כיצד להכין כופתאות טעימות ומעולות בקלות

"`html

מתכון לכופתאות אגדי עם רוטב עגבניות עשיר

דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם חותכים את הכופתאות המדהימות, משתחררים מהם ריחות נפלאים ושומעים את הצליל של הכף שפוגעת בסיר. כשהן מבושלות לרמה המושלמת, בדיוק באותו רגע שבו הן עוברות ממצב של בצק ליצירות קולינריות אוקי. עכשיו אתם מתחילים להבין שהכופתאות האלו הן לא רק פשוטות; הן ממכרות, משגעות, והכי טובות שיש! מתכון זה מציע חוויה אמיתית של טעמים, מרקמים ומשפחתיות. אז קדימה, בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מתאים لأרוחה משפחתית או לאירועים

הרכיבים הדרושים

מתכון זה מצריך רכיבים פשוטים, אבל כל טעם שדואגים לערבב יביא לתוצאה מושלמת. מדובר בכופתאות שמאפשרות לכם להיות יצירתיים. לא משנה אם תקחו לאורח לא צפוי או סתם צלחת ערב קיץ. זה מה שאנחנו צריכים:

  • 250 גרם קמח (אפשר קמח חיטה רגיל או ללא גלוטן)
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית שטוחה של כמון
  • ½ כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (לגרסה צמחונית)
  • להכנה רוטב עגבניות: 400 גרם עגבניות מרוסקות, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי ההכנה

הכנה של כופתאות מדהימות דורשת מעט סבלנות וידיים טובות, אבל כדאי להאמין לי, זה משתלם!

  1. נכניס לקערה את הקמח, המלח, הכמון והפפריקה.
  2. נוסיף את הביצים ונשפוך בהדרגה את המים הפושרים עד שהבצק מתאחד.
  3. נעבוד על הבצק עד שהוא חלק ונעים למגע.
  4. נכסה את הבצק בניילון נצמד ונניח לו לנוח במשך 20 דקות.
  5. בזמן שנסיים להתמודד עם הכופתאות, נכין את הרוטב: נניח בסיר שמן זית, נוסיף את השום והעגבניות המרוסקות ונבשל על חום נמוך במשך 15 דקות.
  6. נתבל את הרוטב במלח ופלפל, וניתן לו להתבשל עד שהוא מצטמצם.
  7. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של כף.
  8. נרדד כל כדור לעלה דק סביב. נוסיף באמצע כל עלה גבינת מוצרלה.
  9. נחסה את עלה הבצק על הגבינה ונצמיד היטב את הקצוות.
  10. נביא סיר עם מים לרתיחה ונבשל את הכופתאות במשך 5-7 דקות, עד שהן צפות.
  11. נסנן את הכופתאות מבישול ונניח אותן ברוטב העגבניות שהכנו.
  12. נסתום את הסיר עם החום הנמוך למשך 5 דקות נוספות להחדרת טעמים.

אופציות נוספות

כאשר מדובר בכופתאות, יש מגוון רחב של אפשרויות! אפשר לשדרג את הרוטב עם תוספות כמו בזיליקום טרי או חריף. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלבון צמחי במקום ביצים וסוגי מוקפצים מגוונים – זה יכול להיות פשוט אגדי! לגרסה בלאגלוטן, קמח תפו”א הוא אופציה נפלאה.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את הכופתאות מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הבצק ולהקפיא אותו. כשמגיעים המוצבים, פשוט לבשל ולהוסיף לרוטב.

האם ניתן לשים ירקות ברוטב?

בוודאי! ירקות טריים כמו קישוא או פלפלים מתאימים מאוד לרוטב.

איך אני יודעת שהכופתאות מוכנות?

כשהן צפות במים – זה סימן שהן מוכנות. פשוט לסנן ולמזוג על הרוטב!

גודל הכופתאות: איך לקבוע?

לא צריך להיות מדויק. הגודל המומלץ הוא כמו כדור טניס קטנטן. אפשרי לעשות חלקם קטנים וחלקם גדולים כדי לגוון.

האם צריך לערבב את הרוטב כל הזמן?

לא חובה, אבל מומלץ לבדוק אותו מידי פעם כדי למנוע חריכת השום.

אני רוצה להכין כופתאות אחרות. איך משנים את המתכון?

אפשר להוסיף לתוך הבצק חומרים שונים כמו תרד קצוץ, גבינות אחרות או לאפות אותן! כל שינוי יכול להוביל למנה משגעת.

האם אפשר להכין את הרוטב בלי שום?

כירש. אפשר בהחלט. תנו לדמיון שלכם לרוץ והשאירו את השום מחוץ לתמונה.

כמה זמן אפשר לשמור את הכופתאות?

אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים, אך לכדאי לצרוך בימים הראשונים כדי לשמור על טריות.

באיזה טמפרטורה צריך לאחסן את הכופתאות המוכנות?

אם הם במנת רוטב, טמפרטורת החדר מספקת. אחרת, הכניסו אותם למקרר.

שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה כדי שכולם יהנו מכופתאות ממכרות בצורה הכי טעימה שיש!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​