חזה עוף במחבת פסים – מתכון מדהים וטעים שישאיר אתכם פעורי פה!
בואו נדבר על אחת מהמנות הכי טובות שיש – חזה עוף במחבת פסים. אם חשבתם שזו רק מנה פשוטה, אתם טועים טעות מרה! מדובר באוכל שניתן להכין תוך פחות משעה, אבל זה כל כך הרבה יותר מחזה עוף המושרה בתיבול והמטוגן במחבת. כאן אנחנו נייצר מנה מעלפת שעוטפת את העוף בתבלינים, מה שמקנה לו טעם מוחלט והכי טעים שיש. המנה הזו מושלמת לארוחת ערב משפחתית או תוספת מרשימה לאירוח של חברים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, כמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו נעבור לחלק המעניין באמת – הרשימה של המרכיבים. עם החומרים הנכונים, נוכל לייצר מנה משגעת של חזה עוף במחבת פסים, שתשאיר את כולם המומים.
- 4 חתיכות חזה עוף טרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- מיץ מחצי לימון
- עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה או דלורית) לקישוט
- למשרה: 2 כפות דבש או סירופ מייפל (אופציונלי)
- לגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בפילה שיטאקי במקום חזה עוף
שלבי ההכנה
ועכשיו לשלב המלהיב שבו נתחיל עם ההכנה של המנה המדהימה הזו. עושים את זה בקפיצים ובמומנטום טוב, וכך נוצרת מנה שתשאיר אתכם מרוצים.
- בצורה הראשונה, ניקח את חזה העוף, ונניח אותו בקערה עמוקה.
- נוסיף את שמן הזית, פפריקה, כמון, שיני השום הכתושות, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- נערבב הכל היטב, כדי שכל חתיכת עוף תתעטף בתבלינים.
- נניח לעוף להשרות במשרה לחצי שעה (ואם יש לכם סבלנות, יותר טוב).
- בחימום מחבת על חום בינוני, נוסיף כף שמן זית.
- נניח את חזה העוף המקולקל במחבת ונשייט לכישרון הגסטרונומי שלנו.
- נשאיר את העוף במחבת למשך 5 דקות מכל צד, עד שיתבשל ויתקבל צבע זהוב יפה.
- אם רוצים, נוסיף בסוף חצי כפית דבש או סירופ מייפל להוספת מתיקות.
- נסיר מהכיריים ונניח את העוף על צלחת שטוחה ונהדרת.
- נקשט עם עשבי תיבול קצוצים – והמנה מוכנה!
אין כמו להתענג על חזה עוף במחבת פסים טעים ומוקפץ. המנה הזו לא רק שבריאה אלא גם אגדית בשולחן! אל תשכחו לשלב תוספות כמו אורז, סלט ירקות טרי או פירה כדי להשלים את הארוחה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי למקסם את ההנאה שלכם מהמנה, יש כמה שדרוגים שכדאי לשקול. נתחיל מהתוספות – אפשר להכין אורז עם ירקות מוקפצים שיהפוך את הארוחה לדלת תזונה. דאגו להוסיף קמצוץ של סויה כדי לשדרג את הטעמים!
בהמשך, אפשר להוסיף טחינה עם שום ולימון כמרינדה. אם אתם חובבי חריף, תשקלו להכניס פלפל חריף בפנים לבישול! למה לא לערבב פירות טריים קצוצים בסלט כדי לקבל את הטעם המרענן?
לבסוף, אם אתם רוצים לגוון, ניתן לעטוף את העוף בפיתה רכה עם סלטים שונים – כך יוצא סנדוויץ' עוף שהוא ממכר! אין אף שיטה שיכולה להשוות לדמיון קולי שנוצרת כאשר הדבר מתבצע במטבח!
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי חזה העוף מוכן? אם העוף משנה צבעו בצדדים הזהובים ונותן ריח מדהים, הוא כנראה מוכן. יש לבדוק אם יש דם במרכז או אם הוא יציב כשהוא חתוך.
אפשר להכין את המתכון עם חזה עוף קפוא? בהחלט, אך יש להפשירו לחלוטין לפני הבישול. את המשרה אפשר לשים לפני ההקפאה.
האם ניתן לשלב עוף עם ירקות? בוודאי! זה רק מוסיף טעמים נעימים. תוסיפו גזר, פפאיה או קישואים לחצי מהבישול.
מה אפשר לעשות עם השאריות? ניתן להכין סלט עוף נהדר או לאכול אותו עם פיתות למחרת. השאריות הופכות לארוחה מושלמת.
האם ניתן להמיר חזה עוף בחומרים אחרים? כן, כמו שהצענו, העוף אפשר להמיר בחלופות כמו טופו או סטייק בקר בשיטת בישול דומה.
כמה זמן ניתן לשמור את החזה עוף במקרר? השאריות יישארו חדשות למשך 3-4 ימים במקרר.
האם אפשר להכין את המנה על גריל? בהחלט! בישול על גריל נותן טעמים נוספים ומעניין לחוויה!
מהם הרטבים הכי מתאימים למנה הזו? יכול להתאים צ'ילי מתוק, רוטב שום או טחינה, והרבה אנשים אוהבים להכין רוטב פסטו לתיבול מעניין.
האם אתם חושבים לבשל את העוף במחבת פסים על חום גבוה? לא מומלץ. הכנתו על חום בינוני מאפשרת בישול אחיד ומונעת שהעוף יתקשה יתר על המידה.
איזה סוג פאן יהיה הכי טוב להכין על הפלטה? פאן מתכת, עם מסילה נמוכה, ideal לאיור בצורת פסים.
שמרו את המתכון הזה במועדפים שלכם, כי מדובר במשהו אגדי שאף אחד לא יוכל להפסיק לאכול! אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולקבוע ארוחת ערב הכוללת את חזה העוף המושלם. תיאבון!