חביתה 2 ביצים קלוריות – המנה המושלמת לכל זמן ביום
למי שאין בסביבה ביצים, ולא רוצה לחכות עד שתגיע השליח, תנו לי לספר לכם – החביתה הזאת היא הדבר הכי מדהים שיכולים להכין עם שתי ביצים פשוטות. אתם לא תאמינו כמה זה ממכר, ואיזה טעם אגדי תקבלו! קחו את המצרכים, הכינו את הסכינים והסירים, כי הגיע הזמן לאכול משהו עוצר נשימה. החביתה הזאת משתלבת בכל ארוחה – בין אם זה בוקר, צהריים או ערב. כל ביס נימוח בפה, תענוג אמיתי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 1-2
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את החביתה המושלמת, נצטרך את המצרכים הבאים. תאמינו לי, זה לא רק קל – זה גם ממש זול!
- 2 ביצים טריות (כמובן של תרנגולות מאושרות)
- 2 כפות חלב (אפשר גם חלב שקדים למי שרוצה גרסה דלת קלוריות)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף חמאה או שמן זית (כל אחד לפי העדפתו)
- תוספות: גבינה צהובה, ירקות קצוצים, ג'לפנוס, זיתים ועוד.
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם דאגות תזונתיות כמו ללא גלוטן או צמחונות, אפשר להחליף את החלב בחלב שקדים או סויה. אפשר גם לנסות את המוצר של חלבוני ביצה כדי להפוך את החביתה לבריאה יותר.
שלבי ההכנה
אז אחרי שאספנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל! זה קל, קחו נשימה עמוקה – כל אחד יכול!
- שוברים את הביצים לקערה מוסיפים את החלב, מלח ופלפל וטורפים בעזרת מזלג או מטרפה עד שהתערובת אחידה.
- מחממים את החמאה או השמן במחבת על חום בינוני עד שהשומן נמס.
- שופכים את התערובת למרכז המחבת והשאירו את זה להתבשל.
- אחרי כמה דקות, כשגבולות החביתה מתחילים להתייצב ואמצע התערובת מתחיל להתקשות, מוסיפים את התוספות שבחרתם.
- כשהחביתה כמעט מוכנה, מומלץ להפוך באמצע (למי שמעוניין בחביתה יותר מושלמת, אפשר לעזור עם צלחת!)
- מבשלים עוד כדקה עד שהחביתה מוכנה.
- מעבירים לצלחת ומקשטים עם עשבי תיבול או רוטב במידה ורוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את החביתה הזו צעד קדימה, אפשר להוסיף דברים מגניבים כמו גבינת פטה מתפוררת או קוביות של טופו. להקפיץ שאריות ירקות מהמטבח – זה משגע! תוספת של עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום יכולה לשדרג את החביתה לרמה מקצועית. וזה לא נגמר כאן – קחו גבינה צהובה חריפה, ובטח שתרצו להשקיע גם בכמה פרוסות דלשור בדיוק מעל החביתה.
שאלות ותשובות
מאיפה אני יודע אם החביתה מוכנה?
החביתה מוכנה כאשר השוליים מתחילים להתייצב ואמצע החביתה כבר לא נוזלי. קחו את הזמן, תתבוננו בה!
האם אפשר להכין חביתה فقط עם חלבונים?
בוודאי! אתם יכולים להכין חביתה רק עם חלבונים. תהליכים דומים, דאגו לתבל כמו שצריך כדי להרגיש את הטעם.
האם ניתן להוסיף ירקות טריים?
בהחלט! תוספת של בצל, פטריות, ולפעמים גם תרד יכולה להקפיץ את החביתה לגמרי. אלו ירקות בריאותיים ומלאים בטעמים.
האם החביתה נהייתה נמוכה?
ייתכן שדאגתם לא לחמם את המחבת מספיק או שהנחתם את התערובת כשהיא לא אחידה.
האם אתם ממליצים על גבינת מוצרלה?
לגמרי! גבינת מוצרלה נמסה באורח מדהים ומכילה טעמים רכים אשר יכולים לשדרג את החוויה.
מה הכי טעים להגיש עם החביתה?
מומלץ להציע עם לחם טוסט שלם או פשוט על טורטיה. אפשר גם להוסיף רוטב פיקה או מחית עגבניות למגע מעניין.
האם אפשר להכין חביתה בלעדיי ביצים?
ישנן חלופות כמו טופו, חלבון סויה, ואם אתם מחפשים משימה קלה, זה לחלוטין אפשרי!
כיצד אוכל להוות את החביתה מתשעים קלוריות?
ניתן להחליף את השמן בחלבון או חלב דל שומן. חלק מהשמנים והביצים שמים מספר קלוריות.
מה הכי חסכוני במתכון הזה?
שתי ביצים הם אחד מהמרכיבים הזולים והנפוצים שהופכים את המתכון למושלם וזמין.
אז אם הגעתם עד כאן, זה אומר שאתם ממש מתעניינים בחביתה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף עם חברים ורשתות חברתיות, להעביר את המתכון לכולם, יש כאן משהו אגדי שמחכה שיתגלגל על הלשון שלכם.