מאפינס חלבון מעולים שתאהבו להכין בכל בוקר

מאפינס חלבון – הממתק הבריא שכולם מדברים עליו!

על מה אתם חושבים כשאתם שומעים את המילה "מאפינס"? אולי על הבוקר הקסום שבו אתם פותחים את התנור ומריחים את ריח הווניל והאוכמניות? או אולי על מנת צהריים ממכרת וחמה? אבל מה אם הייתי אומר לכם שהמאפינס הזה לא רק טעים, אלא גם משגע בריאותית? אתם יכולים לשכוח מהמאפינס הכבדים של פעם – אנחנו כאן כדי ליצור מאפינס חלבון אגדי, שישאיר אתכם שבעים ונמרצים, מבלי להתפשר על הטעם. תנו לי לקחת אתכם למסע קולינרי מהנה, שבו תגלו איך להכין את המאפים המעלפים הללו, שהפכו להיות ממכרים ממש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שניגש לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים. המאפים שלנו מלאים בחלבונים ובטעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

  • 200 גרם קמח חלבון (שקדים או חלבון מי גבינה) – זה החלבון המרשים שלנו!
  • 100 גרם קוביות בטטה מבושלת – נותן טעם מתוק ופתיחות למאפים.
  • 3 ביצים – זה מה שיגרום למאפינס להיות אווריריים ונימוחים.
  • 200 מ"ל חלב שקדים – בריא ומעודן!
  • 50 גרם דחוס סוכר קוקוס או ממתיק אחר – כי גם בריא אפשר שיהיה מתוק.
  • 1 כפית קינמון – מוסיף נגיעה של חמימות!
  • 1 כפית סודה לשתייה – עוזרת להרים את המאפינס לגובה.
  • 1/2 כפית מלח – לא שוכחים את זה.
  • 100 גרם אוכמניות טריות או קפואות (אופציונלי) – כי אין כמו האוכמניות ללהיט בבריאות ובטעם!

מרכיבים חלופיים: ניתן לשדרג את המאפינס שלנו לגרסה טבעונית על ידי שימוש בחלב שקדים ותחליף ביצים משרף צמחי. ואם אתם רגישים לגלוטן, פשוט בחרו קמח חלבון שאינו מכיל גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו באים לחלק הכי משעשע! בואו ניכנס לצעד אחר צעד כדי להכין את המאפינס המדהימים האלו.

  1. חמים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים קופסה גדולה ומערבבים את כל החומרים היבשים: קמח חלבון, סודה לשתייה, קינמון ומלח. זהירות, אל תתבלגו!
  3. בקופסה נפרדת, מקציפים את הביצים עם החלב השקדים והסוכר עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
  4. מערבבים את תערובת הביצים לתוך החומרים היבשים. אתם תראו שהקמח יתחיל להתאחד והכל יהפוך לתערובת מדהימה.
  5. אם אתם בוחרים להוסיף אוכמניות, זה הזמן – פשוט מערבבים כמה מהם בשקלים.
  6. שמים בקוביות בטטה ומערבבים עד שהן משולבות טוב בחומרים.
  7. מניחים את התערובת בתבנית מאפינס עם פומפיה גמישה או רפידת אפייה.
  8. אופים בתנור במשך 20 דקות או עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב ומשגע.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.
  10. כשהמאפינס מתקררים, אתם יכולים לחפף את ידם ולהתענג על הטעמים המעלפים!

אפילו תוספות אפשריות או שדרוגים! קחו בחשבון להוסיף אגוזי לוז קלויים לחווית פריכות נוספת. או נסו לשים ממרח אגוזים על המאפינס עם קצת דבש – יהיה הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

מה זה קמח חלבון?

קמח חלבון הוא קמח שמפוקסס מחלבונים באיכות גבוהה המסייעים בבניית שרירים ובשמירה על ניהול משקל, והוא מגיע ממקורות כמו שקדים, חלבון מי גבינה ועוד.

האם אפשר לשמור את המאפינס במקרר?

בהחלט! אתם יכולים לשמור את המאפים במיכל סגור במקרר עד חמישה ימים. כך תוכלו ליהנות מהם מחדש בכל פעם שתרצו.

למה להשתמש בקוביות בטטה?

הבטטה לא רק מוסיפה טעם משל עצמם, אלא גם נוספה לחלבון ולטעמים המיוחדים. היא גם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים!

איך אוכל לדעת שהמאפינס מוכנים?

תוכלו לבדוק באמצעות קיסם – אם הקיסם יוצא יבש, המאפינס מוכנים. אם יש עליו תערובת לחה, זה אומר שהם צריכים עוד דקות אחדות.

האם ניתן להכין את המאפינס עם תוספות אחרות?

כמובן! אתם יכולים להוסיף אגוזים, שוקולד מריר קצוץ, צימוקים, או גם להכין גרסה מלוחה עם גבינות שונות.

איך כדאי להגיש את המאפינס?

למאפינס בדרך כלל מומלץ להגיש עם קצת ממרח קוקוס או ריבה על בסיס פירות. או פשוט ממולאים בגבינת קוטג’ מתובלת.

האם המאפינס מתאימים לדיאטות?

בהחלט! הם מכילים כמעט אפס פחמימות ריקות ומלאים בחלבון ובסיבים תזונתיים, מה שמצוין לדיאטות שונות, כולל דיאטות קטוגניות.

אילו רטבים מתאימים עם המאפינס?

נהדר לשים עליהם ממרחי אגוזים, דבש או אפילו רוטב יוגורט לימון על מנת להוסיף טעם ואופי חמצמץ.

לאן ניתן לקחת את המאפים הללו?

מאפינס חלבון יכולים להיות מענה מצוין בוקר טוב או כחטיף בריא בזריזות אחרי אימון ועדנה בשעות הצהריים.

האמת – האם הם באמת כל כך טעימים?

מנסיוני, אלו המאפינס הכי טעימים שיש! שילוב החומרים והטעמים בהחלט לוקח את זה לרמה אחרת.

לאחר כל זה, אתם מוכנים לסיים את הכנת המאפים האגדים הללו ולחלוק אותם עם החברים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי אנחנו רוצים להראות לכולם כמה טעים ובריא זה יכול להיות. אתם תודו לי אחר כך!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​