כרובית וברוקולי בתנור – מתכון פשוט וטעים!

כרובית וברוקולי בתנור – המנה המדהימה שתכבוש את ליבכם

רובנו רוצים לגוון את התפריט שלנו ולהעניק לו נופך מיוחד. מה דעתכם על מנת משגעת שיכולה להפוך כל ארוחה לאגדה? אני מדבר על כרובית וברוקולי בתנור. מדובר במתכון שהוא כל כך ממכר ומלא בטעמים, שלא תספקו את עצמכם בסתם ירקות מבושלים. כשאתם מכניסים את הירקות לתנור, הם מתהדרים בשכבת טעם שהופכת אותם לטעימים במיוחד. אנחנו מזמינים אתכם לגלות איך להכין את המנה הזו, שנכנסת בקלות לכל תפריט. ואם תצליחו לא ללקוק את האצבעות בסוף התהליך, תודיעו לי!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי להפוך את המנה הזו למושלמת. נתחיל עם הרשימה!

  • 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
  • 1 ברוקולי בינוני, מפורק לפרחים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פנקו (שיבולת שועל יפנית)
  • 1/2 כפית כמון (אפשר לשחק עם תיבול נוסף לפי טעמכם)
  • כמות לא מוגבלת של אהבה

נשמע פשוט, נכון? זה הזמן להפעיל את המיקרוגל (או את התמונות של סבתא), ולהרגיש את התהליך מתחיל.

שלבי ההכנה

מוכנים לנתיב ההכנה? אז בואו נתחיל!

  1. חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מסדרים את פרחי הכרובית והברוקולי בקערה גדולה.
  3. שופכים מעל את שמן הזית, מלח, פלפל ושאר התבלינים.
  4. מערבבים היטב עד שהירקות מצופים בתבלינים.
  5. עוברים לתבנית אפייה ומסדרים את הירקות בשכבה אחידה.
  6. מפזרים מעל את הפנקו לשדרוג טעם ופריכות.
  7. אופים בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, עד שהירקות רכים והפנקו הזהוב.
  8. מוציאים מהתנור וממתינים מספר דקות לפתיחת ניחוחות שלא ניתן לעמוד בפניהם.
  9. מגישים חם ומפזרים מעט חלוט על פטרוזיליה קצוצה.

אני מבטיח לכם – ברגע שהמנה תהיה מוכנה, אתם תהיו מעלפים! כל ביס יגלה לכם את השילוב הקסום הזה של הכמה שהשקעתם – הירקות רכים, מלאים בטעמים טבעיים בעלי חיים. ובסוף ההכנה, נשאר לנו רק לקפל כרגע את המנות לראש המנה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

למנה הזו יש אינספור אפשרויות שדרוג. רוצים להפוך את המנה ליותר עשירה? נסו להוסיף גבינת פרמזן מגוררת מעל כשאתם מוציאים את המנה מהתנור. רוצה להקנות חריצות בריאותית? הוסיפו כוס של קינואה מבושלת על צלחת המנה, ותיהנו מחלבון מלא. כל תוספת שתבחרו תוסיף למנה הזו טעמים מושלמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הפנקו בשיבולת שועל רגילה?
בהחלט! שיבולת שועל רגילה תוסיף טעם אחר, ותשמור על הממרח הקראנצ'י.

מה אם אין לי ברוקולי?
אין בעיה! אפשר להכין את המתכון רק עם כרובית, או לשלב ירקות נוספים כמו קישואים או גזר.

האם המנה הזו מתאימה לדיאטה?
בהחלט! מדובר במנה בריאה, דלת פחמימות, מלאה בחומרים מזינים.

באילו תיבולים אפשר להשתמש במקום כמון?
אפשר לשים תיבולים נוספים כמו פפריקה, שום כתוש, או אפילו חרדל דיז'ון לטעמה.

כמה זמן אוכלים את המנה הזאת?
המנה הזו כל כך טעימה שהיא פשוט נגמרת מהר! מומלץ לאחסן לשאריות לפחות ליום אחד במקרר.

האם זה יכול להתאים ילדים?
בהחלט! חשוב רק להבטיח שהירקות חתוכים לא בעיסוק.

אפשר להשתמש בירקות קפואים במקום טריים?
לצערי בעייתית; ירקות קפואים לא יצליחו לספק את הטעמים הטריים והפריכים של הירקות הבשלים.

איך ניתן להוסיף חלבון למנה הזו?
אם אתם רוצים חלבון, תוכלו להוסיף עוף מבושל או טופו מטוגן.

האם ניתן לחמם את המנה במיקרוגל?
כן! כדי לשמור על פריכות, מומלץ לחמם בתנור.

מה מומלץ להוסיף למנה כדי להעשיר עוד את הטעמים?
נחריף? תוספת של גבינת גבינת פטה מעל היא רעיון מושלם.

רוצים לגלות עולם חדש של טעמים, אם אהבתם את המתכון והצלחתם להגיע לתוצאה מדהימה, שתפו איתנו את החוויות. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ולפנק את היקרים לכם בארוחה אגדית שהיא בעדיפויות על כל שולחן!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​