לביבות גבינה של סבתא שיגרמו לכם להתמכר

"`html

לביבות גבינה של סבתא: מתכון מנצח שיעשה לכם מצב רוח!

יש דברים שלא ניתן לשכוח, כמו לביבות גבינה של סבתא. הן תמיד מצליחות לעשות לנו את היום, עם טעם שעוד מוסיף זיכרונות חמימים של ילדות, של חיבוקים, של אהבה בכף היד. אין ספק, לביבות אלו הן המושלם והכי טעימות שיש! תחשבו על זה – גבינה רכה, מעט שמן, תיבול נהדר, ופתאום, בהכנה פשוטה, יש לכם מנה מדהימה של חומרי קסם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הלביבות האלו הן בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת בוקר, צהריים או ערב. אפשר לאכול אותן חמות ישר מהטיגון, אפשר להקפיא אותן ולשלוף מהמקפיא כשמתחשק, הן תמיד כאן בשביל הקסם. תדמיינו: לביבה חמה, פריכה מבחוץ ונימוחה מבפנים, שכולה מלאה בטעמים. אי לכך, שלכם יש את האופציה להכין כמות כפולה – כי הן פשוט ממכרות!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 2 ביצים
  • 50 גרם קמח או קמח תפו״א (לטבעונים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה, למי שאוהב)
  • שמן לטיגון (רצוי שמן זית, כדי להוסיף טעם)
  • אבקת סוכר (לקישוט אופציונלי)

בזמן שאתם אוספים את כל המרכיבים, נזכיר שסבתא שלנו תמיד הייתה אומרת להשתמש בחומרים свежие ומעטים ככל המאפשר. היא לימדה אותנו שהפשטות היא המפתח להצלחות במטבח והיא בהחלט צדקה.

שלבי ההכנה

  • מפוררים את גבינת הפטה לקערה גדולה.
  • מוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח, המלח והפפריקה, וערבבו עד שהתערובת משולבת בצורה אחידה.
  • מחממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  • כשהשמן חם, יוצרים לביבות בעזרת כף, ומניחים אותן במחבת.
  • מטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
  • מניחים את הלביבות על מגבת לייבוש השמן.
  • מגישים חם ומקשטים באבקת סוכר אם רוצים.

כשהלביבות מוכנות, הן עלולות להיגמר לפני שתרגישו – בדיוק כמו בכל מסעדה שעושה לביבות גבינה. החום והניחוחות שמפיצים אלו מכניסים אושר בלב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • הוספת ירקות קצוצים כמו קישואים או תרד לתערובת.
  • שימוש בתערובות גבינות שונות כמו גבינת מוצרלה או גבינת קוטג' לטעם אחר.
  • הכנה של רוטב שמן זית עם שום וכוסברה לטבילה.
  • הכנה ללא קמח, עם קמח שקדים או קמח תפו"א לחוויית טעימה ללא גלוטן.
  • התאמה לטעמים אישיים עם תוספות של עשבי תיבול.

בזמן שהלביבות מתקררות, נשאר לשים לב: אם אתם רוצים ללטש את התהליך, אפשר גם לגוון בטעמים, להרגיש שינויים או לשאול שאלות אחרות. הכל לגמרי בגדר האפשר!

שאלות ותשובות

מה עושים אם הלביבות לא מתחברות?
תשובה: אם הלביבות לא מתחברות, יתכן שיש צורך להוסיף עוד קמח. הקמח עוזר בייחוד בו מדובר על גבינה יותר רכה.

האם אפשר לשמור את הלביבות במקרר?
תשובה: בהחלט! שמרו את הלביבות בקופסה סגורה במקרר, הן ישמרו מצוין לכמה ימים.

אילו רטבים מתאימים ללביבות גבינה?
תשובה: מומלץ לנסות רטבים כמו שמן זית, רסק עגבניות שקשוקה, או אפילו יווני עם יוגורט ואילו עשבי תיבול.

האם אפשר להכין את הלביבות מבלי לטגן?
תשובה: כמובן! אפשר לאפות את הלביבות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות, להשאיר עד שהן צהובות ויפה.

מה עושים אם אהבתי את הלביבות והילדים לא?
תשובה: כדאי להתאים את התבלינים, אולי להפחית במליחות או להחביא ירקות אהובים. ילדים לפעמים לא אוהבים גבינות חזקות.

האם אפשר להכין לביבות גבינה ללא ביצים?
תשובה: כן! אפשר להחליף ביצים בכף של זרעי צ'יה עם מים או להכין מגר לתחושת רכות.

מתי הכי טוב לאכול את הלביבות?
תשובה: הכי כיף לאכול אותן כשעודן חמות מהטיגון! אחרי שהן מצטננות – אפשר להחמם שוב, אבל ההגשה המושלמת היא ישר מהמחבת.

האם יש אפשרות להכין את הלביבות בתנור?
תשובה: בהחלט, הכנת הלביבות בתנור יכולה להניב תוצאה אוורירית ובריאה יותר. ניתן לשים בתבנית עם מעט שמן.

אילו גבינות כדאי להוסיף?
תשובה: גבינות מלוחות נוספות כמו גבינת לאבנה או גבינת מוצרלה יכולות להוסיף טוויסט מעניין.

האם ניתן להכין את התערובת מבעוד מועד?
תשובה: כן, אפשר להכין את התערובת ולהשאיר אותה מכוסה במקרר, אך עדיף להכין את הלביבות סמוך לזמן ההגשה.

לאור כל המידע שסיפרנו כאן, התשוקה שלכם לביבות גבינה של סבתא רק מתגברת. אם אתם אוהבים אוכל מהלב, בסגנון פשוט ועדיין משגע, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים או משפחה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​