ממש כמו אצל פותנה: פלפל חריף כבוש לא מתכון לפספס!

פלפל חריף כבוש של פותנה – קל, מהיר ומיוחד!

האם אי פעם חלמתם על מנה שמדברת אל כל החושים שלכם? כזו שתגרום לכם להרגיש על גג העולם בכל ביס? אנחנו ממש רגע לפני הכנתם של פלפלים חריפים כבושים, ובשיטה המהירה והפשוטה של פותנה. אם אי פעם חשבתם שפלפל יכול להיות אגדי, המנה הזאת תראה לכם את כל הטעים והמדהים שהוא יכול להיות! בואו נגלה יחד מה עושים כאשר רוצים להוסיף למנות שלכם נגיעה עזה של טעם וחום. האמת היא שלא מדובר במתכון מסובך, וגם לא במתכון שדורש הרבה ציוד או ידע קודם. כל מה שצריך זה כמה מרכיבים מסקרנים ורצון לעשות משהו חדש ושונה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התססה: 5 ימים
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כשלושה jar של פלפלים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה המרגשים, בואו נוודא שיש לנו את כל החומרים הנדרשים כדי להצליח במנה המעלפת הזו.

  • 500 גרם פלפל חריף (אפשר לבחור בין ירוק לאדום לפי ההעדפה)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס חומץ (עדיף חומץ תפוחים)
  • 4 שיני שום קלופות וכתושות
  • המלח – 2 כפות (שימוש במלח ים מוסיף טעמים מדהימים)
  • מתבלים נוספים לפי הטעם (כמו צמחי תיבול, אם אוהבים)

אם אתם רוצים לגוון את המתכון וליצור גרסה טבעונית או ללא גלוטן, החליפו את החומץ והסוכר ברכיבים דל פחמימות – יש המון אפשרויות שאפשר לשחק איתן!

שלבי ההכנה

וכעת, הגיע הזמן לקחת את המרכיבים שהכנו ולשים ידיים לעבודה. המתכון הזה מהיר וקל, ואנחנו כבר בדרך למנה מושלמת.

  1. תשמשו בסיר, ערבבו את המים, החומץ והמלח.
  2. הוסיפו את הסוכר וערבבו עד שהסוכר מתמוסס.
  3. הביאו לרתיחה על חום בינוני.
  4. בעוד שהנוזלים רותחים, נחתוך את הפלפלים לשניים ונוציא את הזרעים.
  5. כשהנוזלים רותחים, הוסיפו את הפלפלים והשעועית הכתושה.
  6. בשלו במשך כ-10 דקות.
  7. כיבו את הלהבה ותנו לתערובת להתקרר.
  8. מעבירים את התערובת לצנצנות זכוכית עם סגירה אטומה.
  9. וודאו שהפלפלים מכוסים לחלוטין בנוזל, ואם יש צורך להוסיף מעט מים.
  10. סגרו את הצנצנות והשאירו אותן במקום קריר ואפל למשך 5 ימים.

לאחר 5 ימים, הכינו את עצמכם לרגע הגדול – טעם הפלפל החריף הכבוש יהיה משגע, והוא יוסיף נופך אגדי לכל מנה שתכינו. תשתדלפו לאכול את זה לבד, כי אחרת זה עלול להתפס במכורות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם אוהבים לגוון את המנות שלכם, במתכון הזה יש מקום לביטוי אישי. אפשר להוסיף כמה פרוסות ג'ינג'ר להגברת הארומה או עם שיניים חריפיות רכות אם חפצים בהפסקה עוקצת.

אם אתם חובבי כוסברה, נוסיף כמה עלים לתוך הצנצנת שלכם כדי לתפוס את הטעמים החזקים. והנה, גם מתכון חורפי לרוטב סלט עומד בפתח!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הפלפלים הכבושים מוכנים?
נוכחותם של בועות קטנות בזמן תסיסה ואולי גם ריח שונה הם סימן טוב שהפלפלים מתפתחים!

מה אפשר לעשות אם אני לא אוהב חריף מדי?
שימוש בפלפלים מתוקים הוא תמיד פתרון מצוין! גם ניתן להפחית במידה של תהליך הכבישה.

האם ניתן להכין את המתכון הזה עם פלפלים אחרים?
בוודאי! גם פלפל מתוק וגם פלפלים אחרים כמו פפריקה מתאימים.

כמה זמן נשמרים הפלפלים הכבושים?
אם הם מאוחסנים במקרר, הם יכולים להחזיק מעמד עד חצי שנה.

האם צריך לחטוף את הפלפלים לפני שמוסיפים אותם?
לא חובה, אך חוטף קטן נותן טוויסט חזק!

מהן הדרכים הטובות ביותר לשימוש בפלפלים כבושים?
ההגשה נהדרת בסלטים, עם מנות בשריות, או שהמצרכים יהפכו לתפריט טעים במפגש חברים!

האם הפלפלים הכבושים יכולים להיות חריפים מדי?
בהחלט! החריפות משתנה לפי סוג הפלפלים שתבחרו. התחילו מפלפלים חריפים פחות כדי לדעת מה הסטנדרט שלכם.

אני רוצה לגרום לפלפלים להיות מתוקים יותר, מה לעשות?
הוסיפו יותר סוכר במהלך הכנת הנוזלים!

האם ניתן לשפוך את הנוזלים על המנה סתם כך?
בהחלט! הם תוספת מושלמת לכל מנת בשרים, טרטיות, או אפילו תוספת לחוויות בסנדוויצ'ים.

אני רוצה להכין את המתכון הזה אבל רק עם חומרים מהטבע, איך עושים את זה?
במשקה ממקורות טבעיים, פשוט תחליפו את כל המידות באורגני בלבד!

ורגע לפני שנסיים, אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אנחנו מזמינים אתכם לשתף אותו ברשתות החברתיות. הפיצו את המילים הטובות כדי שכולם ייהנו מהפלפל החריף הכבוש של פותנה! שתפו עם חברים ובני משפחה שבאמת יכולים למצוא את הטעמים המשגעים האלה אם הכנתם את זה בבית! מהנסיון שלי, אתם לא תרצו לפספס את זה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​