מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות טעים ופשוט להכנה

מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות מקופסה

לא כל יום מתעורר לנו חשק להכין ארוחה מדהימה, כזו שתשמח את משפחתי ותמלא את הבית בריחות משגעים. אבל כשזה קורה, אין כמו מרק השעועית הלבנה ברוטב עגבניות – מנה אגדי שמלאה בטעמים משגעים ובריאה לא פחות. מדובר במתכון פשוט, מהיר יחסית, ומעל הכל – טעים בצורה ממכרת! נתחיל במסע אל העונג הקולינרי שיהפוך את השולחן שלכם לסעודה מושלמת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה אנשים המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהמזון שהוא לא רק טעים אלא גם בריא ושלם הוא חלק מהשגרה שלנו, אנחנו רוצים לשים לב מה אנחנו מכניסים פנימה. במרק הזה, השעועית הלבנה היא הגיבור – מלאה בחלבון ועסיסית, היא מספקת גם סיבים תזונתיים וויטמינים. הרוטב הוא טפיחה על השכם לדימיון שלנו. ובואו לא נשכח את עגבניות הקופסה, שהן תמיד כאן, מנוחות באחסון, מוכנות להצלה.

להכנת מרק השעועית הלבנה ברוטב עגבניות, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 250 גרם שעועית לבנה יבשה (או קופסה של שעועית לבנה מבושלת)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מקופסה (או כוס פירה עגבניות)
  • 2 גזרים בינוניים, קצוצים
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור שטח לפי הטעם
  • כף שמן זית
  • מים או ציר ירקות לפי הצורך
  • קמצוץ כוסברה קצוצה (אופציונלי, לטעם מרענן)

מרכיבים חלופיים

מי שמעוניינים לתת למתכון פרשנות משלהם יכולים לנסות כמה אפשרויות חלופיות. למשל, אפשר להשתמש בעגבניות טריות קצוצות במקום מקופסה, או להוסיף קישוא קצוץ כדי להעשיר את המרק. למי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר להחליף את השעועית הלבנה בקינואה, שתוסיף עוד חלבון וגם לא תשתנה בטעם!

שלבי ההכנה

מכינים את המנה המדהימה והמרוקאית הזו בשישה צעדים פשוטים:

  1. אם אתם משתמשים בשעועית יבשה, יש להשרות אותה במים למשך הלילה, ולבשל במים עד שהם רכים.
  2. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-30 שניות, עד שהשום מפיץ את הארומה המדהימה שלו.
  4. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים. מטגנים עוד כמה דקות עד שהגזר מתרכך.
  5. כעת נוסיף את עגבניות הקופסה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומבשלים 5-7 דקות.
  6. לבסוף, מוסיפים את השעועית המבושלת (או הקופסה) ומים או ציר ירקות עד שהמרק מגיע לרמת הסמיכות הרצויה. מבשלים כ-10 דקות נוספות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

המרק הזה כל כך טעים, שאפשר לנסות להוסיף לו כל מיני תוספות כדי לשדרגו לעוד ועוד ווריאציות. לדוגמה, ניתן לפזר מעל כוסברה קצוצה לאחר הבישול להוספת טעם רענן, או להוסיף מעט חצילים קצוצים ללהגביר את העושר. למי שאוהב חריף, אפשר גם להוסיף פלפל חריף קצוץ בשלב הבישול.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף למרק כדי להפוך אותו לארוחה מלאה?

כדי להפוך את המרק לארוחה מלאה, ניתן להוסיף קוביות טופו או חזה עוף קצוץ. גם קינואה או אורז יכולים להעניק למנה את הרבדי החלבוני הנדרשים.

האם אפשר להכין את המרק עם קטניות אחרות?

בהחלט! ניתן להחליף את השעועית הלבנה בשעועית אדומה או חומוס, כל אחת מהן תוסיף טעם ועסיסיות משלה.

מה האפשרויות לשמור על המרק לאחר ההכנה?

המרק שומר היטב במקרר ל-3-4 ימים, תוכלו גם להקפיא אותו לקראת ימים עסוקים. עוטפים היטב במיכל אטום, ומדי פעם הוציאו חלקים קטנים על מנת להפשיר.

כמה זמן לוקח לבשל שעועית יבשה?

שעועית יבשה לוקחת בין 60-90 דקות לבישול, תלוי איכותן. לאחר השרייה, הבישול מהיר יותר.

האם אפשר להכין את המרק מראש?

בוודאי! המרק טעים יותר לאחר ששהה במקרר כמה שעות או אפילו יום שלם. כך הטעמים מתמזגים יחד.

איך אפשר להעניק למרק טעם יותר עשיר?

מוסיפים טבלית ציר ירקות בזמן הבישול או מסננים שוב את המרק בהגה גם מעל פירות ירקות קוביות כדי להוסיף טעם נוסף.

האם אפשר לשדרגו עם גבינה?

אוהבים גבינות? לאחר בישול המרק, ממליצים לפזר גבינת פרמזן מגוררת או מוצרלה לקוביות כדי להעניק מרקם מעניין.

האם יש טיפים למי שרוצה להכין גרסה דלת פחמימות?

לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את השעועית בקולרבי קצוץ, ממשיך לספק את זה אבל מפחית את הפחמימות בכמה רמות.

באיזו תדירות כדאי להכין את המרק הזה?

אני ממליץ להכין אותו לפחות פעמיים בשבוע! הוא כל כך טעים ומזין, שתשמחו להפרות את התפריט שלכם.

האם אפשר לשדרגו לסוגים שונים של רטבים?

בדיוק! אפשר להשתמש ברוטב אדום, בטעמים של רוטב פסטו או בוואריאציות שונות לפי אהבתכם!

לסיום, לא הייתם רוצים לשמור את המתכון הזה לעצמכם. זה זמן טוב לשתף אותו עם חברים ובני משפחה – אין דבר יותר מרגש מהיכולת להביא אושר על השולחן! תיהנו מהמרק המדהים הזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​