לחם פרנה מתכון קל שכולם חייבים לנסות

לחם פרנה: מתכון קל ומדהים

כשהשמש שוקעת והאוויר מתחיל להתקרר, אין כמו ריח של לחם פרנה מתפשט בבית. מתכון זה הוא שילוב מושלם של פשטות ומורכבות. לחם פרנה הוא לחם שטוח ממוצא טורקי, שתמיד מצליח להשיג התלהבות, וזה לא במקרה! לכל ביס יש טעם משגע, ואפשר לשלב אותו עם כל תוספת שתרצו. כאן, אנחנו מזמינים אתכם להגיע למטבח ולהכין את הלחם הזה, שימלא לכם את הלב וגם את הבטן. אז יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנה: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 1 שעה
  • אופים ב-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

הרכיבים שמהם ניצור את עוגת הפרנה המהממת הזו הם פשוטים וזמינים לאורח חיים יומיומי. תכמה יותר בפשטות, תראי את התוצאה!

  • 500 גרם קמח חיטה (כ-4 כוסות)
  • 300 מ"ל מים פושרים (כ-1.5 כוסות)
  • יואי: 10 גרם שמרים יבשים (כ-2 כפיות)
  • כפית מלח
  • כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול: חומרים כמו שום, פפריקה, כמון, או פרחי מלח

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שהחומרים כאן, הגיע הזמן להתחיל לפעול. זה הזמן להתגלגל כמו בצק וליצור את הלחם המדהים!

  1. נמיס את השמרים במים חמים עם הסוכר, וניתן לזה לעמוד כ-5 דקות עד שהשמרים פעילים.
  2. בקערה גדולה, נערבב את הקמח והמלח.
  3. נח pour את המים עם השמרים לקמח ונוסיף שמן זית.
  4. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות, או עד שהתערובת נראית אחידה וגמישה.
  5. נעצב את הבצק לכדור, נשים אותו בקערה משומנת, ונכסה במגבת לחה.
  6. נשאף להעלות את הטמפרטורה של הבצק כ-1 שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של תפוח.
  8. נשטחים כל כדור לעיגול שטוח, בעובי של כ-1 ס"מ.
  9. נניח את העיגולים על תבנית בקטר של 220 מעלות צלזיוס, עם נייר אפייה.
  10. נכסה וניתן להם לתפוס עוד 30 דקות.
  11. בזמן שהתפשטנו, נהפוך למפחיד ונדליק את התנור.
  12. נזלף מעט שמן זית מעל העיגולים, ונוסיף תיבול לפי הטעם שלכם.
  13. נאפה במשך כ-15 דקות, עד שהלחם משגע ומעט זהוב.
  14. נוציא מהתנור ונניח להתקרר לפני ההגשה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם יש לכם קצת יצירתיות ונפש הרפתקנית, אפשר לנסות כמה תוספות מדהימות. להלן כמה רעיונות:

  • שום קלוי: הוסיפו קצת שום קלוי לתוך הבצק לפני התפיחה למגע עשיר.
  • פיצה פרנה: עברו את הבצק עם רוטב פיצה, גבינה ותוספות שונות שתרצו.
  • פרנה מתוק: אבקת סוכר, קינמון וסוכר חום – המנה שכולנו אוהבים!
  • סלטים והירקות: הגישו את הלחם לצד סלטים מרעננים או ירקות קלויים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלחם עם קמח מלא?
בוודאי! קמח מלא יכול להוסיף טעם ובד שהלחם יהיה בריא יותר. פשוט זכרו שלהשתמש במעט יותר מים, כי הקמח המלא סופג יותר נוזלים.

מה לעשות אם אין לנו שמרים?
שמרים טבעיים יכולים להיות חלופה. ניתן להשתמש ביוגורט או שמן חמניות כתחליף, אבל צריך לשחק עם הכמויות.

האם אפשר להקפיא את הלחם?
כן! אחרי שהלחם התקרר, אתם יכולים פשוט לעטוף אותו בניילון נצמד ולהקפיא. זה יחזיק מעמד עד חודש, ותוכלו לחמם אותו מחדש בתנור.

איך אני יודע אם הלחם אפוי?
לחם אפוי טוב ייראה זהוב ויתקע גמיש כשמקישים עליו בעדינות. עם זאת, כדאי לתת לו להתקרר לגמרי כך שהתוצר הסופי יהיה נימוח ונעים.

מה ניתן לשים כמלית?
האפשרויות בלתי נגמרות! דמיינו טחינה, חומוס עם כמה תבלינים, ירקות קלויים או כל תוספת אהובה.

מתי הכי טוב לאכול את הלחם?
לחם פרנה טעים ביותר כשהוא עדיין חם, למשל לצד שקשוקה או טחינה. אבל הוא גם מצוין למחרת בקלות.

אפשר להכין את הבצק עם תוספות?
כן! ניתן לשים זיתים, פתיתים, גבינה או אפילו אגוזים לתוך הבצק ליצירת טעמים מעניינים וחדשים.

האם הלחם מתאים לדיאטה?
לחם פרנה יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת. העניין הוא להימנע מצריכה מופרזת.

כמה קלוריות יש בלחם הזה?
בכל לחם ישנם כ-150-200 קלוריות לפרוסה, תלוי בכמות השמן וכמובן שתוספות מוסיפות מחשבה לארוחה.

איך להתעסק עם הבצק לאחר שהכין?
אם הבצק יבש, אפשר להוסיף מעט מים לפתרון. כשזה גמיש ונעים, אתם בידיים טובות.

לסיום, מתכון זה של לחם פרנה הוא מעבר למנה העיקרית. הוא עשוי לאסוף את המשפחה סביב השולחן, לשתף חברים ולהתמלא באהבה. אל תשכחו לשלוח לי תמונות של היצירות שלכם! אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות והזמינו את החברים שלכם להצטרף לחוויה הקולינרית. בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​