מהמנות הראשונות ועד הקינוחים: כך בונים תפריט מגשי אירוח לאירוע

אם אתם חדשים בעולם האירוח, אם פתאום ״נפל״ עליכם אירוע או אם התנדבתם להכין את המפגש הבא (בין עם החברים או אולי מטעם העבודה), אחד הדברים שתרצו לחשוב עליו הוא התפריט. מהמנות הראשונות ועד לקינוחים, המוזמנים יצפו לטעמים משובחים, מראה מגרה וכמויות שישביעו את כולם, ללא עודפים. איך תוכלו לדאוג לכל הדרישות הללו? תמשיכו לקרוא.

מגשי אירוח מתאימים למגוון רחב של אירועים והם יכולים ללוות אתכם לכל אורך האירוע. מהמנה הראשונה שתכניס את כולם לאווירה, לאורך מאפים, סלטים ומנות עיקריות ועד לקינוחים בלתי נשכחים. מעבר לכך שהטעמים יוצאי דופן, הנראות של כל מנה וההנחה על המגשים, מגרה את התיאבון ומאפשרת לכם לארח בקלות, לארגן את המרחב במהירות, לסדר אותו בסיום ולקצור מחמאות. אז עכשיו כל שנותר הוא לגלות איך לבנות את התפריט המנצח.

להתארגן לקראת האירוח

רגע לפני ההחלטה אילו מנות ייכנסו לתפריט מגשי האירוח לאירוע שלכם, חשוב להתארגן בהתאם, להעריך את כמות האנשים שצפויים להגיע ולבחור את הקונספט. אירועים רשמיים אשר מתקיימים סביב השולחן, דורשים מנות שונות לעומת אירועים קלילים בהם האורחים מסתובבים, מדברים ואוכלים תוך כדי. בשני המקרים יתאימו מגשי אירוח אך המנות שייבחרו יהיו שונות מעט.

כמות המוזמנים גם היא משפיעה על סוגי המנות והמגוון שיוצע. בחישוב הכללי, יש לזכור כי אנשים נהנים להתנסות בטעמים שונים ולכן אם המגוון יהיה רחב מדי, הם עלולים להרגיש שהם פספסו משהו, אך אם לא יהיה מגוון בכלל, יהיה פספוס של האירוח. מילת המפתח היא איזון כאשר באירועים מצומצמים אפשר לבחור בשלוש מנות ראשונות ושתיים אחרונות וככל שיש יותר אנשים אפשר להרחיב את האפשרויות לחמש ואפילו שש מנות ראשונות ושלושה עד ארבעה קינוחים.

בתכנון התפריט רצוי לחשוב גם על אורחים שאינם אוכלים גלוטן וטבעונים כשהיום ישנן שלל מנות טעימות ומרשימות שיכולים לספק את כל הצרכים התזונתיים. כמו כן, יש לחשוב על שולחן ההגשה, על הנראות הכללית של המרחב כשבהתאם לאירוע ניתן לשלב בין מנות פינגר פוד שלא דורשות כלים בכלל לבין מנות שדורשות כלי הגשה אישיים.

עכשיו לבניית התפריט

ברגע שהכיוון הכללי של האירוח ברור ומספר המוזמנים ידוע, אפשר להתחיל להרכיב את התפריט. עם האפשרויות הקיימות היום אין ממש צורך ביצירתיות יוצאת דופן כיוון שמגשי האירוח כבר מציעים זאת. מה שכן, כדאי לחשוב על שילוב טעמים נכון, צבעים ומרקמים שונים שיכניסו עניין וגם להתחשב בשעה ביום. הטיפים הבאים יסייעו בבניית תפריט מגשי אירוח.

הרושם הראשוני

הרגע בו האורחים רואים את המנות השונות חשוב מאין כמותו. מנות הפתיחה צריכות לרגש את האורחים עוד לפני שהם לוקחים את היס הראשון וכמובן, לענות על הציפיות לאחר הטעימה. זה המקום לשלב מנות קטנות, צבעוניות ואיכותיות כמו טארטלטים קטנים, אנטיפסטי צבעוני, סלטים שמוגשים בכוסות, מגש גבינות ועוגיות מלוחות. הטעם חשוב, אך תרצו נראות שתעלה חיוך ממבט ראשון.

מחשבה על אופי האירוע

לאירוע קליל אפשר להציע לאורחים מנות שלא מחייבות כלי הגשה וכן מנות שהאכילה שלהן קצת יותר ״מורכבת.״ למשל כריכוני הבית העשויים מחלה אוורירית יכולים להיות מושלמים כשהם לא רק נראים מגרים אלא עונים על הציפיות ומשביעים מאד. באירועים רשמיים יותר כמו ישיבות עבודה חשובות, אפשר לבחור במנות ביס כמו בייטס, קונכיות בצק עלים במגוון מילויים שאפשר לאכול בקלות וקציצות ירק.

גוון במידה הנכונה

הזמנת כל התפריט יכולה להתגלות כטעימה מאד אך לפספס את המטרה. בבניית התפריט יש לחשוב על כך שלכל אחד יש העדפה אישית ולכן שלושה סוגי מאכלים לרוב יקלעו לטעם של כולם. אפשר לשלב בין בסגנונות שונים, לשלב סלטים או ירקות חתוכים שירעננו את החייך ויוסיפו לאווירת קלילות.

חישוב נכון של הכמויות

ההחלטה כמה מנות להזמין תלויה כמובן במספר האורחים ובשעת האירוח. כדאי להתייעץ עם החברה המספקת את מגשי האירוח ולעשות חישוב יחדיו כך שיהיה מספיק אוכל אבל לא יתר על המידה.

חיוך שיעלה ברגע הראשון ויישאר כל האירוע

במחשבה על התפריט יש להביא בחשבון את השלבים השונים של האירוע וכמו שתרצו שהאורחים יתרגשו כשיראו את המנות הראשונות, תרצו שהם יצאו עם חיוך מתוק מקינוחים. כדאי להציע לפחות שני סוגי קינוחים כמו קינוח כוסות לצד מקרונים, טראפלס או בראוניס וכן קינוח טבעוני אחד.

חזרה למדור אוכל לאירועים

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​