"`html
לחם שום עם שמן זית – החגיגה הטעימה שלא תרצו לפספס!
מדובר במתכון שהוכן בהצלחה רבה בכל בית, כלי במדפים, וכמובן – מושלם לאירוח! זהו לא just לחם שום, אלא יצירת מופת שתשאיר אתכם עם טעמים מתנגנים בפה. מחליפים עיניים עם החברים שלכם ומבינים גם הם – זהו הלחם המדהים שעליו כולם חולמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 מנות
הלחם הזה הוא אהבה ממבט ראשון. התפיחה המושלמת, השום הטרי שמקפיץ את כל החוויה לתקרה, והשמן זית שמוסיף לעסיסיות, זה מענג. לכל אחד יש את הדרך שלו להכין לחם שום, אבל אצלנו – זה פשוט אגדי!
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג קמח לחם
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים (כ-240 מ"ל)
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1/2 כוס שום כתוש (מכ-6 שיניים שום)
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אופציה)
אחרי שהמירוץ לקניון נגמר והלקוחות זכו לשאול "מה זה כל כך טעים?", אולי נשקול להוסיף טעמים מיוחדים אחרים וזה כמו ניחוח תרבלי מהעולם! תוכלו להוסיף קצת פפריקה מתוקה או צ'ילי לגרסה חריפה.
שלבי ההכנה
ואלה הם, השלב הבא לעבר המופת הקולינרי!
- מניחים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את השמרים היבשים, סוכר ומלח.
- מוסיפים את המים הפושרים ושמן הזית ומערבבים היטב עד שהקמח מתאחד.
- מעבדים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא רך, חלק ולא דביק.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוס ולפול עד שהוא מכפיל את גודלו (כ-30 דקות).
- בינתיים, מערבבים את השום הכתוש עם מעט שמן זית ויוצרים עם מברשת השום בעבור טעם עוד יותר משגע.
- לאחר שהתפח, מקחו את הבצק, משפשפים אותו כדי להוציא את האוויר. קפיצו אותו לגדלים שווים על משטח מקומח.
- שימו את ה"בצקים" על תבנית משומנת, סמנו עליהם בעזרת אצבעות ובתורכם, רססו בשום המערבב עם השמן זית.
- אם אתם רוצים, זה הזמן להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטפוח מעט בלחם.
- מניחים לתפוס שוב י כ-15 דקות נוספות, על טמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות או עד שהלחם מזהיב ונדמה כי הוא קפץ עליכם מהתנור!
תשימו לב, כל צעד חשוב והשום הוא הירח של הלחם! לא לפספס ולו גרגר שום!
שדרוגים ותוספות אפשריות
סוד הקסם בלחם שום שלי הוא שאפשר לשדרג כל כך הרבה עם תוספות מגוונות!
להלן כמה רעיונות:
- אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגורדת למילוי לתוך הבצק.
- אם אתם אוהבים יותר חריף, הוסיפו צ'ילי קצוץ לתוך תערובת השום.
- טונים נוספים אפשר להעביר עם ירקות קלויים כמו קישואים או חציל, פשוט מעולים!
- שמן זית מעוזר להציע עם עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין.
- תשדרגו את הלחם באמצעות גבינת פרמזן מגורדת בקצה, טעים!
בדיוק כמו סבתא עושה, זה פשוט מדהים!
שאלות ותשובות
למה חשוב לתת לבצק לתפוס? חידוש הוא מה שמספק את המרקם האוורירי. תהליך התפיחה מעלה את האוויר, וזה שווה את זה!
איך שומרים על הלחם כדי שלא יתייבש? החטיפים לא ישרדו! אם נשאר, ניתן לשמור במקרר, עטוף בניילון נצמד למשך שעות ספורות.
אפשר להמיר את הקמח לקמח מלא? בהחלט! קמח מלא מביא טעמים הוליסטיים יותר. אל תשכחו להוסיף מים נוספים!
אי לכך יש לבחור בשום טרי? שום טרי, הוא לא רק מספק טעם יותר עשיר, אלא גם חווה טעמים של מלחמה. המירז'-שום בקלות!
האם ניתן להכין ללא גלוטן? אופציה מצוינת היא המפרויקט עם קמח תפו\"ח ואין גבול לרעידות!
האם ניתן להכין מראש? כן, ניתן לתכנן מראש ולכין את הבצק ולשמור את הלחם לא אפוי במקפיא.
איך לזהות אם הלחם מוכן? כאשר הוא משמיע עורבים קטנים, יש קסם שהמתעורר(Messages) – התסס ומה שצף!
האם ניתן למלא את הלחם במילוי? כמובן! מתכון לשום ושמן זית פתוח להוספות, כל ביצוע ישמח אתכם!
אילו ליווי מושלם ללחם שום? סלט ירוק-מרענן עם רוטב בלקני יוצר חיבור מעולה!
מה ניתן להגיש עם הלחם? זה מתאים לצד כל מנה, מחמות ועד ביצים – ממש תוספת מושלמת!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון הזה, אתם חייבים לשתף אותו עם החברים שלכם! אל תפספסו את ההזדמנות להפיץ טעמים מדהימים, אגדי וללקק את האצבעות! נא תשתפו ותעזרו להפיץ אהבה ואוכל טוב!
"`