מה אפשר להכין בנינגה: מבחר מתכונים שישגעו אתכם
תארו לעצמכם את הסכין החזקה ובו זמנית האלגנטית הזו שנקראת "נינג'ה". החוויה שבלשמש בנינג'ה היא לא רק על אוכל, אלא גם על שיטה שמשלבת חדשנות, טכנולוגיה וגאווה של המטבח. בואו נצלול לתוך מתכונים מופלאים, שלא רק שהכנה שלהם תהיה קלה ומהירה, אלא גם התוצאה תהיה מדהימה ומעלפת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנות המופלאות והמשגעות האלה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך בריאים, שנמצאים במקרר של רובנו.
- 2 ק"ג עוף ללא עור (אפשר גם טופו לגרסה טבעונית)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפיות שום קצוץ
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 כוסות ירקות מעורבים (גזר, ברוקולי, פלפל צבעוני)
- אורז מבושל (להגשה)
רגע! לפני שנעבור לשלבי ההכנה, כדאי להזכיר שעם הנינג'ה אפשר להכין אינספור מנות נוספות. לדוגמה, מתקבלים מאכלים טעימים ללא גלוטן, עם שינוי קל בחומרי הגלם, כמו שימוש באורז בסמטי. כמו כן, אפשר להכין סלטים מרעננים או שייקים בריאותיים!
שלבי ההכנה
זה הזמן לגלות את הסוד שלי להכנת מנות מושלמות בנינג'ה. תתכוננו, כי מדובר בשלבים פשוטים שלוקחים מעט זמן אך התוצאה פשוט נפלאה.
- חתכו את העוף לקוביות בגודל בינוני.
- בקערה, ערבבו את השום, הג'ינג'ר, רוטב הסויה ושמן הזית כדי ליצור מרינדה.
- הניחו את קוביות העוף בקערה עם המרינדה וצפו במשך כ-20 דקות.
- חממים את הנינג'ה על חום גבוה.
- שלפו את העוף מהמרינדה וטפלו בו היטב במשך כ-8 דקות, עד שהוא משחים.
- לאחר 8 דקות, הוסיפו את הירקות לערבב יחד עם העוף למשך 5 דקות נוספות.
- מדי פעם ערבבו את התכולה כדי שהיא תבשל באופן אחיד.
- הגישו את המנה החמה על אורז מבושל.
מה כדאי לדעת לפני שמשתמשים בנינג'ה?
הנינג'ה לא רק הופכת את המזון לחם וטעים, אלא גם שומרת על הערכים התזונתיים של הירקות והחלבון. היא מתחממת במהירות, כך שאתם לא תבזבזו זמן יקר על חימום מראש. ברוב הזמן, תמצאו כי הגודל שלה הוא הכוח שלה – היא יכולה להכיל נפח רב ולהכין מספר מנות בבת אחת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה לעוד יותר מדהימה, אפשר להוסיף כמה טיפים לא פשוטים.
- מוסיפים טחינה מעל המנה, להקפצת הטעמים.
- אפשר לקשט עם שומשום קלוי – זה פשוט משגע.
- לגרסה חריפה, כדאי להוסיף מעט רוטב צ'ילי.
- שיהיה לכם סמק פריזאי או ראשי חסה – זה נותן טעם טרי!
תמיד נדמה לי שאני מגלה שיטה חדשה עם הנינג'ה הזו, וכל דבר אפשרי. כשהמנה מוכנה, אני מתמכר לארומה מהממת שנפלטת ממנה. האור טובע בכל פינה והפה מתמלא בטעמים
שאלות ותשובות
מה משפיע על הזמן שלוקח להכין את המנה?
בזמן ההכנה משפיעים מספר גורמים כמו גודל הקוביות של העוף, מהירות החימום של הנינג'ה וכמובן הזמינות של המרכיבים שלכם במטבח.
האם אפשר להשתמש בנינג'ה להכנת קינוחים?
בהחלט! השיטה מאוד גמישה ומאפשרת יצירת קינוחים כמו פודינג אורז או עוגות במיקרוגל.
מה חשיבות המרינדה לעוף?
המרינדה מעניקה טעמים עמוקים ומוסיפה רטיבות, כך שהעוף נותר עסיסי ונימוח.
האם ישנן גרסאות טבעוניות של המתכון?
כן, פשוט החליפו את העוף בטופו או בשעועית שחורה, והכול ייצא מושלם!
באיזה ירקות כדאי להשתמש?
תמיד מומלץ לבחור ירקות טריים ואהובים, אפשר גם לשלב עגבניות שרי או תפו”א שחתוכים לקוביות.
מה לעשות אם הנינג'ה לא מחממת כמו שצריך?
בדקו את התנור, ייתכן והגיע הזמן לנקות או לבדוק את התרמוסטט.
אילו רטבים מומלצים להוסיף?
רוטב סויה, טחינה, ושום שמן שיפיקו טעמים עשירים.
האם אפשר לשמור את המנה למחר?
כן, ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים, ובכל מקרה לחמם רק פעם אחת לפני ההגשה.
למה חשוב לערבב את המנה כשהיא מתבשלת?
זה מונע חריכה ומבטיח בישול אחיד של כל המרכיבים.
האם ניתן להכין את המנה על כיריים רגילות?
כן, אם אתם מעדיפים את הכיריים, שימו לב שהזמן ידרוש יותר ריכוז.
נשמע לכם מדהים? היכנסו למטבח, תפעילו את הנינג'ה, ותתענגו על התוצאה המעולה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי זה באמת אוכל שהכי טעים שיש! בואו להכין את המנה המושלמת הזו וגרמו לכולם ללקק את האצבעות!