נודלס עם חזה עוף בטריאקי
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם מתיישבים לשולחן, מחכים שהמנה המושלמת תוגש לכם. הריח המשגע עוטף אתכם, מניב ניחוחות של סויה, ג'ינג'ר, ושום. אתם כבר מרגישים את הרעב שגובר. ובדיוק אז היא מגיעה: צלחת מלאה בנודלס מפתים, עטופים בחזה עוף בטריאקי מבריק ומדהים. זו לא סתם מנה, זו חוויה קולינרית! נודלס בשלל צבעים וחזה עוף במרינדה מושלמת, יגרמו לכולכם ללקק את האצבעות ולהרגיש שזו המנה המושלמת לצהריים או ערב קייצי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
נחבר את כל הרכיבים הטעימים הללו שניצור מהם מנה מדהימה!
- 300 גרם נודלס ביצים (או נודלס אורז לצמחונים)
- 500 גרם חזה עוף פרוס
- 50 מ"ל סויה (רצוי סויה דל נתרן)
- 30 מ"ל רוטב טריאקי
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- שיפודי סויה (אופציונלי, אך מומלץ)
- ירקות: גזר, בצל ירוק, ומנגולד קצוץ
- שומשום קצוץ (לזרייה)
מעבר לרכיבים הקלאסיים, אפשר לגוון עם ירקות לפי הטעם האישי שלכם כמו ברוקולי, פטריות או כל ירק אחר שאוהבים. זה הזמן להפעיל יצירתיות!
שלבי ההכנה
אחרי שתאספו את כל הבסיסים, מוכנים להתחיל במלאכה?
- מבשלים את הנודלס במים רותחים לפי ההוראות שעל האריזות. יש לדאוג שהן יצאו לא רכות מדי, כדי שיישארו עם טקסטורה פיורית ואל דנטה.
- מסננים את הנודלס ומעבירים אותן לקנקן עם מעט שמן שומשום כדי שלא יידבקו.
- מטגנים על מחבת חמה את חזה העוף עד שהוא נחמד ומעט מושחם מכל הצדדים.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים עד שהריח מתפשט.
- מוסיפים את הסויה והרוטב טריאקי ומערבבים כדי שכל עוף ייקח את הטעם הזה.
- מוסיפים את הירקות ומקפיצים כל יחד כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הנודלס למחבת ומערבבים היטב עד שהן מצופות ברוטב.
- מעבירים לצלחת ומפזרים שומשום קצוץ מעל.
אם תרצו לגוון את המתכון ולהפוך אותו לטבעוני, פשוט החליפו את חזה העוף עם טופו שנח בהצלחה במרינדה. זה גם בריא וגם טעים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
המנה הזו היא פשוט בסיס מדהים, ואפשרות להחיות אותה עם תוספות מגוונות. הוסיפו צ'ילי חריף לקצת פיקנטיות, כתוש שיהפוך את המנה למושלמת. חוץ מזה, אתם יכולים להוסיף חיטה מלאה במקום נודלס רגילים כדי להקנות מנה בריאה יותר. אפשר גם להשתמש בקוקי דל פחמימות אם זה מה שמעניין אתכם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה מבלי חזה עוף?
לגמרי! תוכלו להשתמש בעוף טופו או דגים לצמחונים או טבעונים.
מה אם אין לי רוטב טריאקי?
אפשר להכין תחליף ע"י ערבוב של סויה עם סוכר עוגיות, ג'ינג'ר ושום.
איך להגיש את המנה?
הגישו אותה על צלחת גדולה, כמו במסעדות, עם ירקות רעננים לצידה.
האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
בהחלט, אבל הכי טוב לאחסן את הרוטב בנפרד כדי שהנודלס יישארו פריכות.
באיזה סוג נודלס עדיף להשתמש?
נודלס ביצים או נודלס אורז, תלוי מה אוהבים.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה?
לא יותר מ-3 ימים, אך תמיד תוודאו שהיא נראית וטעימה.
מה לעשות אם הוספתי יותר מדי רוטב?
אפשר להוסיף עוד נודלס להקל על הטעם, או לנסות לערבב עם עוד ירקות.
האם ניתן להקפיא את המנה?
טכנית כן, אך הנודלס עלולים לאבד מהפריכות שלהן.
איך ניתן להפוך את המנה ליותר חריפה?
תרבו שום או הוסיפו כמה עלי צ'ילי חריף.
אילו ירקות מומלץ לשלב במנה הזו?
ברוקולי, גזר, פטריות ושום לרענון הטעם.
אם הגעתם עד לכאן, אני מקווה שתשתפו את המתכון עם כל החברים שלכם. אל תשכחו לצלם את התוצאה הסופית ולשתף ברשתות החברתיות. תהנו ובתיאבון!