשר לכתוב לי בכל שאלה!