"`html
כמה זמן צ'יפס בנינג'ה
אתם רוצים להפתיע את המשפחה או החברים עם צ'יפס מושלם, ביתי ומדובר? הצ'יפס הזה, שמוכן בנינג'ה, אפילו יגרום לכם לתהות איך חייתם לפני שגיליתם אותו. הניגוד המושלם בין השכבה החיצונית הפריכה, לבין הפנים הרכים והאווריריים מבליטים את כל החוויה הקולינרית. מה שמדהים עוד יותר הוא שהצ'יפס הזה לא רק טעים, הוא גם בריא יותר מהגרסה הקלאסית שנשארת ספוגה בשמן. בצ'יפס הזה יש הכל – הוא קל להכנה, מושלם לצד כל מנה, וגם מכלילה בכל ארוחת בוקר, צהריים או ערב! מה עוד אפשר לבקש?
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- קל מאוד להכנה – תהליך פשוט ומהיר
המרכיבים הדרושים
על מנת להתענג על הצ'יפס המושלם, תצטרכו כמה מרכיבים בסיסיים וחדשים – אתם תראו, זה פשוט! בדיוק כמו מתכון שהיינו מגלים אצל סבתא, רק עם טוויסט מודרני. הצ'יפס הזה הוא מתכון מדהים ומשגע, שתשמחו לנסות.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (סה"כ כ-800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה (לגרסה חריפה – הוסיפו עוד קצת פפריקה חריפה)
- 1/2 כפית שום כתוש (אופציונלי, אבל משדרג כל מנה)
כמובן, אם אתם מעדיפים, ניתן להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים להחלפת סוג התפוח אדמה – תוצאה מעלפת במיוחד במחיר של המון בריאות!
שלבי ההכנה
בעקבות שלב ההכנה קל ומהיר, כולם יכולים לעקוב בסבלנות ובלב פתוח, בטח כשיש כזו מנה מתוקה בסוף.
- לשטוף את תפוחי האדמה היטב, ולחתוך לרבעים או פרוסות בגודל 1 ס"מ.
- למלא קופסה במים קרים ולשקול את תפוחי האדמה שם למשך 30 דקות. זה עוזר להוציא מעודף העמילן.
- לאחר מכן, לסנן את תפוחי האדמה ולהניח להתייבש על מגבת נייר.
- להעביר לקערה ולהוסיף את שמן הזית, המלח, הפפריקה והשום הכתוש.
- לערבב טוב שיבוצע 'ציפוי' של המרינדה על כל תפוחי האדמה.
- להכניס לנינג'ה שמחממים מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- לאפות במשך 15 דקות. ברגע שהצ'יפס מוכנים, לתוך הפומפיה של הנינג'ה, להעביר את הצ'יפס באהבה.
- לאחר 15 דקות, להסביב את הצ'יפס לסיבוב אחד נוסף – זה גורם להם להיות פריכים יותר.
- להגיש חם! אפשר לגשת עם קטשופ, רוטב שום או כל מה שעולה בראשכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים
גוון טעמים זה כל מה שאנחנו מחפשים! כאן יש כמה רעיונות לשדרוג הצ'יפס:
- לנסות לשלב תבלינים כמו כמון, כוסברה או טימין.
- להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס לטעם טרופי במיוחד.
- להכין רוטב צ'ילי כמו שדרוג למי שאוהב טעמים חריפים.
- להוסיף גבינת פרמזן מגורר מעל לאחר שהוצאתם את הצ'יפס מהנינג'ה.
- לבצע גרסה בריאה עם ירקות – גזר, קישואים או סלק.
שאלות ותשובות
כמה זמן לוקח להכין צ'יפס בנינג'ה?
צ'יפס בנינג'ה זקוק בסה"כ ל-30 דקות מתהליך הכנה ועד שהמנה מוכנה להגיש – מה שהופך אותו למושלם כשיש לכם אורחים או כשיש חשק לקצת קראנץ'.
האם ניתן להשתמש בעברית לתפוחי אדמה מתוקים?
בהחלט! אני בעד. תפוחי אדמה מתוקים מוסיפים איזה טוויסט מתוק לנושא, פיקנטי וטעים!
מה אם אין לי נינג'ה? אפשר להכין בתנור רגיל?
בהחלט. פשוט תשימו בתנור בחום של 220 מעלות ותשגיחו על הצ'יפס הכחול-פריך.
האם אפשר להכין את הצ'יפס מבלי לסנן מים?
אולי, אבל תוצאה תסתיים פחות פריכה ממה שאתם רוצים. השקעה בקצת סבלנות תשתלם.
האם יש צורך לשים תיבול בזמן הבישול עצמה?
לא. התיבול הוא לפני שמכניסים לנינג'ה. תשקלו להניח לתחרות וטעמים לזוג עם העונה למעלה!
כמה מנות מקבלים עם המתכון הזה?
מהניסיון שלי, הצ'יפס הזה מספיק ל-4 אנשים, אבל מה שיקרה – כולם יתבעו עוד!
האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את הצ'יפס?
כן, בהחלט. תכינו, תכינו עד לשלב ההכנה, תקפיאו ואז תכין לכם פרוסות לאחר מקפיא!
איך אפשר להפוך את המתכון ליותר בריא?
להשתמש בשמן פחות או בכלל בלי שמן, או על ידי הכנה עם ירקות כמו קישואים וגזר שיספקו את אותו כיף.
האם אפשר להכין עם תבלינים נוספים?
בטוח! תנסו תבלינים אהובים עליכם. איך יהיו טעמים שונים – התוצאות מדהימות.
מאיפה לקנות את הנינג'ה?
אתם יכולים למצוא אותה בחנויות המטבח או באינטרנט, אני ממליץ על קנייה בחנויות מקומיות – תמיד יש סיכוי למשא ומתן על המחיר!
שיתופים ברשתות חברתיות הם הדרך הטובה ביותר לחשוף את הכישורים הקולינריים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ולקחת טעמים חדשים לגמרי למסיבות הבאות.
"`