חביתת ירק 10 דקות שתשנה את הארוחות שלך

חביתת ירק מדהימה בתוך 10 דקות

בואו נדבר על משהו שכולנו אוהבים – חביתת ירק! זה אחד המאכלים המדהימים, הממכרים והמאוד משגעים שאפשר להכין בכל רגע. חביתת ירק היא לא סתם חביתת ירק, היא חוויה של טעמים וצבעים, שמוסיפה חיוך על הפנים ומניחה אותנו במרכז המטבח של סבתא. זהו מתכון שמגיע עם סיפור, עם תחושה של בית – ואנחנו כאן כדי לחלוק אותו איתכם! אם אתם רוצים להכין חוויית בוקר מושלמת, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 2 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החביתת ירק המעלפת הזו, אנחנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים, שכנראה כבר קיימים אצלכם במטבח. הנה הרשימה המושלמת:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חסה קצוצה (או תרד)
  • 1/2 כוס גזר מרוסק
  • 1/4 כוס בצל קצוץ
  • 1/4 כוס גבינת פטה מגוררת (לגרסה טבעונית ניתן לשים טופו מרוסק)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניינים בגיוון, אפשר לשדרג את החביתת ירק במגוון דרכים. לדוגמה, תוכלו להוסיף פרוסות פטריות, פלפלים מתוקים או אפילו קישואים קצוצים. ואם אתם בקטע טבעוני, פשוט שימו טופו במקום גבינת הפטה והשתמשו בתחליף ביצים מתאים. כך חביתת ירק שלכם תהפוך לאגדה של ממש!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לגלות איך מכינים את המנה המושלמת הזו – בהצלחה רבה!

  1. קודם כל, נשבור את הביצים לקערה ונקציף אותן בעזרת מטרפה עד שהתערובת מתאחדת וכמעט מתחילה להקציף.
  2. נוסיף את החסה, הגזר, הבצל וגבינת הפטה (או חלופה טבעונית) למטרפה ונמשיך לערבב עד שהתערובת מתמזגת.
  3. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב שוב לרגע.
  4. נחמם שמן זית על מחבת בגובה בינוני.
  5. כששמן חם, נשפוך את התערובת למחבת ונפזר אותה בעדינות.
  6. נבשל במשך 3-5 דקות עד שהחלבוב מתחיל להיתקע בצדדים.
  7. נפנה את החביתת בעזרת תרווד ונעבור צד, נבשל צד שני 2-3 דקות נוספות עד שתהיה זהובה.
  8. נעביר את החביתת לצלחת שטוחה וניתן לה להתקרר קצת.
  9. נשבור אותה לחתיכות ונגיש חם עם סלט טרי בצד.
  10. בתיאבון!

שדרוגים ותוספות

אוקי, אז החביתת ירק המדהימה מוכנה, אבל אנחנו יודעים שעם כמה שדרוגים אפשר להפוך אותה למיוחדת ששווה לספר עליה! אפשר להוסיף בתוכה גם גבינת מוצרלה נמתחת – וככה יהיה לכם מובן "ללקק את האצבעות". אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ לתערובת. כשאתם מגישים, הוסיפו חבילה קטנה של יוגורט עם שום ואפילו שמן זית מעושן על למעלה. תעשה הבדל מדהים בכל ביס!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את החביתת ירק לבריאה יותר?
הוספה של תרד או קייל תוכל להפוך את המנה לבריאה ומזינה יותר.

מה ניתן לשים במקום גבינת הפטה?
אם אתם מעדיפים אוכל ללא מוצרי חלב, תחליף מאוד מוצלח הוא תערובת של טופו עם תבלינים.

האם אפשר להכין את החביתת בתנור?
בהחלט! ניתן לשים את התערובת בתבנית מרופדת ולאפות 20 דקות בחום של 180 מעלות.

האם אפשר להקפיא חביתת ירק?
כן, חביתת ירק מתהדרת באפשרות להקפאה. פשוט חתכו ליחידות והקפיאו בשקית אטומה.

כמה זמן היא מחזיקה במקרר?
חביתת הירק יכולה להחזיק במקרר במשך 3-4 ימים.

למה להשתמש בשמן זית דווקא?
שמן זית הוא בריא יותר ומוסיף טעם מיוחד לכל מנה.

מה ההמלצה לשתייה בצד?
שילוב עם מיץ לימון מרענן או תה צמחים ירוק יכול להוסיף עוד טעמים מצוינים לחוויה.

האם חובה להשתמש בחסה?
לא, אתם בהחלט יכולים לבחור בכל ירק אחר שמועדף עליכם, כמו פטריות או קישואים.

איך ניתן להקל על תהליך הקיצוץ של הירקות?
השתמשו במעבד מזון. זה יעזור לחסוך זמן ולשמור על העוברים ברובם קצוצים ומנוערים.

האם זה מתכון בסגנון האוכל של סבתא?
בהחלט! זהו מתכון שיביא לכם דמעות של נוסטלגיה. הכי טעים שיש!

אז עכשיו יש לכם מתכון לחביתת ירק אגדי ומעלף. אתם מוזמנים לנסות ולשתף את החוויה שלכם עם חברים ברשתות החברתיות. בא לכם לשתף את המתכון עם מישהו? קדימה, ספרו להם על המנה המדהימה הזו! בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​