כמה טחינה מותר לאכול ביום? התשובות המפתיעות!

"`html

כמה טחינה מותר לאכול ביום? התשובה תשנה את חייכם!

טחינה היא לא סתם מנה שמוסיפים לסלט או למנה עיקרית. זהו מוצר עשיר בטעמים, חלבונים ושומנים טובים. אבל, כמה טחינה באמת כדאי לאכול ביום? האם יש גבולות? האם היא באמת בריאה כמו שחושבים? בואו נצלול פנימה.

מה זה טחינה ומה היתרונות שלה?

טחינה עשויה שומשום טחון, ואם אתם שואלים את עצמכם מה כבר יכול להיות רע בזה, התשובה היא: כלום! טחינה מכילה מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, כולל:

  • סידן
  • ברזל
  • מגנזיום
  • ויטמינים מקבוצת B

בנוסף, היא עשירה בחלבונים ושומנים בלתי רווים, שעוזרים לשמור על רמות כולסטרול תקינות. דבר נוסף שמשמח הוא שמדובר במוצר טבעי, נטול תוספות כימיות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת בעולם המודרני של המזון המעובד.

אז למה צריך להגביל את הצריכה?

למרות שכל היתרונות האלה, טחינה היא עדיין מזון קלורי. כוס טחינה (שזה כ-150 גרם) מכילה כמות גבוהה של קלוריות, ולכן אם אתם חיים באורח חיים פעיל, ייתכן שתוכלו להיעזר בה בכמויות גדולות מהרגיל. מאידך, אם אתם שואפים לשמור על המשקל או להפחית קלוריות, כדאי להקפיד בעדינות על הכמויות.

כמה טחינה מומלץ לאכול ביום?

לפי מומחים תזונתיים, הכמות המומלצת היא 2-3 כפות ביום. אבל איך זה מתייחס לגודל ה״כף״ שלכם? האם זו כף מרק או כף קפה? שאלה טובה!

  • 2 כפות (כ-30 גרם) – זו הכמות הבסיסית שתספיק להוסיף לגובה הסלט או לשדרג את הפיתה.
  • 3 כפות (כ-45 גרם) – למי שמעוניין ליהנות מהטעמים המלאים של הטחינה, מבלי לאבד את העניין בשמירה על המשקל.

מה קורה אם אוכלים יותר מדי טחינה?

אם תעברו את הכמה המומלץ, זה לא סוף העולם. טחינה היא לא אויב! היא פשוט טילפון התייעצות עם הקיבה שלכם. אתם עלולים להרגיש כבדות או חוסר נוחות, ואתם לא רוצים להרגיש כך אחרי המנה האהובה עליכם. מעבר לכך, כמו בכל דבר, המפתח הוא איזון.

שאלות ותשובות מעניינות

  • האם טחינה משמינה?
    טיפונת, אם אוכלים ממנה בלי סוף, זה ברור.
  • איך משלבים טחינה בתפריט היומי?
    טחינה יכולה להוות רוטב נהדר לסלטים, שימשיך ללוות את המנה העיקרית, או פשוט למריחה על לחם.
  • האם טחינה טובה לספורטאים?
    בהחלט! היא מציעה מקור טוב לאנרגיה ולחלבונים.

הדרכים הכי טעימות לשלב טחינה

אם אתם רוצים להתנסות בכמה דרכים מהנות לשלב טחינה ביום-יום שלכם, הנה כמה רעיונות:

  • טחינה על טוסט עם אבוקדו – ביצה קשה מעל, ולא תהיו מסוגלים להפסיק לאכול!
  • טחינה בתבשילים – לתיבול מוקפצים או כרוטב למאכלים בגריל.
  • קינוח טחינה עם דבש – משקה מתוק שאסור לפספס.

המילה האחרונה – טחינה כ"מסורת"

טחינה היא לא סתם טחינה. היא תרבות, מסורת ופשוט טעם מצוין. זכרו, ככל שתיהנו ממנה בדרך הנכונה והשקולה, כך תזכו להרגיש טוב יותר. הכל מתחיל בכם – בכל מה שקשור בטחינה, שימו לב לכמויותיכם ותהנו מכל ביס!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​