כבדים בסילאן המתכון שיגרום לכם להתמכר

כבדים בסילאן – תענוג של טעם ושילוב מנצח

מי לא אוהב אוכל ביתי נעים וחם? כשמדובר בכבדים בסילאן, מדובר במנה שמביאה אותנו לילדות, למטבח של סבתא, עם ריח חזק ומופלא שמביא לכל פינה בבית את תחושת השייכות. עם הכוונה נכונה אנחנו מתכוונים להעלות את המנה הזו לשלב הבא, וגרסה זו מדברת על פי אפשרויות חדשות וטעמים מעניינים. כבדים בסילאן הם מנה מדהימה, שממכרת כל אוכל, ואנחנו כאן כדי להראות לכם איך אפשר להכין אותה בצורה מושלמת. עם כל ביס, תרגישו את התשוקה והשילוב של הטעמים – מתוק, מלוח, ועוד כל מיני תוספות שיעשו לכם טוב על הנשמה.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: קל הכמות: 4-6 מנות

  • הכנה: 30 דקות
  • בישול: 30 דקות
  • סה"כ: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

כעת, בואו נדבר על המנה עצמה. איך נגיע לתוצאה הזו? ברור לחלוטין שנצטרך מספר מרכיבים שכבר הכרתם, אבל אולי תוכלו להרחיב דעתכם ולהתנסות עם בגוונים נוספים. הכבדים בסילאן יכולים להיות מצוינים עם התוספות הנכונות ואפילו עם סוגי כמון שונים. עם המנה הזו אתם לא רק מבשלים, אלא חווים, מרגישים, והכי חשוב – נהנים.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם כבדי עוף, טריים ומנוקים
  • חצי כוס סילאן (דחילאק, זה לא סתם דבש)
  • שניים או שלושה בצלים בינוניים, קצוצים
  • שן שום אחת, קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כמון (לשדרגו!)
  • חצי כפית כמון יבש לטעם מעודן יותר
  • חופן פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

בחירה של כבד עוף טרי יכולה לשדרג את המנה מאוד. אם אתם מתקשים במציאת כבדים טריים, תדאגו לחפש במרכולים או בחנויות התמרוקים. ואל תשכחו, אם אתם פועלים על פי דיאטה מסוימת, יש גם גרסה טבעונית באמצעות שימוש בעדשים או טופו, בדיוק כמו שאנחנו מדברים על זה אחר כך.

שלבי הכנת המתכון

είχει) После выбор τών υλικών ήρθε η στιγμή να δούμε πώς φτιάχνουμε αυτή την υπέροχη συνταγή που θα λατρέψετε.

  1. ראשית, נניח את הכבדים על קרש חיתוך ונחתוך כל כבד לחצי, נגיד, כמו פסלים יפים שמעוצבים על ידי אמן.
  2. במחבת רחבה, נשים את שמן הזית על חום בינוני, ונחכה שהוא יתחמם.
  3. נוסיף את הבצלים ונבשל עד שיתרככו – זה הולך להיות מדהים, אתם תראו!
  4. ברגע שהבצלים לובשים צבע זהוב ומדהים, נוסיף את השום, וניתן לו להתמזג.
  5. באופן הבא, נוסיף את הכבדים למחבת. נשאיר אותם על חום בינוני עד שהם בצבע חום מושלם.
  6. כמו שהכבדים מתבשלים, נוסיף את הסילאן, מלח, ופלפל יחד עם הכמון. תנו לכל הטעמים להתאחד.
  7. סיר חם, מחשבה חמה – נבשל למשך 15 דקות נוספות כדי לאפשר לכולם להתערבב בצורה מושלמת.
  8. לבסוף, נוסיף את הפטרוזיליה לקישוט, ונהיה מוכנים לפזר את האחרים (או ללקק את האצבעות).

תוספות ושדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג. באלו תוספות תוכלו לשקול לשדרג את המנה שלכם? נעל סוד! פקאנים קלויים קצוצים יכולים להעניק פריכות מרשימה למנה. אם אתם אוהבים חריף, איזה ג'לפינו קצוץ יכול להוסיף כיף גדול. בנוסף, למה לא להגיש עם אורז סמיך או פירה, שיבליט עוד יותר את הטעמים? אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, סתם מאכילה של שעועית שחורה עם תיבול פיקנטי עשויה להוות אלטרנטיבה מצוינת.

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הכבדים מוכנים?
כבדים מוכנים כאשר הם משנים את צבעם בעוד הם משחימים. ניתן לבדוק עם מזלג אם הם רכים ולא אדומים בפנים, זה סימן טוב.

איך אני יודע אם הכבדים טריים?
כבדים טריים הם רכים, עם צבע אדום עז, וריח נעים שאינו צורם.

האם ניתן לשמור את הכבדים לאחר הבישול?
בוודאי, אתם יכולים לשמור את הכבדים במקרר до 3 ימים בכלי אטום.

איפה אני יכול למצוא סילאן איכותי?
באופן כללי, חפשו סילאן באיכות גבוהה בחנויות טבע או באינטרנט, כדאי לקנות גם ממקורות מוכרים כמו רשתות מזון.

מה אם אני לא אוהב את הטעם של סילאן?
יש אפשרות להחליף את הסילאן במייפל או דבש, תוכלו לקבל טעם מתוק מאוד!

האם המנה מתאימה לילדים?
כמובן! תהליך הבישול הוא פשוט, וטעמים מתוקים תמיד גורמים למנה להיות מושכת יותר לילדים.

איך ניתן להפוך את המנה ללא גלוטן?
כרגע, כל מרכיבי המתכון אינם מכילים גלוטן, לכן אפשר ליהנות ממנה ללא דאגות.

מה עושים אם אם יש יותר מדי רוטב?
אין בעיה, פשוט ממליצים על פירה או אורז פנדה כדי לספוג את הרוטב העודף.

אתה בטוח שהמנה לא יכלה להיות קלה יותר? מה עלי לעשות?
יש המון מתכונים פשוטים יותר לשימוש בכבדי עוף, אבל אנחנו מציעים את המתכון הזה בגלל הטעמים המשגעים.

מה אם איני אוהב כבדים?
זו לא בעיה, ניתן לערבב את המנה עם קציצות טופו או מירקות רכים להרגיש את הטעמים המהממים.

לבסוף, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו להם לטעום את המתכון המושלם הזה! אז מה אתם מחכים? תתחילו לבשל, ותהנו מכל ביס!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​