כדורי שוקולד מתכון בסיסי שלא תוכל להתנגד לו

"`html

כדורי שוקולד מדהימים – מתכון בסיסי לסוכרים האגדים שלכם!

בואו נדבר על המנה הכי ממכרת, משגעת והכי טעימה שיש – כדורי שוקולד!
כשהם נמסים בפה, כל ביס מביא איתו את הרגעים המתוקים ביותר בחיים.
מי מאיתנו לא עבר אי פעם את השוקולדים האלו שנמצאים על שולחן הקפה של משפחות בישראל?
רבים זוכרים את העשייה בבית, כשהילדים מתלהבים לעזור, והמאפים נפלאים את המלאכה.
והנה הפתעה, הם לא רק בשביל ילדים – גם לנו המבוגרים מגיע ליהנות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתאים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתכון למנות: 20 כדורים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין כדורי שוקולד מדהימים ורכים, לא נצטרך הרבה,
אבל חשוב שנקפיד על איכות הרכיבים. המנה הזו היא אפשרות פשוטה ואוורירית,
וכשמתחילים להכין אותה, ההנאה מתחילה עוד לפני שלוקחים ביס!

  • 200 גרם שוקולד מריר (קצוץ) – השוקולד הכי אגדי שיש
  • 100 גרם חמאה (או רבע כוס שמן קוקוס) – המעניקה את הנימוחות
  • 250 גרם ביסקוויטים (מומלץ 'פתי בר') – שנותנים את המרקם המושלם
  • 90 גרם אגוזים קצוצים (שקדים או אגוזי לוז) – לשדרוג טעמים, ומרקם אגדי
  • 100 גרם קוקוס (אם אתם משוגעים על זה) – לתוספת קריספית ותוסס
  • 100 גרם אבקת סוכר – להמתקה המושלמת, ולטעם של סבתא!

לגרסה טבעונית – אנחנו יכולים להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולהשתמש בשוקולד מריר ללא חלב.
לגרסה ללא גלוטן – אפשר לבחור בביסקוויטים ללא גלוטן או להכין גרסה עם קונסיסטנטיות ממוצעת של קקאו.

שלבי ההכנה

הכנת כדורי שוקולד היא בהחלט חוויה קסומה. בואו נתחיל!
כשהאמצעים פשוטים, והתוצאה ברמה גבוהה, אין ספק שנכלול זאת ברשימת המתכונים שלכם.

  1. נמסים את השוקולד והחמאה בקצב נמוך על בן מארי או בעזרת מיקרוגל, עד שהשוקולד הופך להיות נוזלי.
  2. מסננים את הביסקוויטים בעזרת בלנדר, עד שנוצר גרגרי מאודים.
  3. בעזרת קערה גדולה, מערבבים את השוקולד המומס עם הביסקוויטים, אגוזים, קוקוס ואבקת סוכר.
  4. מניחים לתערובת להתקרר עשר דקות.
  5. עם ידיים רטובות, לוקחים מעט מהתערובת ומעצבים לכדורים בגודל בינוני.
  6. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר פרגמנט, כדי שלא ידבקו.
  7. מעבירים את הכדורים למקרר ומתמוגגים ממנת האושר עוד כשעה.

כדורים משודרגים עם תוספות יצירתיות

אין סוף ליצירתיות! תוכלו להוסיף שוקולד צ׳יפס קטנים לתערובת, להכין עם קקאו במקום ביסקוויטים,
או אפילו להקפיץ טעמים כמו קינמון או אפילו קפה לפן קצת מתקדם.
כל תוספת היכולה לשדרג את הכדורים היא אפשרות מתוקה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשוקולד אחר?
כן, כמובן! שוקולד חלב, לבן או מריר יכולים להתאים. הכי חשוב לבחור בשוקולד שאתם אוהבים.

כיצד לשמור את הכדורים?
יש לאחסן את הכדורים בקופסה סגורה במקרר. הם שומרים על טריותם כשבוע.

האם ניתן להקפיא את הכדורים?
בהחלט! הכדורים יישמרו היטב כשלושה חודשים בהקפאה.

למה להקפיא את הכדורים?
הקפאה יכולה אפילו לשפר את המרקם שלהם. כשאתם רוצים מתוק, פשוטוציאו מההקפאה, תנו להם להפשיר ויאללה – תתמוגגו!

מה אפשר לעשות אם התערובת קשה מדי?
במידה והתערובתחריפה, פשוט הוסיפו מעט שוקולד נוזלי נוסף עד שתחזרו למרקם המושלם!

האם אני יכול לשדרג עם פירות חוץ מהאגוזים?
בהחלט! תוספת של דובדבנים מסוכרים יכולה להביא לרגעים של עונג.

כמה זמן הכנה זה לוקח?
המתכון כולו לוקח כ-30 דקות, והכדורים צריכים כמה שעות להתייצב במקרר.

האם יכולים להשתמש בביסקוויטים מבית אחר?
בהחלט, ניתן להשתמש בכל סוג ביסקוויטים, כל עוד הם מתייבשים כמו שצריך.

איך יודעים אם השוקולד נמס מספיק?
יש לבדוק שהשוקולד חלק ונוזלי, אם נותרו חתיכות – הוא לא נמס לגמרי.

האם אני יכול להשתמש במתכונת זו לכדורי ריבה?
בוודאי! הוספת ריבה של פרי לבסיס המרכיבים תוספת טעם ומרקם מעניין.

אז מה אתם מחכים? הכנתם כדורי שוקולד מדהימים,
שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה והפיצו את האושר הלאה!
אל תשכחו לספר מהדברים היצירתיים שהוספתם למתכון!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​