כרוב מאודה מדהים – לא מה שחשבתם!
בין כל המתכונים המוכרים, יש משהו קסום בכרוב מאודה. זה לא רק אוכל פשוט ובריא, אלא בהחלט יש לו את הכוח לשדרג כל ארוחה. תארו לעצמכם רגע: כרוב ירוק, מתבשל ונהיה רך, נימוח, מלא בטעמים, מלווה ברטבים או תוספות (וכמובן, יכולה להיות גם אפשרות טבעונית שתכף נדבר עליה). זה ה-כרוב המושלם לחורף ולכל עונה! במילים אחרות, מדובר במנה שהיא כל מה שאתם צריכים לסעודה מדהימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת סיום: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך העולם המדהים של הכנת הכרוב, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים על השולחן. זה לא מתכון מסובך, ואנחנו אפילו יכולים לגוון אותו לפי מה שיש לנו בבית. אנחנו נשתמש בכרוב לבן, אבל אם אתם רוצים להוסיף קצת צבע למנה, אפשר לשלב כרוב סגול. אז בואו נתחיל!
- 1 כרוב לבן בינוני (בערך 1 ק"ג)
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון (לגוון)
- מיץ מחצי לימון
- פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
- תוספות לפי בחירה (נזכיר אותן בהמשך)
שלבי ההכנה
אז אחרי שהכנתם את כל הרכיבים, הגיע הזמן לעבור למהלך ההכנה. זה השלב שבו נעשה קסם מדהים בכיסא אוכל שלכם!
- חותכים את הכרוב לרבעים וסוחטים את הגבעולים הקשים.
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומוסיפים את השום השטוח. מטגנים עד שהשום מתחיל לבעבע (אבל לא שרוף, כן?).
- מוסיפים את הכרוב החצוי ומערבבים היטב, מוודאים שהוא מצפה בשום.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המלח, הפפריקה והכמון.
- מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות עד שהכרוב מתרכך.
- במהלך הבישול, קחו פסק זמן כדי להתענג על הריחות הנפלאים שעולים מהסיר.
- כאשר הכרוב רך, מסננים מעט נוזלים (כמו שהייתם עושים עם פסטה) אך לא לגמרי. אנחנו רוצים ששאריות הנוזלים יישארו לשמור על הטעם.
- מוסיפים מיץ לימון ומערבבים היטב.
- מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.
אופציות לשדרוגים
עכשיו, כשיש לנו את הבסיס לכרוב המושלם, אתם יכולים לשדרגו לגמרי עם תוספות שמהן לא תזנקו בהפתעה! למשל, אפשר להוסיף:
- בצל קצוץ ולהטיל אותו לפני השום.
- פטריות טריות טובות לחביתה עם הכרוב.
- גוונים של גבינות מוצרלה או פרמזן היישר מעל.
- שיפוט עם הלבשה של קרם סויה או טחינה טבעונית.
שאלות ותשובות
איך מכינים כרוב מאודה לאורחים?
יש להכין אותו עם הרבה טעם ומגוון בתוספות באמת יכול לעשות את ההבדל. אפשר להכין אותו מראש ולבשל בסוף, או לטגן אותו טיפה לכל מיני פירות יבשים. לבחירה גם אפשר לשים עליו גבינות שיתמוססו וידבקו לכרוב.
האם אפשר להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
בוודאי! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את השמן זית בשמן קוקוס או אפילו סתם להשאיר את הכרוב פשוט. הוא טעים בכל מקרה!
האם אפשר לאכול את הכרוב קר?
כמובן! יש שיגידו שזה אפילו משגע וחלבי יותר. תנו לו זמן להתקרר והגישו אותו כסלט מרענן לאורחים.
מה אפשר להגיש לצד הכרוב?
הכרוב משתלב מעולה עם עוף, בשרים צלויים, או סלטים שונים. מומלץ גם לשים את זה במנה עיקרית עם פולקה או אפילו דגים!
האם יש להשרות את הכרוב לפני? למה?
לא חובה להשרות אותו, אך יש לשטוף אותו היטב. זה יכול לעזור במניעת חרקים שיכולים להיכנס בפתחים הקטנים של הכרוב!
מה אם יש לי כרוב מר?
במקרה הזה, את יכולה להשרות אותו במים עם סוכר שהמרירות תתפוגג.
האם יש טכניקות מיוחדות לבישול?
כבסיס, אתה יכול להשתמש בסירה בשרית לאידוי הקטנים והכינים יישמרו.
איך אני יודע אם הכרוב מוכן?
כאשר הוא מתנגד למזלג, כך שמוודא שהוא רך אך לא מבושל יתר על המידה.
האם יש תוספות שיכולות לשדרג את התבשיל?
כמובן! ניתן להוסיף אגוזים, צימוקים או תבלינים עזים כדי להעצים ככל האפשר את הטעמים.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הכרוב המוכן?
הכרוב ישמור טוב במקרר בקופסה אטומה במשך 3-4 ימים. ניתן גם לחמם אותו שוב במיק MICRO או מחבת.
אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון המדהים הזה עם משפחה, חברים וכולם, למען האוכל הטעים הזה! ואם הכנתם את זה, אני בטוח שהטעמים יהיו משגעים! לא תוכלו להתאפק מלחזור עליו שוב ושוב!