כרוב מתכונים ב-10 דקות שמביכים את השף שלך

כרוב מתכונים ב-10 דקות – מהירות, טעמים ופשטות

בואו נגלה משהו מדהים! מתקופת הקורונה ועד היום, כולנו למדנו שהזמן היקר שלנו יכול להיות מצרך מוגבל, אבל מה אם הייתי אומר לכם שניתן להכין מנות שבדרך כלל לוקחות זמן רב בפחות מ-10 דקות? כן, כן, זה בהחלט אפשרי! מדובר בכרוב, ירק על זמני וטעים, שמתאים למגוון רחב של מתכונים. אז קדימה, בואו ניגש לעבודה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני הכל, בואו נרכיב את הרשימה המושלמת של מרכיבים שיביאו את הכנה של הכרוב לתוך העולם שלנו, עם טעמים בריאים ומושלמים!

  • 1 כרוב קטן, קצוץ דק (הכרוב הלבן או הכרוב האדום – זה תלוי בכם!)
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק (עושים את זה אנשים טובים!)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי או חומץ תפוחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף גרגרי חרדל (אופציונלי, אבל משדרג את המנה!)
  • אורגנו מיובש או פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אם יש לכם אורחים ואתם רוצים לרגש אותם, אל תהססו להוסיף גבינת פטה מפוררת מעל. משגע, נכון?

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל לעבוד על המתכון! אספנו את כל המרכיבים הנדרשים, ועכשיו אתם מוכנים להתחיל את הכנת המנה המעלפת הזו.

  1. תחילה, קצצו את הכרוב הקטן דק דק. לא לעשות את זה ברוטליות, זה כרוב – לא חבילה צבאית.
  2. אז, קחו את הגזרים המגורדים והוסיפו אותם לקערה עם הכרוב.
  3. כעת, נוסיף לחבורה הזו גם את החמוציות או הצימוקים. זה הזמן להחיות את המלך – השוקולד על הכרוב!
  4. לחתוך את הבצל הקטן לקוביות ולסיים עם הוספתו לקערה.
  5. נדליק את השמן זית ונשפוך לתוך הקערה גם את החומץ בלסמי. התבשיל מתמלא בריחות אגדיים!
  6. לא לשכוח לתבל במלח ובפלפל לפי הטעם.
  7. אם אתם אוהבים קצת פיקנטיות, הוסיפו גרגרי חרדל!
  8. ערבבו את כל המצרכים היטב עד שהכנסתם את כל הטעמים לחיים!
  9. לימים טובים יותר, קשטו באורגנו או בפטרוזיליה.
  10. הגישו ישר לשולחן ותהנו מהצבעים המיוחדים של המנה – אין דבר יותר מעניין מהשילוב הזה של ירוקים, אדומים וכתומים.

מרכיבים חלופיים

מתכון זה הוא מאוד גמיש, וקל מאוד לרשום גרסאות שונות.
למי שרוצה סלט טבעוני, אפשר להחליף את החמוציות בכשהנגיעות של טעמים מתוקים, או לקבל את הגרסה הבריאה על ידי הוצאת השמן!
בנוסף, אם אתם רוצים להפוך את המנה ללא גלוטן, פשוט מיד שימו לב, שאין שום מרכיב מסוכן באף שלב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בכדי לקחת את המנה לרמה הבאה, ישנם הרבה תוספות שמסוגלות לשדרג את המנה שלכם. בהתאם לדמיון שלכם ולמה שיש בארון!

  • כוס ברוקולי צלוי – הוספת ברוקולי עשויה לתת למנה טעם נוסף ובריא, וגם שילוב צבעים מרהיב.
  • שקדים קצוצים – הוספת קראנצ'יות שתפזר טעם ואקשן על הסלט.
  • אבוקדו – כבר בסלט זה יוצר תחושה נימוחה, לגמרי מעלף!
  • תיבול עם לימון סחוט – יהפוך את כל המתכון לרענן יותר.
  • פירות כמו תפוחים או אגסים יכולים להוסיף השפעה מתוקה ולהפוך את הסלט למשהו ציבורי.

שאלות ותשובות

באיזו מידה ניתן להכין את הסלט מראש?

כמובן! הסלט שורד יומיים במקרר. פשוט כיסוי עם ניילון נצמד ומניחים במקרר.

האם ניתן לגוון את סוגי הירוקים?

בהחלט! אתם יכולים להשתמש בכרוב סיני, רוקט, או אפילו חסה. כל מה שאתם אוהבים!

האם הסלט יכול להיות דל פחמימיות?

בהחלט, הוא מורכב בעיקר מירקות פירות, כך שניתן ליהנות ממנו בהחלט כארוחה בריאה.

איך לשמור על טריות הכרוב?

לאחר הקנייה, כדאי לאחסן במקרר ובשקית ניילון. הוא יישמר טרי במשך כמה ימים.

אפשר להחליף את החמוציות באיזה פרי אחר?

כן, ניתן להחליף עם פירות יבשים אחרים כמו תמרים או משמשים.

מה אורך חיי המדף של הסלט במקרר?

הסלט טוב לצריכה במשך יום-יומיים, אבל עם זאת כדאי לאכול אותו כמה שיותר מהר לאחר ההכנה.

האם אפשר להכין מתכון זה בלי חומץ?

כן, אפשר להוציא אותו מהמרכיבים, מה שיהפוך את הסלט למרענן ואילו.

האם יש צורך לבשל את הירקות לפני הכנת הסלט?

לא, במקרה זה נאמנות לטריות היא המפתח, ולכן כל הירקות מוחזקים נא.

כמה זמן לוקח להכין את הסלט?

כמו שראינו – 10 דקות, לא יותר!

איך לייעל את זמן ההכנה?

יכולים להשתמש בשורגישים כמו מגורר גזר ובצל מערבבים בקערה גדולה כדי לא לבזבז זמן.

אם הגעתם עד לכאן אז הגרמתם לי להתרגש, ואני יודעת שגם לכם. אתם תגלו לא רק את טעם האוכל, אלא תעשו זאת תוך כדי החסכון בזמן. מה דעתכם? כעת כל שנותר הוא לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים! אל תהססו להפיץ ולהנגיש למתכונים נוספים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​