מתכון אגדי: חצ'פורי גרוזיני – פנינה של מטבח!
כשהשמש שוקעת ולריח של לחם מחמם את הלב את רוצים לאכול משהו משוגע, אנחנו מוצאים את עצמנו מטיילים בגאורגיה, עם כוסית מרציפן בידי ולחם חצ'פורי חם בגרון. הפעם, נכין יחד חצ'פורי – המאכל המדהים, הממכר והמשגע הזה שכבש את הלבבות של רבים בכל העולם! המנה הזו היא שילוב מושלם של גבינה שנמסה בפה, בצק רך ואוורירי וקריצה של חמאה שנשפכת על גבי המנה בצורה הכי טובה שאפשר לדמיין. לכו על זה, כי אתם עומדים לחוות טעם שיביא אתכם לשיאים חדשים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות מועשרות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות (כולל התפחה)
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת ליצור את המעדן המושלם, נדרשים מספר רכיבים פשוטים אך משמעותיים. כל אחד מהם תורם לחוויה הטעימה והבהירה של החצ'פורי.
- 500 גר' קמח חם (עדיף קמח לחם)
- 10 גר' שמרים יבשים
- 300 מ"ל מים פושרים
- 10 גר' מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 300 גר' גבינת פטה (או גבינה צהובה) מהממת
- 100 גר' גבינת מוצרלה
- 50 גר' חמאה (או שומן זית למי שרוצה גרסה בריאה יותר)
אפשרויות חלופיות
לרוצים לגרום לחצ'פורי הזה לשדר אווירה בריאותית, ניתן להכין אותו עם קמח מחיטה מלאה וכן להוסיף נושאים שונים כמו תרד או פסטו! מעדיפים תחליף טבעוני? תוכלו להשתמש בגבינות צמחיות ותחליפי חמאה. השמיים הם הגבול, והיצירתיות שלכם יכולה לקחת את המתכון הזה לשיאים חדשים!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד – כך אנחנו נפעל!
- נשפוך קמח לקערה גדולה ונוסיף את השמרים היבשים, הסוכר והמלח. מערבבים היטב.
- נוסיף את המים הפושרים ואת שמן הזית ומערבבים עד שהכל מתאחד לצורת בצק.
- נתפוס את הבצק, נעצב אותו לכדור ונניח אותו בקערה משומנת. נכסה במגבת לחה ונשאיר להתפחה במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר המתפחות, נמצא את הבצק על משטח מקומח ונחלק ל-4 חלקים שווים. נצור כדורים מכל חלק.
- נשטח כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ.
- נמלא את מרכז העיגול בתערובת הגבינות (תערובת גבינת פטה ומוצרלה). נסגור את הקצוות על הגבינות וניצור פתח קטן במרכז.
- נניח את החצ'פורי בתבנית עם נייר אפייה ונשאיר לתפוח שוב במשך 30 דקות.
- התחלנו לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס. לאחר שתפח, נכניס את התבנית לתנור.
- נאפה במשך כ-15-20 דקות, עד שהחצ'פורי הופך לזהוב ומפיץ ריח כל כך כובש, שיהיה לכם קשה להמתין עד שיתקרר.
- בזמן שהחצ'פורי נפפח, נזכור לשים את החמאה שנמסה על מנת למלא את הטעם בצורה הכי מלאה שאפשר. בואו נדמיין איך זה יהיה?
תוספות ושדרוגים
חצ'פורי אפשר להגיש עם סלט רענן או רוטב עגבניות חריף שיהפוך את החוויה לעליפת חושים. נסו להוסיף פנימה שתי ביצים ולתת להן להיכנס לתוכה בהצלבה, זה יוצר פלא קסום. אפשר גם לפזר מעט תבלינים על הגבינות כמו כפית כמון או קימל, וזה מוסיף קמצוץ של ריגוש!
שאלות ותשובות
איך הייתי יכול לדעת אם החצ'פורי מוכן?
עליכם לבחון את צבעו – הוא אמור להיות זהוב ויפה. גם הריח המופלא שהוא מפיץ יעזור לכם לקבוע. ואם זה סקרן אתכם, כדאי פשוט להיזכר בנשיקה הלא רצויה של הגבינה המומסת!
מה לעשות אם הבצק לא מתפשט?
אם הבצק לא תופס נפח, ייתכן שהשמרים לא היו בשיאם. עליכם לבדוק תאריך תוקף ולוודא שהקמח היה טרי. אבל אל תדאגו, תמיד אפשר לקחת את הבצק ולעשות את זה שוב.
האם זה מתאים למי שאוכל כשר?
בהחלט! החליפו את הגבינות בחלבי כשרות, והשתמשו בחמאה כשרה. המנה תעניין את כולם!
איך לאחסן את החצ'פורי שלא יתייבש?
הקורבנות הגדולים של החצ'פורי הם לא הספוגים אלא האוויר! אחסנו אותו בשקית או כלי אטום. אם נשארו לכם מנות, אפשר גם להקפיא.
האם באפשרותי להפוך אותו למנה עם פירות ים?
בבקשה! אתם יכולים להכין משולבים של גבינות ופירות ים כמו שרימפס. זה ישדרגו לגמרי את החוויה.
מה אפשר להגיש לצד החצ'פורי?
אני ממליץ על רוטב עגבניות וחריף או סלט ירקות קיץ להגשה רעננה.
האם אפשר לגוון את הסוגים של הגבינות?
כמובן! גבינת פטה עם גבינת מוצרלה זו רק דוגמה. אפשר להוסיף גבינות אחרות כמו גבינת מוצרלה מעושנת או גבינת ברי למי שמחפש טעמים שונים.
מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית לגמרי?
לא בעיה! השתמשו בגבינות צמחיות, חמאה צמחית והקפידו על מצרכים טבעוניים בלבד.
האם צריך לעבד את הבצק לאחר ההתפחה השנייה?
לא בהכרח. כל תהליך התפחה מוסיף כמובן למתיקות של הבצק. אך אם תרצו, אתם יכולים לערבב קלות עם ידיים.
איך אני יכול לשדרגו לטרנד המודרני של חצ'פורים?
נסו ליצור חצ'פורי בצורה של לב, להוסיף תוספות כמו ביצים, רוטב חריף, ולטפח את החברה עם עיצוב מעודכן.
מקווה שהמתכון הזה היה מדהים כמונו, ואם אתם אוהבים אותו, שתפו אותו ברשתות החברתיות עם כל החברים! לא תאמינו כמה שכולם יתלהבו ממחמאה נאה על הטעמים הנפלאים!