חמין מקרוני משגע עם בשר – מתכון אגדי לחורף
אי שם בעמקי העברות, כששמש חורפית מתחילה לשקוע, אנחנו מרגישים צורך במשהו מחמם ונעים. בדיוק אז, מהתנור שלנו, עולה ריח משגע של חמין מקרוני עם בשר. מדובר במנה שלא רק מחממת אותנו, אלא גם מביאה איתה את החום של הבית ושל סבתא שזכרה כיצד להכין את החמין הטוב והמאד טעים שיש. מדובר במנה שלא משאירה מקום לספק; היא פשוט ממכרת ונכנסת ללב בכל ביס. כשאתם מתגלגלים בכסאות עם חברים ובני משפחה, תנסו להתאפק – לא ללקק את הצלחת!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות רמת קושי: קלה מספר מנות: 6-8
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן לבישול: 2.5 שעות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 6-8
הרכיבים הדרושים
למנה המדהימה הזו נצטרך את המרכיבים הבאים. נסו למצוא את המרכיבים הכי טריים שיש, כי זה מה שיעשה את כל ההבדל.
- 1 ק"ג בשר חזיר או עגל (הכי טעים שיש)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גזר חתוכים לקוביות
- 1 ק"ג מקרוני (שכבות/רביולי כל מה שאוהבים)
- 400 גרם רסק עגבניות
- 2 ליטר מים או ציר בשר
- תיבול: מלח, כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס
- 1 כף סוכר (עוזרת להפחית חומציות)
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה מדהימה וטעימה יותר, אפשר לשדרג את החמין עם בשר טלה, או להפוך אותו לטבעוני לחלוטין עם תחליפי בשר כמו סויה או טופו. אפילו אנחנו בונים תחליפים בריאים יותר – הגרסאות האלה פשוט משגעות!
שלבי ההכנה
על מנת להכין את המנה המופלאה הזו, יש מספר שלבים פשוטים שצריך לעבור, אז נתחיל!
- מחממים סיר גדול על להבה גבוהה ומשחים את הבשר מכל הצדדים.
- מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים לכל היותר 3 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שהכל נהיה אחיד.
- שופכים את המים או ציר הבשר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים, עד שהבשר מתרכך.
- בשעתיים האחרונות, מוסיפים את המקרוני ומערבבים עד שהכל מתמזג.
- בוחרים את המנה במחבת או צלחת שטוחה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
הכנת החמין – טיפים חשובים
כשהמקרוני בסיר, חשוב לנקוט במעט סבלנות. מהנסיון שלי, אם תשאירו את הלהבה נמוכה אבל לא ככה שהכל יהפוך למסיבה של בישול מדי קצב, תוכלו ליהנות מתוצאה אוורירית ונימוחה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה למושלמת, אתם יכולים להוסיף חומוס מבושל או עדשים שיכניסו עוד טעמים מופלאים. גם שמן זית מבריק על התבשיל בסיום יכול להוסיף ניחוחות מפתים. רוצים להפגין יצירתיות? נסו לשלב ירקות נוספים כמו קישוא או בטטה, שיתנו טעם אגדי.
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את החמין לצמחוני?
אפשר להחליף את הבשר באורז עם ירקות. זה ישמור על העושר של הטעמים.
מה לעשות אם נותרה מנה ליום המחרת?
תשמרו במקרר. החמין רק ימשיך להתמזג ויהיה עוד יותר טעים למחרת!
האם ניתן להקפיא את החמין?
כן, זה מאכל מצוין להקפאה. לחמם בעדינות לאחר הפשרתן.
האם כל בשר מתאים לחמין?
בעיקרון, הבשרים עם יותר שומן מעניקים טעמים יותר עשירים.
איך מוודאים שהמקרוני אינו מתפורר?
כדאי להוסיף אותו בסוף הבישול ולשמור על זמן מדויק בישול כדי ששמרו על מרקם.
מה השימוש הנכון בשימוש בתיבול?
אנחנו ממליצים להרגיש את הטעמים במהלך הבישול ולהתאים בהתאםלטעם האישי שלכם.
האם ניתן להשתמש במקרוני מקמח חצי מלא?
כן, זה יכול להוסיף ערכים תזונתיים.
איך לאזן את החומציות של הרסק?
שימוש בכפית סוכר כמו שמצויין בהכנה יכול לחסוך לכם בעיות.
מה כל כך מיוחד בחמין הזה?
החמין הזה משגע, תמצאו בו שילוב טעמים בין עושר הבשר והירקות, והמקרוני עצמו נותן קרמיות שווה.
מה עושים אם החמין יוצא יותר מדי סמיך?
במידה והשפה מדי סמיך, ניתן להוסיף מעט מים נוספת.
לאחר כל המילים האלה, יש רק דבר אחד שנשאר וכל מה שאני יכול לומר – אל תתביישו לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות! תביטו עליהם יושבים בכסאות ומלקקים את האצבעות. בתיאבון!