כרוב כבוש רוסי מתכון שיביא לכם טעמים נפלאים

כרוב כבוש רוסי – מתכון מדהים וממכר

אם יש משהו שיכול לשדרג כל ארוחה ולהעניק לה טעמים מפתיעים, זהו דווקא הכרוב הכבוש. לא מדובר רק בירקות מוחמצים – זהו תהליך הייחודי שמציג בפנינו את הארומה המשגעת והצבעים המגוונים של עולם הירקות. מישהו פעם אמר שכרוב כבוש הוא בעצם מעין 'סלט' של החיים? ובכן, יש בזה משהו. אולי אלו המרכיבים הפשוטים שמתחברים יחד ליצירה אגדי, אולי זו השיטה המסורתית שעוברת מדור לדור, או שאולי זה פשוט היכולת של כל ביס להדהד בפה כמו ניגון של שיר ישן.

כעת, אתם הולכים ללמוד את הסודות של ההתמכרות לכרוב כבוש רוסי, שמגיע ישירות מהמטבח המסורתי. המתכון הזה לא רק שהכי טעים שיש, הוא גם מהיר ונוח להכנה. מאמינים לי? תנו לי להראות לכם איך להכין אותו כמו שצריך.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמה: קלה
  • מספר מנות: כ-10 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הכרוב הכבוש המעלף הזה, אתם תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים. תחשבו על זה כמו קבוצת חברים שבאה למסיבת ריקודים, כל אחד מהם תורם במשהו למצב רוח הכללי:

  • 1 כרוב בינוני (בערך 1.5 ק"ג)
  • 4 כפות מלח גס
  • 2-3 גזרים גדולים, קלופים ומגוררים
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 2-3 כפות של כמון (אפשר גם גרגרי כמון)
  • 1 כוס מים (הקפיצו את המים, הם יכולים להיות חמים)
  • חצי כוס חומץ (עפ"י הטעם הרצוי)
  • תבלינים נוספים לפי טעם (כמו פפריקה מתוקה, תימין, או כל מה שאתם אוהבים)

בנוסף, אם תרצו לגוון, ניתן לשדרג את המתכון על ידי הוספת ירקות נוספים כמו צנון, קולרבי או אפילו גזר ממותק. כרוב כבוש הוא דינמי – הוא יכול להתאים את עצמו לחלוטין לטעמים האישיים שלכם!

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס לעניין האמיתי. מה נשאר לנו עכשיו?

  1. חתכו את הכרוב לרבעים וסלקו את הליבה הלבנה.
  2. שימו את הכרוב בקערה גדולה והוסיפו את המלח בעדינות, תוך ערבוב קל.
  3. תנו לכמה דקות לכרוב 'לזלול' את המלח. במגישתו הוא יוציא נוזלים וישתנה טוטאלית.
  4. הוסיפו את הגזר המגורר והשום הכתוש. ערבבו היטב עד שהכל מתערבב כמו חברים טובים.
  5. כשהוא מתערבב היטב, שימו את הכל בצנצנות זכוכית חדשות או מיכלים עם מכסה.
  6. שפכו על הכרוב את המים כמו ערפל רך, הוסיפו חומץ ותבלינים נוספים לפי הטעם.
  7. כשהכל בתוכו, סחטו את הכל פנימה על מנת שיתמזגו.
  8. כנסו את הכיסוי או המכסה, והניחו במקרר למשך 24 שעות עד 48 שעות.
  9. אחרי 48 שעות, תפתחו את הצנצנות, תשימו רבע כוס של מים מתוקים על מנת לפנק את הטעמים, ותתמכרו.

אם במהלך ההכנה אתם מרגישים צורך לחטוא בשום או תיבול נוסף, אל תחששו. זהו מתכון חופשי שמאפשר לכם להיות אומנים ואת הכנסת הטעמים האישיים שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

המקוריות שוכנת בכל פינה במטבח. תוספות יכולות לכלול דברים כמו אגסים, פרוסות לבן טעימות או אפילו חסה מוחמצת. מאדילה עם תוספות שונות ניתן להגיע לדבר משוגע לחלוטין, כמו: פפריקה חריפה, פריזאי מקורי או גזר פריזאי ממולא.

  • שדרוג חדשני – הוספת קמצוץ של להבי בזיליקום עם חמוצה לעבודה, או שבבי שום בשמן זית מעולים.
  • תנסו לשים כמה אגוזי לוז שהתייבשו כמו כתם שמן פריזאיות – זה מוסיף צד קראנצ'י נפלא.
  • שאלות ותשובות

    מה היתרונות הבריאותיים של כרוב כבוש?

    כרוב כבוש עשיר בפרוביוטיקה, שיכולה לשפר את בריאות המעיים. הוא מסייע בעיכול, מחזק את מערכת החיסון ומספק ויטמינים ופיטוכימיקלים נוספים.

    האם ניתן להכין כרוב כבוש בטעמים שונים?

    בהחלט! אפשר להוסיף תבלינים שונים כמו כורכום, כמון או תבלינים חריפים, וכל אחד מהם יביא טעם ייחודי אחר.

    כמה זמן אפשר לשמור את הכרוב הכבוש במקרר?

    כרוב כבוש יכול להחזיק במקרר כשישה חודשים, אך הוא יהיה הכי טעים עד 4 חודשים.

    האם אפשר להכין אותו בצורות שונות?

    כמובן! אפשר לשחק עם כמות הגזר ושאר הירקות, בנוסף הוספת דומדמניות, צנון ועוד ירקות צבעוניים.

    האם זה מתאים לתפריט צמחוני?

    בוודאי! מדובר במתכון ירוק ובריא שמתאים לכל מי שמעוניין בתזונה צמחונית או טבעונית.

    איך אפשר לבדוק אם הכרוב כבוש מוכן?

    טעמו לאחר 24 שעות וכשהטעמים נוצרו, בכל אפשרות ללטף את התפריט האישי שלכם.

    מה לעשות אם התוצאה לא חמוצה מספיק?

    אתם יכולים להוסיף עוד חומץ לפי הצורך, או להפחית את הסוכר לאיזון הטעמים.

    איך אני יכול לשדרג את התבשיל?

    כאי נוזלים, תוספים נוספים ירקות ירוקים כמו הסלרי או חצילים לא שדנים אותם במחיצה.

    האם זה מתאים לילדים?

    כרוב כבוש הוא לא רק בריא, הוא יכול להיות תוספת מצוינת לכל ארוחה ואפילו כSnack!

    למה כדאי לשתף את המתכון הזה?

    כרוב כבוש הוא דבר מדהים ואגי, ותהליך ההכנה משנה חיים – שתפו והפיצו את האהבה!

    אז, מה חשבתם? מרגישים מוכנים לשווק את עצמכם במטבח עם הכרוב הכבוש המושלם? אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ אהבה ולפנק את הקרובים אליכם במנה המעלפת הזאת! תהנו!

    שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

    ofirarie80

    ofirarie80

    אולי יעניין אתכם...

    © 2018 All rights reserved​

    Made with ❤ with Elementor​