חזה עוף מוקפץ עם אורז – מתכון אגדי שאסור לפספס!
לאחר יום ארוך בעבודה, כולם מחפשים את המנה המושלמת שמספקת נוחות ושובע. איזו מנה יכולה להיות מושלמת יותר מחזה עוף מוקפץ עם אורז? מדובר במנה שמביאה את כל מה שצריך – טעמים משגעים, מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר. בואו נצלול לעולם של טעמים וחוויות קולינריות שיעשו לכם את היום!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנגלה את שלבי ההכנה, נתחיל עם רשימת הרכיבים. האמת היא שחזה עוף מוקפץ עם אורז זה מתכון שמאפשר הרבה גמישות, כך שאם יש לכם רכיבים שתרצו להוסיף, אל תהססו! אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה המדהימה הזו?
- 500 גרם חזה עוף, פרוס לקוביות
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים של שום, קצוצות
- 1 גזר, קלוף וקצוץ דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול קצוצים, כגון כוסברה או פטרוזיליה, להגשה
מדהים כמה טעמים יכולים להתאגד יחד למנה אחת פשוטה! עכשיו, בואו נדבר על מרכיבים חלופיים. אם אתם צמחוניים, תוכלו להחליף את חזה העוף בטופו מוקפץ. כמו כן, אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. יש אינסוף אפשרויות!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לבצע את הקסם במטבח! שלב אחרי שלב, עד למנה המוקפצת והטעימה ביותר שיצא לכם לטעום!
- מחממים סיר עם מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את האורז ומבשלים לפי הוראות היצרן. בדרך כלל 15-20 דקות.
- באותה עת, מחממים מחבת רחבה על חום גבוה ומוסיפים את שמן השומשום.
- כששמן חם, מכניסים את קוביות חזה העוף ומטגנים במשך 5-7 דקות עד שהן מזהיבות ומבושלות היטב.
- מוסיפים את הבצל והשום ושומרים על טיגון במשך 2-3 דקות נוספות, עד שהבצל רך.
- כשהאורז מתבשל, מוסיפים למחבת את הגזר והפלפל האדום ומערבבים היטב.
- ברגע שהירקות רכים, מוסיפים את רוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
- אם האורז מוכן, מסננים אותו ומוסיפים אותו למחבת. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- סוחטים מעט מיץ לימון על המנה ומקשטים בעשבי התיבול הקצוצים.
- מגישים חם, ואל תשכחו ללקק את האצבעות!
עכשיו אחרי שסיימתם עם השלבים, מה שבטוח זה שהאורח שלכם לא יוכל להפסיק לאכול! זהו מתכון מעלף שאפשר לפתח ולשדרג בכל מיני כיוונים.
תוספות או שדרוגים
כפי שצויין לפני, המתכון הזה מאפשר שפע של שדרוגים. רוצים טוויסט? הנה כמה רעיונות!
- אולי תרצו להוסיף כמה נוטפי אגוזים קלויים כדי להעשיר את הפריך?
- כמובן שאפשר לשדרג עם רוטב חריף או אפילו צ'ילי טרי.
- תוספת של פטריות שמפיניון עשויה להיות מושלמת למי שאוהב פטריות.
- ואם אתם רוצים להוסיף עוד צבע, תוסיפו קוביות דלעת או קישואים. זהו שדרוג בריא ומרענן!
- כמובן שניתן להגיש עם סלט מרענן בצד – זה פשוט מושלם!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום חזה עוף?
אתם יכולים להשתמש בטופו נתון למוקפץ, או אפילו פילה דג כמו סלמון. זה יוסיף טעם חדש למנה.
האם אפשר להכין את המנה על הכיריים?
בהחלט! טיגון במחבת על הלהבה הראשית יעשה פלאים.
האם ישנה גרסה ללא גלוטן של המתכון?
כן, יש להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן, וכך תוכלו ליהנות מהמנה מכל הלב.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן שאריות?
שמרו את השאריות במיכל סגור במקרר עד 3 ימים, ותחממו שוב במחבת או במיקרוגל.
אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף?
מגוון. ברוקולי, שקדים קלויים, ועוד ירקות מרהיבים.
מהו הסוד למנה נימוחה?
הכנת מרינדה קצת לפני והשהייה במלח סמוך להקפצה.
האם אפשר להכין את המנה ללא שמן?
כן, ניתן להכין על גריל או במחבת טפלון.
אפשר לשים בתערובת קינמון?
אכן, קינמון יכול להוסיף טוויסט מעניין במתכון.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, זהו מתכון שמתנהג מצוין בהקפאה, עם זאת לא מומלץ להקפיא שוב.
למה חשוב לסנור את האורז לפני הבישול?
זה נועד להסיר את העמילן העודף ומבטיח אורז יותר פריך ואוורירי.
אם המתכון הזה עשה לכם את היום, אל תהססו לשתף אותו עם חברים וברשתות החברתיות. הכינו, טועמו ותהנו מכל רגע!