כמה שמרים יבשים לקילו קמח פיצה
אחת השאלות הגדולות שמטרידות את האופים הביתיים היא כמה שמרים יבשים נדרשים לקילו קמח בעבודות פיצה. אחרי הכל, אם הכנתם פיצה בבית – אתם בוודאי יודעים שהיא טיפה שונה מהפיצה שאתם קונים בטייק אווי. מדובר באמנות, ואני כאן כדי לשפוך אור על עקרונות השמרים ולהנחות אתכם בדרך להכנת פיצה עילאית שאפילו השפים הכי גדולים היו מתים לשתף! נתחיל את המסע המדהים שלנו אל עולם השמרים, נבין את הסוד שמאחורי הכנת הבצק המושלמת
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות הכנה + 1-2 שעות התפחה
- רמת קושי: בינונית
- מספיק לכחום 4 פיצות מדהימות
עכשיו כשהבנו את הקווים המנחים, בואו נדבר על המרכיבים. אנחנו נזדקק לשמרים כדי שהבצק יעבוד כראוי, ונדאג לתת טיפ על איך לבחור את השמרים המתאימים ביותר! מוכנים? יאללה, נצא לדרך!
הרכיבים הדרושים
בשוק קיימים שני סוגים עיקריים של שמרים: שמרי גבישי ושמרים יבשים. עבור מתכון זה של פיצה, נשתמש בשמרים יבשים. הם נוחים לשימוש ונותנים תוצאות מדהימות. אז מה אנחנו צריכים?
- קילו קמח פיצה (אפשר גם קמח לחם, אבל פיצה היא יותר מסורתית)
- שקית שמרים יבשים (כ-7 גרם)
- מים פושרים (לא חמים מדי! שהלא נרצה להרוס את השמרים)
- מלח (כ-15 גרם או כף שטוחה)
- שמן זית (רבע כוס) – טאטא את הבצק, בטח מדהים!
שימו לב שהתכנון כאן הוא הכנה של בצק פיצה קלאסי, אפשר לגוון עם תוספות שונות וליצור גירסאות מיוחדות לפיצה הביתית שלכם.
שלבי ההכנה
ובכן, לאחר שהכנו את כל המרכיבים, מוכנים להתחיל את המסע המדהים שלנו לבצק הפיצה המושלם!
- כמה זמן לישון? קחו את השמרים וערבבו עם הא מים הפושרים, והשאירו אותם לעמוד כ-10 דקות עד שנראה קצף.
- בינתיים, בקערה גדולה, ערבבו את הקמח עם המלח ושמנו זית.
- אחרי 10 דקות, נוסיף את השמרים שהקציפו עם המים לתוך הקמח, ונערבב עד שנראה שהתערובת מתאחדת.
- בצק קצת דביק? זה בסדר, הדביקות הזו טוענת לידע חבי! פשוט לפסול אותו בידיים משומנות.
- לישו היטב את הבצק למשך כ-10 דקות עד שיהיה גמיש ואוורירי.
- רפדו קערה בשמן זית ואחסן בה את הבצק, כסו במגבת והניחו לו להתפח לפחות שעה עד שלושה.
- לאחר שהבצק התפח, הוא מוכן להניח על מרדדים של פיצה, תפחו מעט במתח, וצללו לעולם של תוספות!
וזהו, הבצק המושלם מוכן! תודו שזה היה מהיר? והרשים אותי בכלל עם טעם, לא כך?
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז מה לגבי התוספות? זה הזמן להיות יצירתיים! קחו את המושג 'פיצה' והשקפים אותו לעיגול מרהיב! פה כמה רעיונות:
- עגבניות צלויות ושום – יוצרים טעם שמיימי!
- פטריות טריות ותרד – מישהו אמר בריא? מושלם!
- גבינת מוצרלה עם רוטב פסטו – זה המושלם!
- פפרוני, זיתים ירוקים, או אפילו טונה! עזבו הכל יאללה.
סביר להניח שכשהבצק יעלה על התנור, הבית יתמלא בניחוחות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין שמרים יבשים לשמרי גבישי?
שמרים יבשים נדרשים ללחם והרבה פחות רגישים לחום. שמרי גבישי הם ייחודיים יותר לדברים כגון עוגות.
האם אפשר להשתמש במים קרים להכנת הבצק?
לא מומלץ. מים פושרים עוזרים לשמרים לפעול טוב יותר ולהתפשט.
כמה זמן ניתן לאחסן שמרים יבשים?
שמרים יבשים יכולים להחזיק מעמד בשקית סגורה במקפיא במשך מספר חודשים.
איך אני יודע אם השמרים פעילים?
אם לשמת הבעיה – ערבוב השמרים עם מים פושרים יוצר קצף.
האם חייבים לשים שמן זית?
לא חייבים, אבל זה מוסיף הרבה טעם ונושאות לבצק!
מה עושים אם הבצק לא מתפשט?
ייתכן שהשמרים לא היו פעילים. ניתן לנסות להשרות אותם שוב עם מים.
אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקפיא או במקרר עד לשימוש.
כיצד לדעת אם הפיצה מוכנה בתנור?
פיצה מוכנה כשקצוות הבצק של הזהובים וגבינת המוצרלה מותכת לגמרי.
מה אם אין לי קמח פיצה?
קמח לחם יכול להיות תחליף לא רע. בהצלחה!
האם ניתן לגלגל את הבצק?
כמובן, מתכון מעולה לחגיגות! רק ודאו שהבצק לא דביק מידי.
שיהיה לכולם בהצלחה עם הבצק! זכרו, לא מדובר רק בסוד להכנת פיצה, אלא במסע של טעמים וניחוחות שממלאים את הלב והנשמה. שתפו את המתכון הזה עם חברים שלכם ותנו להם לגלות את הקסם של הבצק המדהים הזה!