כמה גרם יש בכף טחינה? גלו את התשובה המפתיעה!

"`html

כמה גרם יש בכף טחינה? התשובות שרציתם לדעת!

טחינה היא אחד המרכיבים הנפלאים במטבח המזרח תיכוני, והיא לא רק טעימה אלא גם מאוד מזינה. כף טחינה מוסיפה טעם, מרקם ומגוון למנות השונות, אבל האם ידעתם שיש תועלות נוספות שקשורות בכמויות שלה? בואו נצלול לעולם המרתק של הכף האחת הזו ונבין כמה גרם טחינה יש באמת בכף!

מה באמת יש בכף אחת?

בכף סטנדרטית אחת של טחינה יש בדרך כלל בין 15 ל-20 גרם. כמובן שזה תלוי גם בעובי וסוג הטחינה. אם טחינה נוזלית יותר, היא כנראה תכיל יותר גרמים, ובטחינה סמיכה תכיל פחות. אבל כמה שהכף יכולה להשתנות, יש כמה דברים שלא. למשל:

  • טחינה היא מקור מצוין לחלבון.
  • היא מכילה שומנים בריאים.
  • יש לה ויטמינים ומינרלים כמו סידן, מגנזיום וברזל.

למה חשוב לדעת את הכמויות?

באופן כללי, מי שבולס טחינה בכמויות זהירות ירגיש את ההבדל במקומות הלא נכונים. הכמויות יכולות לשנות את הערך הקלורי ואף את הטעם של המנה כולה. אז בואו נענה על כמה שאלות לגבי הכמויות וטחינה:

שאלות נפוצות

  • מה קורה אם אני משתמש ביותר מדי טחינה? – זה יכול להוסיף קלוריות רבות למנה שלכם, ואולי גם לטשטש את הטעמים האחרים.
  • האם טחינה מתאימה לדיאטות שונות? – בהחלט! טחינה יכולה להיות חלק מדיאטות טבעוניות, חלבוניות ואפילו דיאטות לירידה במשקל, אם משתמשים בה במידה.
  • איך אני יודע כמה טחינה אני צריך למנה שלי? – ככל שתרצו להעשיר את הטעמים מבלי להכביר, תשתמשו בכף אחת-שתיים לסלטים או מנות כבושות.
  • מה ההבדל בין טחינה גולמית לטחינה קלויה? – טחינה גולמית יותר קלה וטעמה עדין יותר, בעוד שטחינה קלויה מציעה טעם יותר עשיר ונועז.
  • באיזה מנות אני יכול להשתמש בטחינה? – אין סוף למנות! מסלטים ועד רטבים, וגם כממרח על לחם.

כיצד למדוד טחינה?

כעת, לאחר שהבנו כמה זה חשוב, איך נמדוד את הטחינה? פשוט מאוד! כאשר אתם מכינים את המנה, השתמשו בכף מדידה. ולא, אין צורך להביא איזון מדויק למטבח. אם אתם רוצים לחוש את הטעם, הכף שלה היא כאמור הכמות המומלצת.

האם יש הבדל בהכנת טחינה ממותקת ועשירה?

בהחלט! אם אתה מוסיף דברים כמו דבש או סוכר לטחינה, קחו בחשבון שהכמויות שהשתמשתם עשויות להשפיע על הערכים הקלוריים. הכפלה של טחינה עלולה להוביל לחוויה מתוקה מאוד, וגם למעדן מנצח אם עושים זאת נכון!

מה קורה במטבח שלך?

כשאתם מכינים טחינה במטבח, הפסל כבר עשוי חד אבל בהחלט כל חלק במנה חשוב. ברוורס בטחינות קפואות, שמן זית, תיבול מלוח או מתוק – כל פרט משנה. השימוש הנכון והמידתי בטחינה לא רק טוב למנות שלכם, אלא גם לתחושה האישית שלכם.

מספיק עם הגזירות, או איך נהנים מכף טחינה?

גשו למטבח הכה חשוב הזה, התחילו לשחק עם הכמויות, הוסיפו טעמים נוספים והיו אמיצים. כאן נעצר רק ענד ויטמינים בארבעה דברים הבסיסיים: פיתה, סלסה, ירקות או ברוקולי! טחינה הוא מגה-כוכב בלאום האוכל.

בסופו של יום, טחינה היא כמו השומר של המנות שלכם – היא יודעת להוסיף צבע, טעם וכל כך הרבה תועלות אוכל אחרות, אז תנו לה את הכבוד של כף מדידה מדויקת, ותשתמשו בה במתינות. כי כמו שידוע, טעמים נבנים בהדרגה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​