דג טונה במרינדת פויקה – מתכון ששיגע את כולנו!
לפעמים יש מתכונים שבאותם רגעים שלא ממש יודעים מה להכין, הם פשוט קופצים לראש באופן מיידי. אחד מהם הוא טונה טרייה, שעושה פלאים על הצלחת והולכת לעשות פלאים גם עליכם. אין כמו דג טונה, שמשדר את תחושת השוק והים, ומביא עמו ריח של חופש והנאה. המתכון שלנו כאן הוא כזה שכל אחד יכול להכין, והוא משלב טעמים מתוקים ומלוחים למנה באמת מדהימה, שבעצם, היא גם פשוטה מאוד להכנה. האם תהיתם אי פעם איך להכין את הדג בצורה מושלמת? ובכן, הכנתם את עצמכם לקראת חוויה שאני מבטיח לכם – היא פשוט בהחלט מעלפת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- סך הכל: 25 דקות
רמת קושי של המתכון
- קל מאוד
מינון המתכון
- המתכון מספיק ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל מהבישול המושלם, עם רכיבים שמעלים את השילוב לרמה הבאה. אתם תגלו שאפשר ללמוד המון על טונה בהכנה שלה, ושהיא מתאימה לכל עונה כמעט.
- 500 גרם דג טונה טרי (חיתוך פילה)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות סויה
- 1 כף דבש
- 2 כפות מיץ לימון
- שום קצוץ – 3 שיניים (אם אתם לא אוהבים שום, אפשר לוותר)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת זעתר – לשדרוג טעמים
- סלט ירקות לסעודה – כך תהיו בריאים ומסודרים
ראיתם כמה רכיבים יש לנו במתכון? פשוט, בדיוק מה שמצפים משיטה קלאסית – אני מאוד אוהב לשלב טעמים ותבלינים שיכולים לתת לדג טונה את האופי שלו. אם אתם טבעוניים, אפשר להמיר את הטונה בחצילים קלויים, וזה פשוט יוצא אגדי!
שלבי ההכנה
אנחנו עכשיו בחלק המרגש ביותר! קחו נשימה עמוקה, זה הזמן להתחיל לתפוס את המקלות ולגעת במשהו שמשגע את החיך.
- ראשית, חותכים את דג הטונה לפיסות בגודל בינוני.
- שמים בקערה את שמן הזית, סויה, דבש, מיץ לימון ושום קצוץ. מערבבים היטב.
- מוסיפים את פיסות הטונה לתוך הקערה ומשרים את הדג במרינדה למשך כ-10 דקות.
- בינתיים, מחממים מחבת סטייק חמה על להבה גבוהה.
- כאשר המחבת חמה, מזיזים בזהירות את פיסות הטונה על המחבת ומבשלים כל צד למשך כ-2-3 דקות או עד שהן מתקררות.
- מוסיפים מלח, פלפל וזעתר לקראת הסוף, רק בשביל לתת דחיפה של טעמים נוספים.
- מוציאים מהמחבת ומניחים להתקרר על צלחת.
- מגישים עם סלט ירקות, שהכנתם מראש, שיהיה מרענן וקולע לחלוטין.
- תהנו!
אני יודע שהשלבים פשוטים ופשוט כיף להכין את הדג הזה! כל פעם שאני מכין אותו, אני מרגיש את אותה התרגשות. זה לא סוד, זה פשוט מתכון שהולך להיות משגע אצלכם בבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תמיד אפשר להוסיף עוד טעמים! אפשר לערבב ירקות קלים על האש או אפילו להכין צדפות לרטוב עם הדג. גם לשים על המשלוח מרינדות נוספות למי שאוהב חריף – כל מה שקל לכם, זהו מקום להתנסות בכיף ובנעים.
וכמובן אם אתם רוצים לגרום לכך שאני אהיה חבר של סבתותיכם, אז תשקלו להוסיף גם גבינת פטה בגריל ליד – זה משוגע ואגדי.
שאלות ותשובות
כיצד אני יודע אם דג הטונה טרי? דג טונה טרי צריך להיות אדום בהיר ולא לדחות ריח חזק. בעת הקנייה, נסו לבחור את הדגים הטובים ביותר, ולא להתפתות לדגים עם צבעים לא ברורים או ריח לא נעים.
אם אין לי שמן זית, מה אפשר לשים במקום? אם אין שמן זית, אתם יכולים להשתמש בשמן קנולה או בכל שמן אחר שאתם אוהבים. שמן זית מוסיף טעם מדהים, אך השימוש בשמנים אחרים גם יכול להניב תוצאות טובות.
מי לא אוהב שום, מה אפשר לשים במקום? אם אתם לא אוהבים שום, אתם יכולים פשוט לוותר עליו, או לשים מעט בצל קצוץ במקום. זה ייתן טעם מותאם אישית ועדיין ישפר את המנה.
האם המתכון מתאים לגרסה טבעונית? בהחלט! אפשר להמיר את דג הטונה בחצילים קלויים, טופו או אפילו פטריות, ולשלב את אותם טעמים שאתם אוהבים מאוד.
כמה זמן ניתן לאחסן את דג הטונה במקרר? דג טונה מבושל ניתן לאחסן במקרר כ-2-3 ימים. מומלץ לשמור אותו בכלי סגור היטב.
האם כדי להכין את הדג על גריל? לגמרי! אפשר לשים את הדג על גריל ולאפות אותו – זה מביא טעמים נפלאים ומעושנים.
מה הכי טוב להגיש עם דג טונה? אפשר להגיש אותו עם סלט ירקות מרענן, תפוחי אדמה כתושים או גם חצי אבוקדו כפי שאתם רוצים. בעיני כל מה שתבחרו להגיש ליד, יהיה טעים!
האם נשארו כסף על מנות חמות? בהחלט! אתם יכולים להפוך את דג הטונה למנה עיקרית ולבקש עם סלט, או לחילופין להיות הראשונים להכין רגע קל פשוט, והכל תלוי בטעמים שלכם.
מה עוד עושה את המנה למשהו מיוחד? הבלנדר של הטעמים והשילובים בהם אתם בוחרים – לא לעולם אפשר לא להגיע למקום בו תרגישו והרגישו כמו שהומלץ להניח את הלב והחוכמה במתכון הזה!
איך אני יכול להפוך את המתכון לנמוך פחמימות? הימנעו מהצדדים הפחמימיים, והתרכזו בירקות מורכבים אשר יוצרים את המלעום הבריא שלכם.
לאחר שקראתם את המתכון המלהיב הזה, אני מקווה שאתם מוכנים להתנסות בו מיד. שימו לב לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, לחברים על מנת להפיץ את האגדה של דג הטונה המושלם הזה!