חריימה מרוקאי בסגנון ביתי שמטריף את החושים

חריימה מרוקאי – המנה שיעשה לכם טעים במקביל!

למי שעדיין לא מכיר, חריימה מרוקאי הוא לא סתם מנה, הוא סיפור אהבה בין דג, רוטב חריף, טעמים ים-תיכוניים וצבעים מכל קשת הגוון. כשיש ריח תבשיל חריימה שמתפשט בבית, זה כמו קונצרט של טעמים שמספר את הסיפור של המטבח המרוקאי. אם אתם אוהבים אוכל שמח, גרגרני וכמובן כהלכתו, אתם במאמר הנכון! אתם הולכים להיכנס לממלכה של הבישול המרוקאי, להתענג על טעמים אוניברסליים ולהרגיש כמו מלכים בבישול.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נגיע לרכיבים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות! חריימה זו מנה פשוטה יחסית להכנה, אבל צברתי כמה סודות כדי להפוך את המנה הזו למדהימה באמת!

  • 800 גרם דג (סלמון, דניס או כל דג שאתם אוהבים)
  • 3 כפות שטוחות של פפריקה חריפה
  • 3 כפות שטוחות של פפריקה מתוקה
  • 1 כוס שטוחה של שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 2 פלפלים חריפים (אם אתם אוהבים את זה מעלף), קצוצים דק
  • 2 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עלי כוסברה לקישוט (אולי גם קצת למעלה – לְמה לא?!)
  • 2-3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות (לגרסה עמידה יותר)

שימו לב, אם אתם רוצים לשדרג את המנה לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הדג בחומוס או בטופו משודרג!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שמילאתם את המטבח בניחוחות נהדרים, אנו נצא לדרך במסע הבישול שלנו!

  1. מבשלים את הבצל עם השום והשמן זית עד שהם מזהיבים ומפיצים ניחוח אטרקטיבי במיוחד.
  2. מוסיפים את הפפריקות (החריפה והמתוקה) וטועמים – זה הזמן להרגיש את העוצמה!
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה למספר דקות.
  4. אם יש לכם תפוחי אדמה, הוסיפו אותם עכשיו – הם יוסיפו נפח למנה שלכם.
  5. אחרי שהתערובת רותחת, מוסיפים את הדג בזהירות, באורך של 5-6 דקות מכל צד.
  6. לא לשכוח למלוח ולטבל עם פלפל!
  7. מבשלים בכל המקרים עד שהדג נימוח בפה, טעים למדי.
  8. מכניסים את הפלפלים החריפים, אם רוצים להרגיש את התשוקה!
  9. מבשלים עוד 10 דקות עד שהטעמים מתמזגים ונשמרים.
  10. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים כוסברה קצוצה למעלה – ואוכלים בהנאה!

עכשיו כשהתבשיל נמצא על השולחן, דמיינו את התמונה – אורחים יושבים מסביב, כולם מחכים שהדג יגיע לצלחות. זה בהחלט הזמן להרגיש גאווה במנה שהכנתם!

שדרוגים ותוספות אפשריים

חשבתם שזה נגמר? ממש לא! יש עוד המון דרכים להשתעשע עם חריימה. לדוגמה, אפשר להוסיף מגוון של ירקות מושרים כמו גזר, קישואים או חצילים. כל ירק יוסיף טעמים ויופי למנה כמו צבעי הקשת.

לכם האקלימנטים – רוטב יוגורט בצד יכול להיות תוספת מדהימה, הנוגדה את החריף של המנה, ומביאה רעננות. שימו לב שאתם מגדילים את המנה המטורפת הזו עם פרוסת לחם טרי, כדי ללקק את האצבעות ממש!

המלצה שלי, אם אתם חובבי ספייס – אל תהססו להוסיף קמצוץ של כמון לגרסה שלכם, זה יהפוך את המנה למשגע!

שאלות ותשובות

איך לבחור את הדג המתאים לחריימה?
דרגת טריות היא המפתח! דג טרי הוא חיוני כדי לקבל את הטעם הנכון. אנחנו ממליצים לבדוק ריח, צבע וחיוניות.

האם אפשר להכין מתכון זה בבישול איטי?
בוודאי! פשוט תכניסו את כל המרכיבים לסיר בישול איטי ותנו להם לעבוד לאורך 4-6 שעות על חום נמוך.

האם אפשר להחליף את הפפריקה החריפה במשהו אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בשום שרי או בשום קימל, זו תהיה אופציה מעניינת ומיוחדת.

האם חריימה הוא גם מתכון לקיץ?
כל כך כן! למרות שזה תבשיל חם, הוא מתהדר ברעננות של איצי, כך שאין כל בעיה להכין אותו בכל עונה!

מה הדבר החשוב ביותר לשמור על המנה הזו?
תשומת לב על הזמן במים! תזכרו שהתיבול שלכם הוא החבר הכי טוב של הדג, ולכן, אל תיתנו למצרכים להיות מבושלים יותר מידי.

האם אני יכול להקפיא חריימה?
מומלץ להקפיא רק את הרוטב, ולא את הדג – כשמחממים את הרוטב, ניתן להוסיף דג טרי בקלות.

איך נכון להגיש את המנה?
שימו על שולחן עם פרוסת לחם, זה בדיוק מה שצריך כדי ללקק את האצבעות ולפנק את האורחים שלכם!

מה עושים במקרה שהמנה יוצאת חריפה מדי?
אפשר להוסיף עוד מים ורוטב יוגורט במידה ויש. זה יכול להכניס מגע של מתיקות לנוחות של כולם.

האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל מה שצריך זה לא להוסיף לחם – פשוט להגיש עם חצילים או ירקות טריים.

אפשר להכין גרסה צמחונית של חריימה?
כמובן! כל מה שצריך זה להחליף את הדג בקוביות טופו! זה טעים בדיוק באותה מידה!

אם אתם מכירים מישהו שאוהב אוכל מרוקאי או שזה פשוט לא עצמאי מדהים של מאכלים, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תעשו שמח ושתפו את החוויות שלכם! אתם רק הולכים לאהוב את המסע שאתם יוצאים אליו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​