מה מברכים על שניצל עם פירורי לחם
כשהשמש זורחת והשחפים משחקים משמחה בשמיים, אתם סביר להניח תמצאו את עצמכם מתעקשים על שניצל מושלם, שכולו עטוף ברוטב פונג'י, נימוח בפה, ועם פירורי לחם שהופכים אותו ללהיט בכל ארוחה משפחתית. ההרגשה הזו כשאתם לוקחים ביס מהשניצל הראשון – פשוט אגדי! ניחוח תבואה, טעם קריספי, וכל זה מתחבר ברגע אחד של אושר טהור שהתמזג שעשועי האוכל. מה יכול להיות טוב יותר מזה?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
ונתחיל את הכל מהרכיבים! בעבודתנו על המתכון הממכר הזה, נשקול את כל הפרטים ונזכור שהקסם הסודי טמון תמיד בפרטים הקטנים.
- 4 נתחי עוף/חזה עוף (בעובי 2-3 ס"מ)
- 2 כוסות פירורי לחם (או כמו שאמא אומרת, “בלילה עושה את העבודה”)
- 1/2 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים (לשדרוג הושקע, לשים אישה באמצע)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (אחד מהוטים ביותר בכל המטבח)
- 1/2 כפית שטוחה של כורכום (מוסיף צבע וגם בריאות)
- שמן טיגון (כדי שתוכלו לטגן כמו שצריך!)
נסביר על כמה מהמרכיבים: פירורי לחם הם הלב של המתכון הזה – הם מוסיפים לא רק קריספיות מצוינת אלא גם טעם קצת עז. החלפת הקמח או הביצים בצמחים או תחליפים טבעוניים יכולה להפוך את השניצל הזה לטבעוני, מרענן ומעלף.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולעשות קסמים. מהנסיון שלי, אם תקפידו על שלבים אלו, תבואו ברכה גם על השניצל שלכם וגם בהחלט על ליבכם.
- מכניסים את הבצק למקפיא למשך חצי שעה, כדי שהניחוח יחזור למקום.
- מגהצים את נתחי העוף קלות בעזרת פטיש בשר כדי לקבל אופי אחיד.
- בתוך קערה, מערבבים את הקמח עם המלח, הכמון והכורכום.
- בתוך קערה נוספת, שוברים את הביצים ומערבבים היטב.
- ולבסוף, שמים את פירורי הלחם בקערה שלישית.
- מניחים את נתחי העוף בקמח ומוודאים שהם מצופים לחלוטין.
- מעבירים את נתחי העוף לקערת הביצים ומוודאים שגם שם יש ציפוי אחיד.
- ולסיום, מכסים את נתחי העוף בפירורי לחם.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את נתחי העוף כ-3-4 דקות מכל צד עד שזוכים לזהב פריך.
- מעבירים את השניצלים לצלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן העודף.
הרעיון מאחורי השניצלים
זהו מתכון לכל חגיגה משפחתית, וברקע תמיד תישאר ההרגשה שהשניצל הזה מבית סבתא, מסורת של טעמים, היה ונותר המנה האהובה על כולם. תמיד יש מקום לדרך חווייתית להפוך את הארוחה לעוד יותר מושלמת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז איך נוכל לגרום לשניצל להיות מדהים עוד יותר? לפניכם כמה רעיונות! תוספות שיכולות לקחת את המנה הזו לשלב הבא:
- פשיטה עם גבינת מוצרלה מגולפת איך לא – נמס בפה
- רוטב זיתי רוזמרין – פותח את הטעמים ונוגע באיכות חלבית.
- חסר לכם טעם לימוני? שפכו מיץ מלימון ותרצו לאכול את כולם!
- מקבלים טעם אגדי עם תוספות של סלטים – קיסר או סלט ירוק מרענן.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף בביצים? אם אתם בשלבי טבעונות, ניתן להשתמש בחומרי החקלאות כגון טחינה או צהוב פשתן.
האם אפשר להקפיא את השניצלים? בהחלט! השניצלים מחזיקים מעמד בהקפאה עד שישה חודשים. כך תוכלו להזמין את הטעמים הממכרים בכל רגע נתון.
איך אני יודע שהשמן מספיק חם? קחו קצה של רבע חתיכת לחם ושימו אותו בשמן. אם הוא מוקד, זהו הזמן שלכם לטגן!
האם אני יכול ליצור גרסה דלת פחמימות? בהחלט! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח חיטה.
מה כדאי להגיש לצד השניצלים? סלט ירוק מרענן או צ’יפס פריזאי, ככה נכנס יחד מבלי להתבל!
האם השניצלים מתאימים לילדים? כמובן! זהו אחד האוכל האהוב ביותר על ילדים, בריא ועשוי בעבודת יד.
כמה זמן עובר עד שהשניצל מתקרר? בדרך כלל, 10-15 דקות חייבים לחכות, אז תעשו לשניצל טיפול קונקרטי.
איך אני יכול להוסיף תיבול? כמה חומרים שיכנסו הם שום קצוץ, רוזמרין או עלי טימין.
האם ניתן לטגן בשמן זית? כן, אך יש לזכור שהשמן לא יכול לעלות על 180 מעלות צלזיוס.
מה הסוד לשניצלים מצליחים? החלפת המערבבים בין ציפוי הקמח, הביצה והפירורים – והכי חשוב, להוסיף אהבה.
אם עברתם על כל המתכון הזה והייתם מספיק מותק כדי לנסות, עכשיו הגיע הזמן לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולקרוא לחברים להגיע לארוחה! זכרו – שניצל טוב מתחלק עם אחרים!