"`html
עוגת תפוזים בריאה ללא סוכר
עוגת תפוזים היא לא סתם עוד עוגה שאפשר להגיש לקפה של הבוקר. מדובר במשהו מעבר לזה – בכל ביס היא טוענת אותנו בצורה מרעננת, מדהימה ומעלפת! בעוגת תפוזים בריאה, שהורדנו ממנה את הסוכר, אנחנו מתקרבים לטעמים האמיתיים, האגדיים של התפוזים. האם אי פעם טעמתם עוגה ששמרה על עסיסיותה, רכותה וניחוחה, ואצלכם בקפה זה ממש הכה הנאה? הגיע הזמן שתגלו כיצד להכין את העוגה המושלמת הזאת, כזו שגם סבתא הייתה מתגאה בה!
זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
עכשיו, נגיע לתהליך ההכנה של העוגה המדהימה הזו. כפי ששמתם לב כבר, חלק מהמרכיבים כאן שונים מהאופן המסורתי – במקום סוכר אנחנו נשתמש בתחליפים בריאים. כך, לא רק שהעוגה תהיה משגעת, היא גם שומרת על בריאותכם!
הרכיבים הדרושים
- 3 תפוזים בינוניים
- 3 ביצים
- 1/2 כוס דחוסה של דחוסה סילאן (או כל תחליף סוכר אחר)
- 1/2 כוס שמן קוקוס מותך
- 2 כוסות קמח חצי מלא (או קמח קוקוס לגרסה דלת פחמימות)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית מפחית מלח
- גרדת תפוז אחד
- 2 כפיות תמצית וניל
אם אתם רגילים לרכיבים שונים, אין שום בעיה! אפשר לשדרג את המתכון עם קמח תפו”ח או קמח שקדים. אנחנו אוהבים לחשוב על כך שזו הגרסה הבריאה של עוגת כלת השמחה.
שלבי ההכנה
בעקבות המתכון הזה, תכינו עוגה כל כך נימוחה ומרעננת, שכאשר תגנבו ביס, לא תוכלו להפסיק! הנה מדריך השלב-אחר-שלב.
- חולקים תפוזים – אנו חותכים את התפוזים לנתחים קטנים, חשוב להוציא את הגרעינים.
- מניחים בתבנית – מניחים את נתחי התפוזים הכתושים בקערה גדולה ומוסיפים את הביצים והסילאן.
- טורפים עם מערבל – מתחילים לערבב את החומרים עד שהתערובת תהיה אחידה ונוזלית.
- הוספת שמן הקוקוס – נשפכים שמן הקוקוס המותך ומערבבים שוב עד שהשמנוניות עצמה מתמזגת.
- קמח ואבקת סודה לשתייה – מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתייה בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד על מנת לא לאפשר גושים.
- מוסיפים אגוזים, קינמון, מלח וגרדת תפוז – מתבלים בעזרת מלכודות הטעמים שאנו אוהבים.
- עושים תמצית וניל – מוסיפים את התמצית וניל ומערבבים שוב.
- משמנים תבנית אפייה – בעזרת שמן קוקוס, חלקו על התבנית את התערובת באופן שווה.
- חימום התנור – מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים במשך 30-40 דקות – בדקו אם העוגה מוכנה בעזרת קיסם; כשהוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
- קררו וצננו – לאחר הוצאת העוגה מהתנור, תנו לה להתקרר קצת על רשת לפני חיתוכה.
אין כמו הרגע הזה שבו אתם פורסים את העוגה, והניחוחות עוטפים אתכם מכל כיוון. זוהי חוויה מדהימה ומסחררת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את העוגה אפילו יותר, אפשר לשדרג אותה עם תוספות שונות. אנחנו ממליצים על:
- שוקולד מריר קצוץ – למי שאוהב מתוק מדבר, זהו שילוב מושלם שישדרג את המתיקות בעוגה.
- קוקוס טחון – לפינוק ייחודי, אפשר להוסיף קוקוס טחון לעיסה או כמו תוספת על ציפוי.
- פרוסות תפוזים קונפיטורות – סוג של גימור איכותי לקישוט.
- אגוזי לוז קצוצים – תוספת בריאה וחלומית.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמר את העוגה לאורך זמן?
העוגה נטולת הסוכר יכולה להחזיק בכספת משך של מספר ימים. מומלץ לשמור במקרר ולכסות בניילון נצמד.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! עוגת תפוזים קפואה תישאר טריה למשך כחודש. עטפו אותה היטב בניילון והקפיאו.
האם יש עוגות מסורתיות ללא סוכר?
בהחלט, יש מגוון רחב של מתכונים, אבל רובם מבוססים על סוכר חום או דחוסה טבעית. עוגת תפוזים שלנו שונה בכך שהיא טבעונית ובריאה יותר.
מה אפשר להגיש לצד העוגה?
גישה עם שמנת חמוצה או גבינת מסקרפונה יכולה להעניק למאכל מגע של חגיגיות.
לא אוהבים תפוזים, האם זה אפשרי עם פרי אחר?
כמובן! תוכלו להמיר את התפוזים לכל פרי אחר, כמו לימונים, אשכוליות, ורדאים או גם פרי יער.
מתי הכי מומלץ לאכול את העוגה?
העוגה המושלמת מתאימה לכל זמן – היא מתאימה לארוחת הבוקר, כקינוח לסעודת המפגש או כינוח מתוק לקפה.
מה עליי לשים לב כשאני מכין עוגות עם מוצרי תחליף סוכר?
חשוב לקנות תחליף סוכר באיכות גבוהה. כדאי תמיד להתנסות ולראות מה המועדף עליכם בכל מתכון.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את העוגה בגלל טעם התפוזים המתוק והממכר.
איפה ניתן למצוא את החומרים?
רוב החומרים ניתן למצוא בסופרמרקט המקומי, במיוחד כשתחליפי סוכר שונים בשוק נמצאים שם בשפע.
האם ניתן להמיר את התבשיל לדלת גלוטן?
בוודאי! אם נשתמש בקמח תפו”ח או קמח שקדים תהיה עוגה מצוינת עבור אלה שרוצים להיות בחוץ מכל allergen.
זהו המתכון המושלם לעוגת תפוזים בריאה. עכשיו, כשיש לכם את המתכון הזה, כדאי שתשתפו אותו עם חברים ומשפחה, כדי שהכל ילמדו כיצד להכין את הדבר המדהים הזה! כי מה יכול להיות יותר טוב מהעוגה הכי טעימה שיש שמחבקת אותנו עם כל ביס? שתפו, תאהבו ותהנו!
"`