לזניה גבינות עשירה ומפנקת
לא כל יום אנו פוגשים מנה שהיא גם מדהימה וגם ממכרת כמו לזניה גבינות. כשמדובר בלזניה, התשוקה לאוכל בייתי מתעוררת בנו, כמו סאונד טראק של טיול בהרים, מזכיר לנו את האהבה והחום שיש בבית של סבתא או אמא. מה שמיוחד במנה הזאת הוא שהיא נשמרת היטב בחימום ואפילו טעימה יותר יום לאחר ההכנה! תארו לעצמכם לקום בבוקר ולגלות במקרר תבנית של לזניה שהפכה מועשרת בכל טוב, שמזמינה אתכם לקחת עוד פרוסה ולהתענג על הטעמים.
ולא סתם טעמים – מדובר בגבינות שהן פשוט מעלפות: מוצרלה מתפשטת, פרמזן מלוח, וריקוטה שמקיפה את כל זה. איזה כיף, אה! וגם, אם רוצים, אפשר להעשיר את כל העניין עם ירקות, בשר טחון או עשבי תיבול. בצורה הזו, כל אחד יוכל ליצור את הגרסה שלו, ולהרגיש כמו שף מקצועי. יש לכם עשרים דקות פנאי? יש לכם את חומרי הגלם? יאללה להיכנס למטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומחЕсли למשך
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת אתם מוזמנים להצטייד בכל מה שדרוש לנו על מנת להכין את הלזניה המשגעת הזו. למי שמעדיף טעמים קלאסיים, יש כאן כל מה שצריך. אך יחד עם זאת, השילוב של גבינות ובריאות יכול להיות פשוט מבורך! לכו על מה שמתאים לכם יותר.
- 12 דפי לזניה (תהליך ההכנה יכול להתבצע עם דפי לזניה מבושלים או לא)
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 250 גרם גבינת מוצרלה, קצוצה גס
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה)
- מלח ופלפל שחור טחון – לפי הטעם
- 1 תפוח אדמה קטן, מבושל ומועך (אופציונלי)
- 1/2 קופסה רוטב פסטה מוכן (אופציונלי, לקיצור תהליך)
מרכיבים חלופיים
חשוב לזכור, שאפשר לשדרג את הלזניה! כדי שהיא תתאים גם למי שמחפש אופציה ובריאותית, מתכונים ללא גלוטן זמינים בשוק. עבור טבעונים, ניתן להחליף את הגבינות בחלופות כמו גבינת קשיו או טופו, יחד עם נוזל טופו שיתן את המרקם הנכון. ההצעה להוסיף ירקות כמו קישואים, ספנאק או בצל מלוח, תוכל להפוך את הלזניה שלכם לארוחה מזינה ובעלת גוון צבעוני. נגמרות כל הסיבות לא להכין את המנה הזו!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להגיע לשלב הכי מהנה: הבישול. יחד נתחיל להכין את הלזניה האידיאלית, שלב אחרי שלב.
- מחממים את תנור האפיה לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הריקוטה, גבינת מוצרלה, ביצה, חצי מכמות גבינת הפרמזן, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
- אם החלטתם להשתמש בתפוח אדמה, יש להוסיף אותו לעיסה ולטחון היטב.
- שמים מעט שמן בתבנית אפייה ותחנו לתוכה שכבת רוטב פסטה (אם שימושי).
- מניחים 3 דפי לזניה בשכחה ראשונה, ומעליהם את תערובת הגבינות.
- חוזרים על השלב הזה בעדינות עם שאר החומרים עד למילוי התבנית.
- שכבה אחרונה צריכה להיות דפי לזניה עם רוטב פסטה, ופיזור עשבי תיבול מעל.
- פסוק את שאר גבינת הפרמזן מעל הכל ולחלק שמן זית.
- אפוי 40 דקות עד שהלזניה זהובה וטיפה מתמצקת.
- מוציאים מהתנור למשך 10 דקות ומניחים לנוח – זה הזמן להוריד את החום!
תוספות שדרוגים אפשריים
החוסרים בסלט עשויים להחיות את הלזניה בכמה טעמים נוספים. תהיו יצירתיים! אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול מגוונים כמו פטרוזיליה, תימין או אף מעל טיפת רוטב שמן זית עם חומץ בלסמי. אגב, עגבניות טריות מתכתבות בצורה טבעית עם הגבינות. גם תוספת של רוטב בולונז מטוגן, תהפוך את המנה למושלמת ואם אתם אוהבים פיקנטי, אפשר להוסיף פלפלים חריפים קצוצים במילוי שלכם.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף ללזניה כדי שהיא תהיה בריאה יותר?
כדי לשדרג את הלזניה למנה בריאה יותר, ניתן לשלב ירקות כמו קישואים, בצל או פטריות קצוצות שיכניסו צבע ותזונה למנה. גם זרעי צ'יה או פשתן יכולים להוסיף ערך תזונתי.
האם אפשר להכין את הלזניה יום מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הלזניה יום מראש, ואפילו כדאי. כך, טעמי הגבינות יתרכזו. רק לזכור לחמם לפני ההגשה.
מה מומלץ להגיש לצד הלזניה?
קערת סלט טרי, לחם פריך ורוטב צבעוני הם אפשרויות נהדרות להגיש לצד הלזניה ויעשירו את הארוחה.
האם אפשר לאפות בתבנית אלומיניום?
בהחלט! תבנית אלומיניום מתאימה לאפייה. רק שימו לב לשימוש בנייר אפייה, לפני. זה עשוי להקל על ניקוי התבנית לאחר מכן.
איך יודעים שהלזניה מוכנה?
הלזניה מוכנה כששכבת הגבינות מתנפחת והופכת לזהובה. הכי קל לרפד את החלק העליון בעוד גבינת פרמזן להבטיח שהמנה תהיה קריספית!
האם ניתן לחמם את הלזניה במיקרוגל?
כן! אפשר לחמם את הלזניה במיקרוגל. אך המיקרוגל עלול להיגרם בזמן החימום, כך שעדיף בחום בתנור.
אם אני לא אוהב גבינת ריקוטה, איך אפשר להחליף אותה?
תוכלו להשתמש בגבינת קוטג' או בגבינת מסקרפונה. זה יכול להוסיף מרקם ייחודי.
האם יש וריאציות ללא גלוטן אפשריות?
כמובן! יש דפי לזניה ללא גלוטן, והם יצאו מעולים באותה מידה!
איך אני יודע כמה גבינות כדאי לשים כדי לא להעמיס?
מתכון זה מציע בכלל חצי מן הכמויות, ואתם יכולים להתאים לפי טעמכם האישי, תמיד אפשר להחמיא.
האם אפשר לקFrozen את הלזניה לאחר אפייה?
כמובן! אפשר לקFrozen את הלזניה עד חודשיים. יש לזכור לחמם בתנור לפני ההגשה.
אז בפעם הבאה שאתם רוצים לפנק את עצמכם ואת בני המשפחה, אל תהססו לנסות את המתכון של הלזניה גבינות העשירה והמפנקת הזאת. שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מההנאה שבשילוב טעמים מדהימים במנה חגיגית ואגדי!