כשאנחנו חושבים על כוס תה, אנחנו מיד מדמיינים כוס תה רותחת ומהבילה שבה יש תמציות של פרחים, עשבים בריאים, פירות או תערובות תבלינים. אבל מי אמר שתה חייב להיות חם? בישראל, בקליפורניה החמה, ביוון או איטליה – במגוון ארצות חמות רבים מעדיפים תה קר שמצנן את היום ואת הגוף. אבל איזה תה קר אפשר לבחור? הנה כמה דוגמאות לטעמים מרעננים:
חליטת תה צמחים בסגנון אפריקני – סאנסטון
מי שרוצה לחוש טעמי אפרסק ומתיקות טבעית, מי שרוצה להנות מהסגולות של צמח הג'ינג'ר וצמח הרומבוס יוכל לבחור חליטות צמחים סאנסטון. הטעמים האפריקנים הנעימים טועמים נפלא כשהם מוגשים בכוס גבוהה שקופה המכילה תה קר עם קוביות קרח. משקה כזה נחשב מעולה לימי אביב וקיץ חמימים.
חליטת תה אמרלד – תערובת עלים מאודים
מי שירצה להנות מטעמי מנטה וקמומיל, מתמציות תפוח קיציות, עלי תה ירוק סנצ'ה מנטה וקמומיל: יוכל לבחור תה קר אמרלד. המארזים המעניינים האלה מכילים שקיקים של תמציות תה קר שניתן להכין בקלות. כך אפשר להנות מקיץ בריא וקריר.
תה קר אביבי ופרחוני – קרה גרנט
סוג זה של חליטת צמחים מציעה תערובות אביביות של צמחים בריאים וטובים כמו לבנדר, קמומיל, היביסקוס, תמצית פירות, בזמן שכל התערובת הזאת מאפשרת תה קר פירותי חמצמץ ומתוק.
כיצד מכינים תה קר?
תה הקר מכינים בדרך כלל בקנקן עם פילטר ומוזגים לכוסות שקופות וגבוהות בתוספת קרח. אם תבחרו מארזי תה קר איכותיים של סרמוני תה תוכלו להנות מהוראות הכנה והכנה קלה של תה צונן, קריר וטעים.