לביבות קישואים גזר ותפוח אדמה בתנור – טעמים משגעים שידברו עליהם!
דמיינו לעצמכם ערב חמישי, שבת מתקרבת, ובמקום לקנות שוב המבורגר או פיצה, אתם יודעים שיש לכם מתכון כל כך אטרקטיבי שיגרום לכם ללקק את האצבעות? כן, כן, זה הזמן לגלות את המתכון המדהים והאגדי של לביבות קישואים, גזר ותפוח אדמה בתנור! פשוטות להכנה, נימוחות בפה ומרעננות באיכותן! מתכון שיכולה אפילו לגנוב את ההצגה מסלטים חגיגיים, ואני מבטיח שהילדים ייכנעו בפני טעמה! אז שימו את חלוקי המטבח והשקיעו ערב של קסם במטבח.
זמן הכנת המתכון
- סך הכל: 40 דקות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים לטריטוריה של ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנכונים. לביבות הקישואים שלנו שהן כל כך משגעות הן תוצאה של שילוב נכון:
- 2 קישואים בינוניים, מגורדים
- 2 גזריים בינוניים, מגורדים
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף ומגורד
- 2 ביצים גדולות
- 3-4 כפות קמח (אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן)
- 3-4 כפות גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום מגורר (כמובן, כמה שיותר – זה הכי טעים שיש)
- שמן זית או שמן קוקוס לשימון התבנית
יודעים מה? ניתן לשדרג את המתכון הזה בקלות על ידי הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בזיליקום. פשוט נפלא!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מגיעים לשלב המתוק של ההכנה. אל תדאגו, הכל פשוט מאוד:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מגרדים את הקישואים, הגזרים ותפוח האדמה ומניחים במסננת לכמה דקות כדי לסנן את הנוזלים.
- לחוצים קלות לסנן את הנוזלים שנותרו, מכניסים את הירקות לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים כאילו אין מחר, את הקמח, מלח, פלפל ושום גרוס ואפילו את הגבינה אם החלטתם להוסיף.
- מערבבים הכל היטב עד שהתערובת מתחברת.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן זית.
- יוצרים בעזרת כף או עם ידיים רטובות פלטות קטנות מהתערובת ומניחים בתבנית, שימו לב להשאיר מרווחים בין כל פריט.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
- הפכו את הלביבות ואפו לעוד 10 דקות נוספות עד שהן מתקרמלות.
שדרוגים ותוספות!
אם אתם מחפשים לרגש עוד יותר את החיך שלכם, הנה כמה רעיונות! אתם יכולים להוסיף ללביבות קצת כורכום או כמון לקבלת טוויסט מעניין. אישית, אני מאוד אוהב לערבב עם טחינה או יוגורט; זה פשוט משגע. שימו לב גם לטעום צ'ילי לפני ההגשה, לעוד גל גל של טעמים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הלביבות עם ירקות אחרים? מובן! אם תרצו, אתם יכולים לשלב קישואים עם בטטה או לפתוח את עצמכם למגוון עשבים כמו תרד.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית? בהחלט! רק החליפו את הביצים עם טחינה או עם רסק תפוחים, וזה יעשה את העבודה.
כמה זמן אפשר לשמור את הלביבות? הן יכולות להיכנס למקרר עד יומיים, אבל אני מבטיח שהן יגמרו הרבה לפני!
האם ניתן להקפיא אותן? כן, בהחלט! תקפיאו אותן בכלי אטום, וכשאתם צריכים, פשוט חימום בתנור, ולא תאמינו כמה טובות הן יצאו!
מה אם אני לא אוהב גבינה? תהיה חופשי להשאיר אותה בחוץ, הלביבות עדיין יצאו מדהימות.
כמה זמן הן נשארות פריכות? תשמרו אותן בטמפרטורת החדר, כאן בדיוק הן ישמרו על הפריכות.
איך אפשר להגיש אותן? לביבות האלה פשוט מדהימות עם רוטב יוגורט או טחינה, אבל אפשר גם להגישן לצד סלט ירקות רענן, זה משדרג את החוויה!
האם אפשר לשלב בתערובת קמח אחר? כמובן, קמח חומוס יכול להוסיף עוד טעם ייחודי, תנסו!
איך יודעים שהן מוכנות? ברגע שהן הזהיבו, פשוט תקפצו אל התנור ותראו, זה פשוט חזק מדי לפספס את זה.
מה אפשר לעשות עם שאריות הירקות? נורא קל לספר את שאריות הירקות בשייק או בסלט קיץ, הטעם פשוט ממכר!
אני מבקש שתשתפו את המתכון האגדי הזה עם חברים ובני משפחה, זה עונג כל נגיעה של קישואים, גזר ותפוח אדמה בתנור. אנו כאן כדי לחדש את הדינמיקה של הארוחות שלכם, אז קדימה, תתחילו לבשל לגמרי!