עוגת שוקולד עם שוקולית בלי שמנת מתוקה – מתכון משגע!
דמיינו רגע את הרגע המופלא הזה שבו אתם פורסים עוגת שוקולד רכה, שהרגע יצאה מהתנור, ונותנים ביס הראשון. הסיפוק המדהים מלווה בשוקולד שהולך ונמס בפה. זה בדיוק מה שאנו מציעים לכם עם המתכון האגדי הזה לעוגת שוקולד עם שוקולית בלי שמנת מתוקה – מתכון פשוט, מהיר, אבל מעלף! העוגה הזו לא צריכה טובות מאף אחד, כי היא כל כך טעימה, שאין סיכוי שתשאר מיותרת על השולחן.
המתכון הזה מתבסס על שוקולית, שתמיד עוררה בנו את הילדות המופלאה של שתיית שוקו חם בחורף. עכשיו, אנחנו משנים את המשחק ומעבירים את אותה הנאה לתוך עוגת שוקולד שמאחדת את הילדות עם הטעמים הבוגרים. אז למי מתאימה העוגה הזו? לכל מי שאוהב שוקולד, לכל מי שרוצה מת dessert שקל להכין, ובעיקר לאנשים כמונו – שבא להם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות, זמן אפייה: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8-10
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- לא קשה בכלל!
- מנת פינוק מושלמת ל-8 עד 10 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן (ולא, אתם לא תרגישו את זה במתכון!)
- 2 ביצים בינוניות
- 1 כוס מים חמים
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
למי מכם שנמנע מגלוטן, ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קמח תפו”א ללא גלוטן, ותקבלו עוגה בריאה ומיוחדת.
שלבי ההכנה
הכנת העוגה הזו היא פשוטה מאוד, ועכשיו אנחנו נלמד איך להגיע לתוצאה המושלמת:
- חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה קמח, שוקולית, סוכר, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים ביצים ושמן לתערובת ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- בהדרגה, מוסיפים מים חמים לתערובת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים תמצית וניל ומערבבים שוב.
- מעבירים לתבנית עוגה משומנת (קוטר 24 ס"מ) ואופים במשך 30 דקות.
- בודקים עם קיסם אם העוגה מוכנה – אם הוא יוצא יבש, הוציאו את העוגה.
- מניחים לעוגה להתקרר על רשת לפני מסירתה לשולחן.
עכשיו, לאחר שסיימנו להכין את העוגה המדהימה, אתם כנראה תוהים על השדרוגים שיכולים להפוך את המתכון הזה לעוד יותר כיף ומיוחד. נמשיך למשל ב
תוספות או שדרוגים אפשריים
לא כולם אוהבים שוקולד, אבל מי לא היה רוצה לגלות עוגת שוקולד עם שוקולית? אם אתם רוצים להפתיע את האורחים, נסו להוסיף לענבים קצוצים, אגוזים קצוצים או שברי שוקולד איכותי. מוסיפים לכך גם רוטב שוקולד או קצפת צמחית? משגע! מהנסיון שלי, גם תוספת של קרם פרש למעלה יכולה להוסיף רעננות לעניין.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה בלי ביצים?
בעיקר כן! תוספת של חצי בננה מעוכה או חצי כוס רסק תפוחים יכולה להוות תחליף טוב לביצים.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
עוגת שוקולד נשמרת במקרר בין 5 ל-7 ימים, אבל מי יכול להחזיק לעוגה המושלמת הזו כל כך הרבה זמן בלי לטעום?!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! עוגת שוקולד מצליחה להקפיא היטב. עטפו היטב בניילון נצמד ותשמרו במקפיא.
מה לעשות אם ממתינים יותר מהרגיל לתוצרת העוגה?
אם חיכיתם יותר מהתבנית ותבשלים ביס, אל תדאגו – זו פשוט הדרך של העוגה לקרוא לכם!
האם אפשר להכין את העוגה בקינוח אישי?
בהחלט! פשוט אם הכנתם בתבנית קטנה יותר, או במנות קטנות, זה יכול להיות מקור תודה מדהים לכל אורח.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בוודאי! הילדים לרוב מתים על טעמים של שוקולד, והעוגה הזו תספק להם בדיוק את זה.
האם אפשר לשדרג את המתכון לעוגת שוקולד מריר?
כן! אם אתם אוהבים שוקולד מריר, פשוט החליפו את שוקולית בשוקולד מריר קצוץ.
אילו רטבים אני יכול להוסיף?
המלצה שלי היא לשדרג עם רוטב שוקולד לקישוט, או עם קרם לימון לשילוב מעניין של טעמים.
מה אם אני רוצה טעם של קפה?
הוסיפו לתערובת כפית של קפה מדולל, והעוגה תיראה ותטעים מדהים!
האם אפשר להכין את העוגה עם סוכר דל קלוריות?
בהחלט, זה יעבוד מצוין. רק שימו לב לכמות!
נסו להכין את העוגה הזו ותראו איך אתם עומדים לקבל מחמאות! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, ולעורר גם אצלם את התשוקה למתכוני השוקולד המהממים הללו. תהנו, והכי חשוב – ללקק את האצבעות!