מרק ברוקולי ואפונה שיעשה לכם יום טוב

מרק ברוקולי ואפונה – מתכון מדהים ושופע טעמים

למי שלא מכיר, ברוקולי ואפונה הם שני רכיבים שיכולים לשדרג כל מנה, במיוחד כשמדובר במרק מענג ומושלם. במתכון הזה ניצור מרק ברוקולי ואפונה שמעלף את החיך. כל ביס יגע בנשמה ויגרום לכם להרגיש את החמימות של הבית. הקסם כאן טמון בטעמים העשירים ובמרקם הקרמי של המרק, שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות ואפילו את הצלחת.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת שווי: 4 מנות מכובדות

הרכיבים הדרושים

כעת נעבור לרשימת הרכיבים שיצטרכו להיות מוכנים בפניכם. הרכיבים הם לא רק טעימים אלא גם בריאים ונמצאים כמעט בכל בית. תוכלו להרגיש את הבריאות והטריות בכל כפית ומי שינסה את המרק הזה יוכל להרגיש מדהים גם מבפנים!

  • 1 ראש ברוקולי (נשאר ללא כחל) חתוך לפרחים
  • 250 גרם אפונה קפואה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 1 ליטר מרק ירקות או מים
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר לשים שמן זית או חלב קוקוס לגרסה טבעונית)
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • 1 כף שמן זית
  • קצת אגוז מוסקט, מגורר (אבקה – למי שאוהב את הטוויסט)
  • קצת גבינת פרמזן מפוררת (לבחירה, לגרסה לא דלת קלוריות)

שלבי ההכנה

כעת, נכנס לשלב שבו נבנה את הקסם. אני רוצה להעביר לכם את התחושה שאני חוויתי כשעמדתי במטבח והיתרגשתי מהמרק הזה מתבשל! כל ריח והטעם הם ניחוחות שאני לא אשכח לעולם.

  1. מבשלים מים בסיר גדול ואז מוסיפים את הברוקולי ואת האפונה ומבשלים אותם במשך כ-5 עד 7 דקות, עד שהירקות רכים אך עדיין שומרים על צבעם הירוק העז.
  2. באותו זמן, משחימים את הבצל בשמן זית בסיר נפרד על חום בינוני מכיל עד שהוא מתרכך ושקוף.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הירקות המבושלים לסיר עם הבצל והשום, מוסיפים את המרק או את המים ונותנים לתערובת להתבשל למשך כ-15 דקות, על חום נמוך.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
  6. לאחר סיום הבישול, מכניסים את התערובת לבלנדר ושוחפים עד שהתערובת מתמזגת למרקם חלק.
  7. משרים במעט שמנת מתוקה ומערבבים שוב, עד שהמרק קרמי ובעל גוון יפה.
  8. מעבירים את המרק לכלי הגשה ואפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מלמעלה לקישוט.

גרסה בריאותית

אם תרצו להכין גרסה דלת קלוריות של המרק, תוכלו להחליף את השמנת בחלב קוקוס או לגמרי לוותר עליה, התוצאה תהיה נפלאה בכל מקרה! ממליץ גם להוסיף עלי תרד טריים בסוף הכנה, זה מוסיף טעם וערכים תזונתיים.

שדרוגים ותוספות

כאן מגיע החלק שבו אתם יכולים לשדרג את המרק לפי טעמכם האישי! אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה בישול, למי שאוהב פחמימות, ואפשר גם לשים מעט קוביות טופו טבעוניות. אם אתם רוצים לתת טוויסט, נסו לגרר גזר קטן או קוביות קישואים. יש גם כאלו שמוסיפים מעט צ'ילי קצוץ לחריפות ומילים אחרות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שאריות המרק? אתם יכולים לשמור את המרק במקרר עד שלושה ימים. הוא מצוין לערבוב עם פסטה או קוסקוס, או פשוט לחמם בטוסטר אובן.

האם אפשר להקפיא את המרק? בהחלט! המרק שומר על טעמיו גם לאחר שהוקפא ועבר הקפאה. פשוט הכניסו לקופסה אטומה להקפאה.

איך יודעים אם הברוקולי טרי? ברוקולי טרי צריך להיות ירוק עז וצעיר, עם גבעולים מוצקים. אם הוא מתחיל להיות אפרפר או רך, הוא לא כ"כ הכי טעים שיש.

מה היתרונות הבריאותיים של ברוקולי? ברוקולי מספק כמות נהדרת של ויטמינים C ו-K, מסייע להוריד כולסטרול ומועיל למערכת החיסונית.

האם אפשר להשתמש באפונה טרייה במקום קפואה? חד משמעית! רק זכרו שהאפונה תצטרך בישול קצר יותר.

האם כדאי לשים יותר מיני עשבים במרק? בהחלט! ניתן להוסיף טימין, אורגנו או בזיליקום לראבק של טעמים.

מה אפשר להוסיף על מנת לשדרג את המרק? אתם יכולים להוסיף קוביות מיוחדות של לחם קלוי, זה יהיה מדהים במיוחד.

למה אגוז מוסקט? אגוז מוסקט מוסיף מתיקות ומרקם שמושך את כל הטעמים.

איך אפשר להפוך את המרק לטבעוני? פשוט החליפו את השמנת במים או חלב קוקוס, זה ייתן טעם נהדר!

מה נשאר לי לעשות עכשיו? יש לכם את המתכון המושלם והחם הזה בידיכם. איכו את החברים ומשפחה שלכם למלא את הבטן עם מרק ברוקולי ואפונה מעולה! הוכיחו להם שאוכל בריא יכול להיות טעים להפליא!

אם הכנתם את המרק, אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם כולם. תנו לעוד אנשים ליהנות ממהלך ההכנה, ותגלו לכם שהאוכל הוא אחד הדברים הכי משגעים שיש.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​