לביבות תירס טבעוניות שלא תוכל להפסיק לאכול!

לביבות תירס טבעוניות: מתכון אגדי ומושלם!

אתם מכירים את התחושה הזו, כשאתם פוגשים מנה שמשנה את כל מה שחשבתם על אוכל? לביבות התירס האלו הן בדיוק כאלו! יחד עם המראה המגרה והמושלם שלהן, ממש מדובר בחתיכת מתכון שמרגיש כאילו לקח אותו היקום מהעולם של הקולינריה. כל Bite מהלביבות הללו הוא כמו נחיתה בריאה על ענן של תירס מתוק, אפוי בזהירות, ממכר בצורה בלתי נתפסת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כשהאתם מתחילים להכין לביבות תירס, primordial אתם מדמיינים את כל הרכיבים שמעלים לכם חיוך על הפנים. להלן מרכיבים הכרחיים שיביאו את הלביבות למקום הגוונים והטעמים, ויתנו להן את הפן הבריא והטבעוני:

  • 2 כוסות תירס מתוק (אפשר קפוא או טרי)
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס קמח תפו”א
  • 1/2 כוס בצל קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מים (או יותר עד שהתערובת אחידה)
  • שמן לטיגון

הכנת הלביבות האלה למעשה אוצרת לעצמה את הדרך לאירוח מושלם או לארוחת ערב משפחתית בסגנון של סבתא. אחרי שתגמרו את שלב ההכנה, תבינו שמדובר בחוויה שמעוררת תיאבון – נימוחות התירס – לא תאמינו עד כמה זה יכול להיות טעים ומעלף.

מרכיבים חלופיים

מהנסיון שלי, אם אתם מחפשים אורח חיים בריא יותר או קיבלתם אורחים עם הגבלות תזונתיות, יש כמה חלופות שאפשר להשתמש:

  • קמח ללא גלוטן במקום קמח תפו”א וקמח חומוס)
  • תירס טחון דק לחוויה דמוית פירה
  • תוספת של קוביות קישואים מגורדים לגיוון טעם ומרקם

שלבי ההכנה

ואחרי שהכנתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן לגלות את שלבי ההכנה המהירות והקלאסיות שאתם מחכים להן:

  1. מניחים בקערה את התירס, קמח חומוס, קמח תפו”א, בצל, פטרוזיליה, מלח, כמון ופפריקה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים והופכים את התערובת לאחידה.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה עד שהתערובת הופכת לאחידה ונימוחה.
  4. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  5. יוצרים קציצות בעזרת כף ויוצרים להן צורה של לביבות.
  6. מניחים את הלביבות במחבת ומבשלים עד שהן מזהיבות ומשגעות – בערך 3-4 דקות מכל צד.
  7. מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
  8. מגישים חם ועם רטבים אהובים כמו טחינה או עגבנייה מרוסקת.

ללביבות האלה יש תוסף יתרון שלא ניתן להימנע ממנו – הן גם גמישות! ניתן לשלב בהן ירקות נוספים כמו קישואים או גזר או להמיר את הקמח בקמח חומוס לקבלת טעם חזק יותר ובריאותית במידה ואתם אוהבים לאתגר את עצמכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהלביבות מוכנות, אתם מוזמנים להוסיף להן טאצ' אישי:

  • אפשר להוסיף גבינת פטה מעל להוסיף איזושהי טוויסט.
  • ממש אפשר אפילו לשדרג עם רוטב חריף בשביל טעם נוסף.
  • אם אתם אוהבים מתוק, למה לא לנסות עם דבש או סילאן מעל?

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הלביבות בתנור?
כמובן! אפשר לשים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן ולבשל בתנור שחומם מראש על 200 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות, עד שהן מזהיבות. זה מצוין לאנשים שפוחדים מטיגון!

האם הלביבות מתאימות לילדים?
ללא ספק! הילדים יהנו מהמראה המושך, והטעמים המתוקים של התירס, הן גם בריאותיות ואפשר להפוך אותן לארוחת צהריים מושלמת.

כמה ימים אפשר לשמור את הלביבות במקרר?
אפשר לשמור את הלביבות עד 3 ימים במקרר בכלי סגור. אם תרצו, פשוט תחממו אותם על מחבת טיפה כדי להחזיר להם את הטריות.

מה ניתן לשים במקום בצל?
אפשר להזין את הבצלים בעזרת שום קצוץ או אפילו בטטה ממותקת כדי לשדרג את מתיקות הלביבות.

האם הלביבות טובות לנטורל?
הכי טובות! הן טבעוניות, לא מכילות רכיבים מן החי, ואפשר לאכול אותן עם רכיבים כמו יוגורט טבעוני.

איך עושים את הלביבות על בסיס קמח תפו”א?
אפשר להחליף את הקמח חומוס בקמח תפו”א, והמתכון יישאר דל קלוריות ואיכותי.

האם אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא?
בהחלט! לאחר מכן ניתן להקפיא את הלביבות ולהפשיר אותן על ידי טיגון קצר או חימום בתנור.

אילו רטבים מתאימים להגיש עם הלביבות?
רוטב טחינה, רוטב יוגורט עם עשבי תיבול או רוטב קטן עם חריף יכולים לשדרג את החוויה.

מה הטעם של הלביבות?
טעמים מתוקים ומלוחים מתערבבים היטב יחד עם ביס קליל ואוורירי, פשוט ללקק את האצבעות!

האם אפשר קצת פנק את הלביבות?
בהחלט! אתם גם יכולים להוסיף בצורה מגניבה לפירות או סלט ירקות בצד, הכל הולך כאן!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – הלביבות האלו הן בהחלט נושא להשוויץ בו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​