מרק לקוסקוס טריפוליטאי שיהפוך את הארוחה שלך לחוויה

מרק לקוסקוס טריפוליטאי – נשנוש מעלף לכל עונה

כל חובב אוכל יודע שמאחורי כל צלחת טמונה סיפור, ובמיוחד כשהמדובר במאכלים כמו מרק לקוסקוס טריפוליטאי. המנה הזו היא לא סתם מרק – היא מתכון מדהים, משגע, שמציף אותנו בזיכרונות חמים מהמטבח של סבתא. האהבה והמסורת מתגלמות בכל כף מהמרק הזה, ומדי ביס נרגיש את החום שנמס בפה. אז בואו נצלול לתוך מתכון אגדי, שנעשה אותו יחד!

Zמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי של המתכון: קל
  • לכמה מנות: 6-8 מנות

הרכיבים דרושים

כדי לייצר את המרק המהמם הזה, נזדקק למבחר רכיבים עשירים, שכל אחד מהם תורם לניחוחות ולטעמים המיוחדים של המנה. הנה מה שנצטרך כדי להגיע לתוצאה מושלמת!

  • חצי ק"ג של עוף, חתוך לחתיכות בינוניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזריים קלופים ומגורדים
  • 1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 ליטרים מים
  • 1 כוס קוסקוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • קוביות דלעת (שדרוג אפשרי)
  • עליי כוסברה קצוצים להגשה (אופציונלי)

שלבי ההכנה

ההכנה של המרק הזה פשוטה ומהירה, ותוך כדי יכולות להתרחש שיחות מצחיקות על זיכרונות מהבית. כך נבצע את השלבים:

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל אותו עד שהוא מתייבש ומשחים קלות.
  3. נוסיף את נתחי העוף ונערבב היטב, עד שהעוף משנה צבעו.
  4. נכניס את הגזר המגורד ואת בעת הקישוא, ונבשל למשך 5 דקות נוספות.
  5. נוסיף את תפוחי האדמה הקוביות והשום הקצוץ, ונערבב היטב.
  6. נמזוג את המים ונביא לרתיחה.
  7. נוסיף את הפפריקה, המלח והפלפל, ואז ננמיך את הלהבה ונבשל במשך כ-20 דקות.
  8. כשהמרק מוכן, נוסיף את הקוסקוס ונערבב מעט.
  9. נכסה את הסיר ונחכה עוד 5 דקות עד שהקוסקוס סופג את הנוזלים.
  10. מגישים את המרק עם עלי כוסברה קצוצים אם רוצים.

מרכיבים חלופיים

המרק לקוסקוס אפשרי גם בשדרוגים שונים אם יש לכם העדפות שונות. תוכלו להכין גרסה טבעונית, פשוט על ידי החלפת העוף בצמחי בר ותוספת של קטניות כמו חומוס או עדשים, כך שהמרק יישאר בריא וממכר.
בנוסף, עבור גרסה דלת פחמימות, אפשר להשתמש בקינואה במקום הקוסקוס, והטעמים עדיין יהיו מעלפים!

שדרוגים ותוספות אפשריים

כאן מגיע הקטע המיוחד! כל מנה יכולה להיות פתוחה לשינויים וגיוונים.
ניתן להוסיף למרק קוביות דלעת, שתוספותיה ישדרגו את מנת המרק באופן משמעותי, או פניני חומוס מבושלות.
אם תרצו לקחת את המרק למחוזות אחרים, אפשר להוסיף פרוסות של לימון כבוש שמוסיפות חמיצות נפלאה, ואפילו קצת כמון אם אתם אוהבים טעמים חזקים ועזים.

שאלות ותשובות

מה הכמות של המים במתכון?
כמו שתיארנו, נדרוש 2 ליטרים של מים, שמביאות למרק נוזלי אך עשיר.

האם ניתן להשתמש בירקות אחרים במתכון?
בהחלט! אתם יכולים לשים כל ירק שאוהבים: תפו”א, דלעת, פטרוזיליה, או אפילו בטטה. ככל שיותר צבעוני, כך המרק יהיה יותר מרענן ומעניין.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את המרק?
ניתן לאחסן את המרק במקרר בכלי סגור למשך 3-4 ימים. אם החלטתם להקפיא, יש לשים בכלי עם כיסוי שמותאם להקפאה.

איך מרגישים את הטעמים במירק?
המרק הזה מדהים בעבודתו, שכן כל ביס מביא עמו קרם של ירקות, נתחי עוף ותיבול מושלם.

האם יש צורך לבשל את הקוסקוס בנפרד?
לא, הקוסקוס מבושל ישירות בסיר המרק עם כל הנוזלים, כך שהוא סופג את כל הטעמים.

האם יש צורך לקצוץ את הירקות מראש?
כן, קיצוץ הירקות מראש מקצר את זמן ההכנה ומונע בלבול כאשר מתחילים לבשל.

כמה זמן ניתן לשמור את המרק במקפיא?
המרק נשמר בהקפאה עד 3 חודשים. רק מומלץ להקפיא לפי מנות, כך שיהיה ממכר למשפחה.

האם ניתן להחליף את העוף בדג?
בהחלט! דגים כמו פורל או בורי יספקו טעמים מלוחים יותר. הכין את הדג בסוף הבישול.

איך יודעים שהמרק מוכן?
אם העוף רך והירקות רכים, זה הזמן לצאת לדרך לכיוון השולחן.

מה בקשר לכל מי שיש להם רגישות לגלוטן?
נכון מאוד לערוך שינויים! קוסקוס ניתן להחליף בקינואה או בבורגול שהוא טעים יותר!

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המענג הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים והמשפחה. תוכלו להפיץ אותו ברשתות החברתיות ולהשאיר חותם מתוק על כל מי שיגע במנה הזו.
כל ביס שווה את זה פשוט כי הוא אוכל של אהבה, מסורת וחיבור. בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​