הכריך המושלם: רוסטביף במרינדה סודית
כשהשקענו שעות במטבח, הכנסנו את המגוון של הבשרים, והיכון לטעום את הנס של הכנת רוסטביף. כריך רוסטביף יכול להיות מדהים, מעלף, ואפילו מושלם, וזה לא רק דיבור על ניחוחות שיגרמו ליציאה מהמדינה מיותרת. מה שעוד יותר מדהים הוא שהמתכון הזה ממכר עד שתרצו להחביא אותו רק בשבילכם! יאללה, בואו נניח שניידר בשולחן בסיום ונצלול לתהליך.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המפגש של הבשר, התבלינים והמרינדה יוצרים חוויה טעמים משגעת. עם רכיבים פשוטים וקלות הכנה, תוכלו לפתח את הכישרון שלכם ולקבל את הפידבקים המושלמים מהאורחים שלכם.
- 1 ק"ג רוסטביף (רצועת בשר שהולמת במדויק את המנה)
- 4 כפות רוטב סויה
- 3 כפות דבש או סירופ מייפל
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית רוזמרין קצוץ
- 1 כפית טימין יבש
- מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
- לחמניות טריות, להגשה
- ירקות טריים להנחה על הכריך (בצל, חסה, גזר מגורר, עגבנייה)
אפשרויות אלטרנטיביות כוללות גרסה טבעונית, שבה ניתן לשנות את הרוסטביף לטופו חגיגי או לפיתות ממולאות עם ירקות בתיבול טעים.
שלבי ההכנה
תהליך ההכנה הוא חלק חשוב מהמתכון המופלא הזה, ובזמן שתרגישו את הריחות המופיעים, יהיה קל מאוד להתמכר.
- ראשית, יש לנקות היטב את הרוסטביף ולחתוך אותו כדי להפעיל אותו על מנת לאפשר טעמים להיכנס.
- למלא קערה עם כל רכיבי המרינדה: רוטב סויה, דבש, חרדל, שום ושמן זית – ואז לערבב היטב.
- להניח את הרוסטביף לקערה המלאה עם המרינדה ולוודא שהבשר מורכב מכל הצדדים.
- לכסות בניילון נצמד ולהשאיר במקרר במשך שעתיים לפחות, אך כדאי להתעקש על לילה שלם כדי להגיע לטעמים האגדי.
- לחמם מחבת על חום גבוה, למשוך את הבשר מהמקרר ולהשאיר אותו לדקות ספורות בטמפרטורת החדר.
- להניח את הרוסטביף על המחבת במשך 5-7 דקות מכל צד (לבשל על חום גבוה), עד שהבשר מקבל צבע חום מושלם.
- לאחר מכן, להניח את הרוסטביף לתוך תבנית ואותו מכסה באלומיניום. לאכול את המנה כשהיא מתבשלת בתוך התנור במשך 60-90 דקות, עד שהבשר רך ונימוח.
- להשאיר את הבשר להתקרר למשך 15 דקות לפחות לפני החיתוך לכריכים.
- לחתוך את הרוסטביף לפרוסות דקות ולשים בין שני לחמים, עם הירקות הטריים.
- להגיש עם צ'יפס או סלט ירקות בצד – הפינוק המושלם!
כעת יש לך כריך רוסטביף מדהים שיתפוס את האורחים שלך וזה יסופק לכם עם מנות “הכי טעים שיש”!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לפרוסות הרוסטביף תוכלו להוסיף מגוון רחב של תוספות. למשל, תוספת של כרוב כבוש או חמוצים תיתן את השדרוג המושלם. אם תרצו לנסות ולהשקיע בחוויה טעימה, הוסיפו פרוסות גבינת מוצרלה מעל הבשר והכניסו לתנור למשך כ-5 דקות לקבלת גבינה נמסה.
אפשר לנסות גם רוטב ברבקיו שהולך מצוין עם הרוסטביף, טחינה או אפילו טריאקי. כל אחד יכול ליצור את השילובים שלו, זה נורא מצחיק לראות כמה כיוונים אפשר ללכת עם אותו המתכון!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי רוסטביף?
תוכלו להשתמש ברצועות עוף או בשר אחרים כמו פילה גורמה או אפילו טופו מרינבל. כך תצפו למודלים מופלאים!
באיזה רוטב אני יכולה להשתמש?
אפשר לשדרג לרוטב פסטו לקיצור הדרך, או אפילו ליצור עוד טעמים מהרוטב סויה שברשימה.
האם אפשר לאכול את הרוסטביף קר?
אין שום בעיה! כאשר מדובר ברוסטביף איכותי, קר או חם – זה תמיד הורס טעמים.
אילו ירקות מתאימים לצד הרוסטביף?
חסה, עגבניות ובצל סגול הם אחלה בחירה, אבל כל ירק שתבחרו יהיה מושלם!
איפה אפשר למצוא רוסטביף?
אפשר לקנות בכל סופר, או להכין אותו בבית עם המתכון הזה, ההפך היה לצמד משוגע!
האם אני יכולה להקפיא את הרוסטביף?
כמובן! מומלץ לשמור במיכלים אטומים או שקיות קפיאה. רק אל תשכחו להפשיר בצורה מדורגת הכנת בדלת.
מה עלי לעשות אם הבשר יבש מידי?
כנראה בישלתם יותר מידי. בפעם הבאה כדאי להוריד את זמן הבישול. ניתן להוסיף רוטב או שומן במהלך ההכנה.
איך להשתמש ברוסטביף שנשאר?
אחר כך אתם יכולים להכין סלט או להניח על פיצה עם פרוסות גבינה. המפלצת של האוכל שלכם מאכילה גם תבשילים!
מה אם אני רוצה להפוך את הכריך ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בלחמניות ללא גלוטן שמצאנו באינטרנט. זה מותאם לכל הצרכים שלכם!
האם זה מתכון שאפשר להכין ממילא?
בוודאי! אפשר להכין מראש ולהחזיק במקרר. תוסיפו את הירקות ממש לפני ההגשה. זה המושלם!
בסופו של דבר, הכנת כריך רוסטביף כאן לא רק שבאמת אפשרית – אלא היא אחד האתגרים המהנים שיש! אהבתם את המתכון? שתפו ושדרגו חברים ברשתות החברתיות, כי מי לא ירצה ללקק את האצבעות?!