חזה עוף ממולא בשר ברוטב פטריות
אין כמו להיכנס למטבח וליצור מנה שמשלבת טעמים מדהימים, ריחות משגעים ומראה אגדי! חזה עוף ממולא בשר ברוטב פטריות הוא בדיוק המנה הזו. אנחנו מדברים על חזה עוף עשיר במילוי בשר טחון, הנצלה בצורה מושלמת עם רוטב פטריות ממכר שלוקח את המנה הזו לרמות חדשות של שפיות קולינרית. תארו לעצמכם, חתיכת עוף juicy שמחכה להתמזג עם טעמים עמוקים ובריאים – פשוט מעלף! כל ביס ממנה מצליח לגרום לכם לרצות לעוד ביס, ולעוד אחד. אחרי שנסיים את המתכון הזה, סביר להניח שתרצו לשתף אותו עם כל החברים והרשתות החברתיות שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נתמקד ברכיבים שתצטרכו על מנת ליצור את המנה המשגעת הזו. שימו לב, כל רכיב תורם לטעמים המיוחדים, וביחד הם מביאים לתוצאה הכי טעים שיש!
- 4 חזה עוף בינוניים
- 400 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף צמחי)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח לחם
- 1/2 כוס פרוסות גבינה צהובה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1/2 כוס ציר עוף (או מים)
- עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה או אורגנו) לקישוט
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מחפשים גרסה צמחונית של המנה, אפשר להחליף את הבשר הטחון בתחליף בשר צמחי או בתערובת של קטניות כמו עדשים או פול. גבינת טופו יכולה להוות תחליף נהדר לשמנת, ועשבי תיבול יכולים להוסיף לכם מרעננות.
שלבי ההכנה
השלבים כאן מובנים וברורים, כך שתוכלו להתחיל את המסע הקולינרי שלכם בצורה חלקה ומשמחת.
- נחמם את השמן הכבדי במחבת על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל ונטגן עד שיתכהה.
- נוסיף את השום והפטריות, נבשל עד שהפטריות מתרככות.
- נוסיף את הבשר הטחון, מלח ופלפל, ונבשל עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
- נוציא מהכיריים ונשאיר להתקרר.
- נמלא את חזה העוף בתערובת הבשר והפטריות.
- נגלגל כל חזה תוך כדי כיווץ הקצוות כדי למנוע מהמלית לברוח.
- מצפים כל חזה בקמח ומניחים על צלחת.
- מקמפלים את החזה בשמנת המתוקה והציר על חום גבוה למשך 5 דקות.
- מניחים את חזה העוף הממולא ברוטב ומבשלים על חום נמוך למשך 20 דקות.
- בזמן הבישול, אם רוצים, אפשר לשדרג את הרוטב עם תוספת של גבינה מגורדת מעל.
- מגישים עם עשבי תיבול לקישוט ונהנים כל ביס!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
רוצים להוסיף טוויסט מעניין? אתם יכולים להוסיף למילוי חציל קלוי או זוקיני קצוץ. אם אתם חובבים של פיקנטיות, אולי כדאי לשקול להוסיף מעט צ'ילי או אפילו גבינת פטה למילוי. גם רוטב סויה או רוטב חמאת בוטנים יכולים להפתיע אתכם בהחלטה של רוטב בצד.
שאלות ותשובות
מהו הזמן האידיאלי לבישול חזה עוף?
בישול חזה עוף בדרך כלל לוקח 20-30 דקות. יש לבדוק שהעוף מבושל היטב במרכז.
איך אפשר לדעת אם הבשר שלי מתובל נכון?
הדרך הטובה ביותר היא לטעום את התערובת לאחר הבישול. כדאי לשלב תיבול בזמן ההכנה.
האם מותר לשמור את המנה להכנה מאוחרת יותר?
בהחלט, המנה נשמרת היטב במקרר עד שלושה ימים. פשוט חממים לפני ההגשה.
מה ההמלצה שלכם על תוספות לצד המנה?
אורז פילה, פירה תפוחי אדמה או סלט ירוק מרענן יכולים להוות תוספת נהדרת!
איזה גבינה מומלצת לשים במילוי?
גבינת מוצרלה או גבינת פטה משתלבות נפלא עם טעמים הבשריים.
האם המנה מתאימה לדיאטה?
המנה כוללת יחס טוב של חלבונים, אך כדאי להיות זהירים עם השימוש בשמן ובשומן נוסף.
אפשר להכין את המנה בתנור?
כן, ניתן לאפות את העוף בתנור על חום 180 מעלות במשך 30-35 דקות.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כמובן! אפשר להקפיא את המנה לפני הבישול, כך שהכנה קלה יותר בעתיד.
למה עדיף להשתמש בחזה עוף?
חזה עוף הוא בשר רך יותר ומעט שומני, מה שמקנה טעם נהדר יחסית לכל מושג אחר.
האם יש גרסה טבעונית למתכון?
בהחלט! פשוט החליפו את הבשר בטופו או בפטריות ותקבלו מנה בריאה ואסתטית!
לסיום, אם אתם נהנים מהמנע האגדי הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם. תפו את המתכון הזה לידידים, ואולי תצליחו להפתיע אותם עם הידע הקולינרי שלכם!