מה אפשר להכין לארוחת צהריים
לעיתים קרובות, בשעות הצהריים, אנחנו ניצבים מול דילמה – מה להכין לארוחת צהריים? דמיינו לעצמכם שאתם פותחים את המקרר שלכם ומגלים חומרים שמחכים שיכינו מהם מנה מדהימה, כזו שתשאיר לכם טעם של עוד. החלטנו להפתיע אתכם עם מתכון פשוט but فوق العادة, שגורם לכל אחד ללקק את האצבעות. זה המנה המושלמת לארוחת צהריים! מכאן, אתם רק צריכים להביא את התיאבון והרעב!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז באיזה חומרים אנחנו הולכים להשתמש? קבלו את הרכיבים הדרושים למנה השגעונית הזו של פסטה עם רוטב טחינה ולימון, שהוא אגדי כמו שאמא הייתה מכינה!
- 500 גרם פסטה מסוג פפרדלה (או כל פסטה אהובה עליכם)
- 200 גרם טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- קמצוץ מלח ופלפל שחור
- קשיו קצוץ (אופציונלי, אבל שדרוג שתשמחו עליו)
- מיץ מתפוזים (לרוטב)
- עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה או בזיליקום) לגימור
למתכון הזה, אנחנו יכולים לשקול גם גרסה טבעונית או ללא גלוטן. אם אתם בקטע טבעוני, תוכלו להשתמש בטחינה כמו שכתבתי, ופסטה העשויה מקמח חומוס או קינואה. כך, גם נשמור על המזוןינו בריאים וגם נתענג!
שלבי ההכנה
הנה מגיעים החלק המעניין במתכון! מהנסיון שלי, כל שלב הוא קריטי, אז בואו נתחיל!
- מניחים סיר על הלהבה ומביאים מים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן, עד שהיא אל דנטה.
- בינתיים, בקערה נפרדת, טורפים את הטחינה עם מיץ הלימון והשום.
- מוסיפים בהדרגה מים עד שהרוטב מגיע למרקם רך ונוח לערבוב.
- אם הרוטב סמיך מידי, הוסיפו עוד קצת מיץ מתפוזים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- ברגע שהפסטה מוכנה, מסננים ומעבירים את הפסטה לקערה גדולה.
- יוצרים חור באמצע הקערה ומוזגים פנימה את הרוטב שהכנו.
- מערבבים היטב עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב הנפלא.
- לקשט עם קשיו קצוץ ועשבי תיבול מעל.
וכך, תוך 30 דקות ממכם, אתם מוכנים להתענג על המנה המושלמת! יומכם מתמלא בטעמים מדהימים ויותר חשוב – הוא לא מצריך אתכם להתאמץ הרבה!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי להרוויח עוד נקודות על היצירתיות שלכם, מומלץ לשדרג את המנה עם תוספות כמו עגבניות שרי חצויות, פרוסות זיתים ירוקים או אפילו קוביות טופו. העשבי תיבול יכולים להקפיץ את המנה לרמות של עליונות קולינרית, אז אל תהססו להוסיף. צרפתים אומרים שאוכל זו אהבה, אז תנו לזה לזרום!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אין לי טחינה גולמית?
אם אין לכם טחינה, אפשר להשתמש בחמאת שקדים או אפילו יוגורט לרוטב חלופי. את הקונספט לא צריך לשנות!
האם ניתן להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשמור אותו במקרר. זה ישב לכם נהדר!
איך יודעים שהפסטה מוכנה?
מומלץ לטעום אותה בשלב הבישול – היא צריכה להיות רכה אבל עם נגיסה קלה.
מה אפשר להוסיף במקום קשיו?
אפשר להשתמש באגוזי פקאן או שקדים קצוצים, תלוי בטעם האישי שלכם.
האם זו מנה בריאה?
בוודאי! יש בה סיבים תזונתיים מהפסטה והטחינה מספקת חלבונים ושומנים טובים.
האם ניתן להשתמש ברוטב גם לסלטים?
בהחלט! אפשר לקחת את הרוטב ולהשתמש בו כרוטב סלט מרענן.
מה לעשות אם הרוטב סמיך מדי?
אין בעיה. פשוט הוסיפו עוד מעט מים או מיץ מתפוזים, עד שמגיעים למרקם הרצוי.
איך ניתן להפוך את המנה לחריפה?
אפשר להוסיף פתיתי צ'ילי או סחוג למי שאוהב את התוספת החמה.
האם המנה מתאימה לשירות מארחים?
ממש כן! המנה נראית משגעת וטעימה, ותשאיר את האורחים שלכם מרוצים.
אם אני רוצה לשמור על כשרות, זה אפשרי?
בהחלט! כל הרכיבים כשרים, ואתם יכולים להיות בטוחים שהמנה מתאימה!
אם גם אתם מתרגשים מהמעדן הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהזמין את החברים להכין איתכם! שלא ניתקע בחד גוניות, יכולים להיות אנשים נהדרים בטעמים מגוון שלהם. בתיאבון!