כמה זמן אפשר לשמור פטריות במקרר?
אז איך זה מרגיש כשפתאום מתחשק לכם לאכול פטריות, אבל אתם לא בטוחים אם אתם יכולים להשתמש במה שיש לכם במקרר? אנחנו יכולים להזכיר לכם את הפעם ההיא שפתחתם את המקרר ומצאתם פטריות שוכבות בפינה, מתות כמו עצמות במדבר. מבולבלים? לא עוד! במאמר הזה נחקור את עולם הפטריות, איך לשמור עליהן, למשך כמה זמן אפשר לשמור על הפטריות המדהימות האלו במקרר, ואפילו נשבר את המיתוס על האם הן באמת יתפסו זנב של עכבר אם נשאיר אותן יותר מידי זמן. מתכוננים? בואו נצלול פנימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על הפטריות עצמן. פטריות הן אחת מהמרכיבים שמוסיפים טעם, צבע ואפילו פריכות למגוון רחב של מנות. ניתן להשתמש בהן במגוון רחב מאוד של סגנונות בישול. אז מה אנחנו צריכים?
- פטריות טריות (הכי טעים שיש)
- מקרר קר (מטרטק שלכם מאושר)
- קופסה אטומה (או שקית ניילון)
- פרק זמן מדויק (לראות אם תצליחו לזכור את מה שלמדתם)
אנחנו ממליצים להשתמש בפטריות טריות, כמו פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני. אם יש לכם פטריות מיובשות – אל תתבלבלו! מדברים כאן על פטריות טריות, שהן ממש ממש מדהימות כשהן טריות!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להבין כמה זמן אפשר לשמור על הפטריות במקרר ואיך להבטיח שהן לא יהפכו לניתוק צמודי… טי נו.
- נכנסים למקרר ומוציאים את הפטריות.
- בודקים את הפריטים – אם המראה שלהן שונה, אל תתקרבו!
- אם הפטריות כוללות חורים, סדקים או ריח לא נעים – זה הזמן להיפרד מהן.
- אם הפטריות בסדר – שימו אותן בקופסה אטומה כדי שהן לא יתייבשו.
- שימו לב – חשוב שהמקרר יהיה בטמפרטורה נמוכה על מנת לשמור עליהן טריות!
- מומלץ להשתמש בפטריות תוך 5-7 ימים. מה יותר מושלם מזה?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשאתם עובדים עם פטריות, יש דרכים לשדרג את החוויה! תוכלו לשלב אותן בסלטים מרעננים, על פיצה טיפוסית או אפילו במאכלי קטניות. תוספת ממש מדהימה היא לאפות פטריות עם פלפל חריף וכמה תיבולים. אין כמוה!
שאלות ותשובות
אי אפשר לאכול פטריות אחרי כמה ימים? מה קורה אם אוכל?
אם הפטריות נשמרו בצורה נכונה, אפשר לאכול אותן לאחר 5-7 ימים. אם רואים שינוי במראה או ריח אז עדיף להימנע.
אפשר להקפיא פטריות?
בהחלט! אבל כדאי לבשל אותן לפני ההקפאה כדי לשמור על המרקם והטעם. זה מה שיביא לתוצאה מושלמת לאחר ההפשרה!
מה קורה אם הפטריות מתייבשות?
פטריות שהתייבשו עדיין ניתנות לשימוש, אפשר לבשל אותן במים חמים כדי להחזיר להן את הוודע.
האם יש דרך לדעת מתי פטריות לא טובות?
אם הפטריות רכות מאוד ומעט מטושטשות, זה סימן שהן לא טובות. ריח חזק או מוזר גם אמור להדליק נורה אדומה.
מה ההבדל בין פטריות אדומות לשחורות?
לשחורות יש טעם אדמתי יותר לעומת פטריות אדומות. כל אחד מהם משיג תוצאה שונה בבישול.
האם אפשר להשתמש בפטריות מיובשות במקומן?
כן, אך כדאי לזכור שצריך להשרות אותן לפני השימוש!
האם פטריות אורגניות טובות יותר?
בהחלט, פטריות אורגניות מופקות במגוון רחב של תנאים טבעיים – וכך הטעם שלהם יותר פירותי!
למה פטריות עושות לי כאב בטן?
זה עלול להיות תגובה לאספקת יתר של פטריות, כיוון שהן מכילות סיבים.
למה כדאי לגדל פטריות בבית?
כי זה כיף, זה חסכוני, וזה ממש מהנה לאכול את מה שגידלתם!
מה אפשר לשלב עם פטריות?
פטריות תמיד מסתדרות עם בשר, קציצות, פסטה, ובדיוק מה שאפשר לחשוב עליו! לכל מנה טעם משגע!
אז אנחנו ממש ממליצים לכם לשתף את המאמר הזה ברשתות החברתיות ובין החברים! כל מה שאתם צריכים לעשות זה ללחוץ על כפתור השיתוף. שיהיה לכם כיף עם הפטריות שנשארו במקרר, כי עכשיו אתם כבר יודעים מה לעשות!