טיגון חצילים ללא ספיגת שמן
דמיינו את החצילים, רכים ונימוחים, מלאים בטעמים משגעים שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות. זה המצב המושלם שבו חצילים מטוגנים פוגשים את הבריאות ויוצאים מושלמים. מתכון זה לא סתם טיגון חצילים – מדובר בטכניקה מהפכנית, שמביאה לחם טעים שמבצע את הבלתי יאומן: טיגון חצילים שלא סופגים שמן. מדובר במרכיב החשוב ביותר בחיים שלנו, ומי מאיתנו לא רוצה לטעום חצילים משגעים ומדהימים בלי רגשות אשם? אז קחו שלוחה, כדי לדעת איך עושים את זה! זה הולך להיות אגדי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, הבה נתחיל בהרכבת המתכון המושלם. ברשותנו רשימה פשוטה אך וואו, כמה היא אפקטיבית. יש לנו מתכון שמסיב את החצילים בכוח הטבע כדי לתפוס טעמים בצורה הטובה ביותר. אתם חייבים לנסות את זה!
- 2 חצילים גדולים
- 1/2 כוס קמח (ניתן להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס מלח ים
- 1/4 כוס תיבול (כמו פפריקה, כמון או תיבול מוכן)
- 1/2 כוס שמן זית (לספיגת הטעמים ולמבריקים)
- 2 ביצים (לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש ב-2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים)
אם תרצו לשדרג את המנה, אל תשכחו להוסיף שום כתוש, קימל, ועשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או טימין כדי להעניק טאץ' נוסף לארוחה המעלפת שלכם!
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב החם! מה שעושה את המתכון הזה כל כך מדהים הוא השיטה בה אנחנו להכין את החצילים; התהליך ייצא מופלא ואוורירי, וכמובן, בריא, כי אנחנו נמנעים מספיגת שמן מיותרת.
- מניחים את החצילים על משטח לחתוך והקפיצו את כל הצדדים.
- מוסיפים מלח לחצילים ומשרים אותם כחצי שעה במקרר. זה יגרום להם לזרום את המים והשמן.
- לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים היטב עם מג towel.
- מניחים בקערה את הקמח ותיבול, ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עד שהן מתאחדות.
- מניחים חציל אחרי חציל בקמח, ואחר כך בביצה. חוזרים על העניין עד שכל החצילים מצופים באופן אחיד.
- מחממים שמן זית במחבת טפלון עם ציפוי מונע הידבקות על חום בינוני.
- מטגנים את החצילים עד הזהבה משני הצדדים, בערך 3-4 דקות לכל צד.
- מניחים את החצילים על מגבת סופגת להרחקת שמן עודף, אם באמת יש כזה.
מרכיבים חלופיים
לגרסה טבעונית, במקום ביצים, קחו את פשתן הטחון והשאירו אותן להתייבש טוב. החצילים ייצאו מתמונות טובות כמו שתמיד חלמתם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מי לא אוהב לשדרג? אפשר להוסיף כמה פרוסות גבינת פטה מלוחה במהלך הטיגון, או אפילו להכין רוטב טחינה נימוח בשביל טאפאס מלהיב. טחינה עם שום ולימון תוסיף לעניין.
בנוסף, טופו מטוגן יכול להיות תוספת נפלאה דלית בסטייל הווגן.
שאלות ותשובות
איך לשמור על חצילים פריכים לאחר הטיגון?
הדבר החשוב הוא לעזוב אותם לקירור על שיפודית או מסננת כדי לאפשר לאדים להימלט.
האם אפשר להכין חצילים בתנור במקום לטגן?
בהחלט! מומלץ לשמן בתרסיס ולפזר תיבול מעל. חצילים אפויים יוצאים מעולים.
מה לעשות אם אני רוצה להפחית תיבול?
פשוט אפשר להחיס לפחות תיבול, ולשחק עם המינונים בהתאם להעדפותיכם.
האם ניתן להקפיא חצילים מטוגנים?
כן, כל שאריות אפשר להקפיא. מקפיאים במגש ואז מעבירים לשקיות! פשטות מדהימה.
מה האוכל המושלם שהכי מתאים מצד חצילים?
סלט ירקות טריים, אורז עם תבלינים או אפילו פיתה עם רוטב טחינה מבורר, סביבות שולחן אפריקאיות מעניינות.
האם ניתן להכין חצילים בשיטות בישול אחרות?
בוודאי! חצילים יכולים להיות מאודים או מבושלים ברוטב טעים עם עגבניות.
איך לדעת אם החצילים מוכנים לאחר הטיגון?
חצילים מוכנים כאשר הם מתרככים וקצת מתרחקים מהמחבת.
מה עליי לעשות אם החצילים סופגים שמן?
אם זה קורה, ייתכן שהחום גבוה מדי. הפחיתו את חום הטיגון ותחזרו למצב רגוע.
האם יש תחליפים לשמן זית?
אפשר להשתמש בשמן אגוזי לוז או שמן קוקוס. זה תלוי בטעם שאתם מחפשים.
בסופו של יום, מתכון זה לא רק טעים ומדבר על סטנדרט של בריאות, אלא גם מספק חוויית בישול שמחברת אתכם למטבח. נסו את המתכון הזה, אתם לא תתחרטו! אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ולחגוג את המושלם!