חזה עוף ממולא בבשר טחון – המתכון המושלם לארוחה משגעת!
על שום מה חזה עוף ממולא בבשר טחון? זהו מתכון שיש לו מקום של כבוד במטבח שלנו, כי מדובר בארוחה מדהימה, ממכרת וטעימה שאין לה תחליף. כשאני חושב על מנה שמחממת את הלב וממלאה את הבטן, מיד קופץ לי לראש החזה עוף הממולא הזה, שהוא אגדי ממש וכבר מזמן הפך למועדף על השולחן!
הרעיון הבסיסי הוא לשלב את העוף המוכר, הטרי והכ18447יף עם ממרח של בשר טחון, אך לא סתם. כאן אנחנו מיישמים את הקסם של תבלינים שנותנים לאוכל טעם מעלף וייחודי. אז קדימה, בואו נתחיל במסע קולינרי שכולל ריחות משגעים, טעמים עזים והנאה מתמשך שלא תרצו להפסיק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נציג את המרכיבים שיקסמו לכם ולאורחים שלכם. אנו נדאג לכל פרט ופרט, כך שכל ביס יהיה נימוח ואוורירי, והטעמים יתפשטו לכל עבר.
- 4 חתיכות חזה עוף בעובי 2 ס"מ, שטוחות
- 400 גרם בשר טחון (בהשתדלות להשתמש בבשר איכותי)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס גבינת פרמין מגוררת
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (או יותר אם אתם אוהבים טעמים עזים)
- שמן זית למטגן
- 1/2 כוס רוטב עגב Tomatoe (אופציונלי)
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב שבו נתחיל ליצור את הפלא המעלף הזה!
- נחמם מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
- נטגן את הבצל הקצוץ כ-5 דקות, עד שיהיה רך ושקוף.
- נוסיף את שיני השום ונטגן עוד דקה עד שהן משחררות את הארומה. אל תשכחו לערבב!
- נוסיף את הבשר הטחון ונתגן עד שהוא משחים לגמרי.
- כשהבשר מתבשל ויורד את הנוזלים, נוסיף את התבלינים, הפטרוזיליה והגבינה המגוררת.
- נערבב היטב, נוסיף גם את הביצה, ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- נוציא את חזה העוף ופורסים כל אחת במה שנקרא "מגניב", כלומר שוכבים שטחיות ושטוחות.
- נניח כף מתערובת הבשר במרכז כל חזה עוף, ונקפל את החזה על המילוי. מומלץ להדק בעזרת קיסמי שיניים.
- כשהן מוכנות, נוסיף למחבת מעט שמן ונתגן את החזות הממולאות מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- נכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות, עד שהן מתבשלות לחלוטין.
חלופות אפשריות
אם יש לכם אורחים טבעוניים או צמחוניים, אתם יכולים לשדרג את המתכון ולמלא את החזה בטופו או בצמחים טריים עם פירות יער וטחינה. העיקר – תנו לדמיון שלכם לקחת אתכם למקומות חדשים!
אופציות לשדרוג
כדי להעביר את הפלא הזה רמה נוספת, אתם יכולים להוסיף גבינת מוצרלה מעל לקראת סוף הבישול, לתת לה להתמוסס ולהפוך את המנה לעוד יותר מושלמת! כמו כן, תוספות נוספות כמו רוטב עגבניות מתובל או רוטב יין אדום יכולים להתאים בכל מצב שמרמז על חגיגה אמיתית! אם הגעתם לפה, ברכות! נשאר טעים ומלא טעמים!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת שהעוף מוכן לחלוטין?
אתם יכולים לבדוק את העוף עם חיתוך קטן במרכז. אם השומן לבן ואין בו אף נוזלים ורודים, אז הוא מוכן!
מה לעשות אם אין לי גבינת פרמין?
אתם יכולים להשתמש בגבינת פטה או גבינה קשה אחרת, גם זה יעבוד מצוין.
האם ניתן להקפיא את התוצאה הסופית?
בהחלט! פשוט עטפו היטב את החזות בניילון נצמד והקפיאו. ניתן לחמם שוב בתנור כשמתחשק לכם!
כיצד להגיש את המנה בצורה אסטטית?
ניתן להניח את החזות הממולאות על מצע של ירקות קלויים ולמעלה לפזר עשבי תיבול קצוצים, זה ייראה יפה וטעים!
האם אפשר להחליף את הבשר טחון בעוף טחון?
מומלץ, העוף טחון מאוד עדין ומתחבר באופן מושלם עם המילוי!
אילו תוספות מומלצות עם המנה?
תוספות טובות יכולות להיות אורז, סלט ירקות רענן או פירה – כל מה שליבכם חפץ!
מה הטכניקה המומלצת למילוי?
השתמשו בכף כדי להניח את המילוי במרכז החזה. כאשר מקפלים, דאגו לא לדחוס יותר מדי!
האם יש דרכים שונות לבשל את המנה?
כמובן! ניתן גם לבשל בסו וויד, מה שיעניק לעוף טעם שונה ומיוחד.
כמה זמן שימור במקרר?
המנה נשמרת במקרר עד שלושה ימים, אך אני בטוח שאף אחד לא יחכה כל כך הרבה!
האם הבישול של המנה מגיע גם לערב חג?
בוודאי! זה מתכון מושלם לחגיגות משפחתיות, שעושה רושם אגדי על כולם פה!
אם אתם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הפצת המתכון תגע בלבבות רבים, ואני בטוח שהוכן באהבה. תיהנו!