חוברת מתכונים נינג'ה גריל בעברית
במשך שנים רבות, מכשירי האוויר האישי נחשבים לתופעה שהחליפה את תנורי הבישול המסורתיים. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם אפשרויות הבישול שלנו. נכון, יש לזה ריח של חדשנות מרעננת, והנינג'ה גריל הולך ואוסף לעצמו קהל מעריצים באינטרנט. אבל מה זה בכלל אומר להיות "נינג'ה"? מההיסטוריה של המכשיר ועד למתכונים המדהימים שאתם מוזמנים לגלות, נשמור על ריח של חדשנות במטבח הביתי שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי למתכון וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לתהליך הבישול בנינג'ה גריל ישנם מרכיבים בסיסיים שצריך שיהיו לכם במטבח. המתכון שלנו היום יעסוק בחתיכת עוף עסיסית, אך הוא כל כך מוכשר, כך שניתן בקלות לשדרגו למאכלים אחרים. הנה סקירה של המרכיבים שצריכים להיות אצלכם:
- 4 רגלי עוף בעצמות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס יוגורט
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לימון אחד, סחוט
- כף סוכר חום (אופציונלי)
העופות האלה הם פשוט מעלפים ביופיים ובטעמהם. מהחום של השום ועד לעשן של הפפריקה, הם בהחלט משגעים את כל החושים שלנו. מכאן מגיעה השאלה: מה עם גרסה טבעונית?
ובכן, עבור גרסה טבעונית בהחלט ניתן להחליף את העוף בטופו. מהנסיון שלי, טופו בסגנון זה הוא פנטסטי כאשר הוא מושרה באותו תיבול. אז בואו נמתח עוד רגע את הסקרנות שלכם.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס לעבודה. אתם תראו שהשלבים פשוטים ונוחים. הדבר הכי טוב במתכון הזה הוא שהתוצאה הסופית היא כאילו אתם השפים המובילים בעולם!
- מניחים את רגלי העוף בקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן הזית, היוגורט, הפפריקה, הכמון, השום, מלח, פלפל והמיץ מלימון.
- מערבבים היטב עד שהעוף מצופה בתיבול בכל הצדדים.
- מניחים לעוף לנוח במר marinade למשך 15 דקות לפחות (או יותר אם יש לכם זמן).
- מחממים את הנינג'ה גריל על טמפ' גבוה (אם יש לכם פונקציית גריל, השתמשו בה).
- מניחים את העוף על הרשת הייעודית.
- משאירים את העוף במכשיר לפחות 20 דקות, עד שהוא מוזהב ופריך (בדיוק כמו שאתם אוהבים).
- כשהעוף מוכן, הסירו מהגריל והניחו לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
השלבים הפשוטים האלו יכולים לשדרג את משרדכם או את הבית שלכם למלון 5 כוכבים! עם הטעמים המרעננים שיש בתוך המנה, אתם ממש לא תאמינו למזל שלכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אז כאן מגיע החלק המעניין! אפשרות להתאים את המנה הזו למגוון רחב של טעמים. רוצים קצת חריף? הוסיפו כמה פלפלים חריפים מתוקים למשרה. רוצים שדרוג של חומציות? תוסיפו קצת צ'ילי סויה או אפילו כמה גרגירי רימון כאשר אתם מגישים את המנה. ואולי, כמובן, פלפלים קלויים על הגריל – הם גם ישדרגו את החוויה הכללית!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בחלקים אחרים של העוף?
ממש כן! תוכלו להחליף את הרגליים בכנפיים או אף בחזה עוף. הכל ידרוש התאמה בזמן הכנה, אך התוצאה תהיה מושלמת.
האם ניתן להשתמש במרינדה אחרת?
בהחלט! אפשר להשתמש במרינדות מוכנות או אפילו להכין מרינדה מזרחית עם טחינה ולימון.
מה משך הזמן המקסימלי שיש להשרות את העוף?
אם יש לכם סבלנות, שימו את העוף במנוחה למשך שעתיים ולא פיה למעלה! התוצאה תהיה מרשימה.
האם אפשר לשמור את שאריות העוף במקרר?
לגמרי! אם יש לכם שאריות, הניחו אותן במיכל סגור במקרר ולא תשכחו לאכול את זה במוקדם או במאוחר.
האם אפשר להכין את העוף בתנור?
בוודאי! ניתן לבשל אותו בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-30 דקות, ותגלו שהוא ייצא טעים לא פחות.
מה ניתן להגיש לצד העוף?
סלט מרענן, תפוחי אדמה בתיבול בינלאומי או אפילו פירה ימי יכולים להשתלב נהדר לצד העוף הזה.
האם צריך לשמן את הגריל לפני השימוש?
לא בהכרח, אבל שמן זית קל מאוד יכול לסייע להשגת תוצאה פריכה ומדהימה.
האם זה אוכל בריא?
העוף איכותי, דל פחמימות ועם יוגורט תוסס, מה שהופך אותו לאופציה בריאה וממכרת.
כמה זמן לוקח הכנה כוללת?
לוקח כ-30 דקות לכל התהליך, כך שזה לבד יכול להיות ניהול זמן אידיאלי בשבילכם.
האם יש תחליפים לטעמים בעורף?
כן, עוף יכול להיות מוחלף בטופו או חלבון צמחי אחר.
אם התלהבתם מהמתכון המאגי הזה, אנו מזמינים אתכם לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחבריכם לגלות עוד על המתכון המושלם הזה, והפכו את הזמן במטבח למיוחד באמת! כמו שתמיד אומרים, טובים השניים מן האחד, וכשכולם מסביבנו נהנים, זה מה שעושה אותנו מאושרים. בתיאבון!