וכך תכינו סלט בורגול ותפוחים שלא תרצו להפסיק לאכול

סלט בורגול ותפוחים

אנו עומדים להוציא אתכם קצת מהשגרה הקולינרית ולחשוף אתכם למנה שתשגע את כל מי שיטעם אותה! סלט בורגול ותפוחים הוא שילוב שלא תמצאו בכל מסעדה, אך כשאתם מכינים אותו בבית, אתם לא רק זוכים למנה מדהימה, אלא גם לארוחה שמשאירה את הסועדים מפולטים מרוב טעמה המשגע. מדובר במנה שהיא גם בריאה, גם משביעה וגם יש לה טוויסט מעניין שלא תצליחו לעמוד בפניו. כשאתם לוקחים ביס מהסלט הזה, אתם עלולים לגלות שהוא ממכר. אז בואו נכין סלט בורגול עם תפוחים שכולם יפלו מהכיסאות!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שהסלט המדובר יהיה באמת מושלם, חשוב להשתמש ברכיבים באיכות גבוהה. נתחיל ברשימת המרכיבים:

  • 200 גרם בורגול (קצת פחות מגביע חלב)
  • 2 תפוחים ירוקים (או תפוחים שהכי טעים לכם)
  • 1 בצל אדום קטן (או בצל סגול, מה שמתחשק לכם)
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה (כדי להוסיף צבע ורעננות)
  • 2 כפות מיץ לימון (לא תהיו קמצנים כאן)
  • 3 כפות שמן זית (כאן אנחנו רוצים שמן איכותי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג את הסלט הזה לגרסה אחרת, יש כמה אפשרויות. אפשר להשתמש בבורגול מלא כדי להעלות את רמת הסיבים והבריאות, או להחליף את התפוחים בפטל או בתותים לקיץ. ואם אתם מחפשים לגרום לסלט להיות נטול גלוטן, ניתן להחליף את הבורגול בכוסמת או קינואה, שתהיה נהדרת באותה מידה!

שלבי ההכנה

הכנה של סלט בורגול ותפוחים היא פשוטה, אז בואו נתחיל!

  1. בסיר קטן, נביא 500 מ"ל של מים לרתיחה.
  2. הוסיפו את הבורגול לקופסה, ולאחר מכן את המים הרותחים. כסו והשאירו להתקרר במשך 20 דקות.
  3. בזמן שהבורגול סופג את המים, נחתוך את התפוחים לקוביות קטנות או פרוסות דקיקות.
  4. קוצצים את הבצל האדום ואת הפטרוזיליה גם כן לחתיכות קטנות.
  5. כאשר הבורגול סיים להתרכך, סננו אותו בעזרת מסננת והשאירו להתקרר.
  6. כשהבורגול מצטנן, ערבבו אותו בקערה גדולה עם התפוחים, הבצל, האגוזים והפטרוזיליה.
  7. בתוך קערה קטנה, ערבבו את מיץ הלימון עם שמן הזית, מלח ופלפל.
  8. שפכו את הרוטב לקערה עם הסלט והכל שלבו היטב.
  9. אפשרו לסלט לשבת במשך מספר דקות כך שכל הטעמים יספגו אחד בשני.
  10. הגישו בקערות, ותיהנו מביס מדהים ומעלף!

ובכן, עכשיו יש לכם סלט באיכות מסעדה, סרט נפלא בכל ביס. תאכלו עם מכרים טובים, תערכו פיקניק או סתם תזמינו את כל השכונה – כולם יתמוגגו מהטעמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם אוהבים לשדרג את מה שאתם מכינים, יש לכם לא מעט אפשרויות. אפשר להוסיף לשישיית הגזרים קצוצים שיתנו מרקם מעניין, לחליפו עם חמוציות מיובשות לסלט שלווה ומסוימת, או להוסיף קוביות של גבינת פטה לסלט שמוסיפות מליחות נהדרת. גם תיבול עם קצת שטח פיקנטי כמו צ'ילי או שום קצוץ יכול לשדרג את המנה לרמה חדשה!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי בורגול?
אתם יכולים להחליף אותו בקינואה או אורז לבן, אך התוצאה לא תגרום לכם לפספס את הבורגול המוכר.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותו יום מראש, אם אתם שומרים אותו במקרר בכלים אטומים.

מה אם אני לא אוהב אגוזים?
תמיד אפשר פשוט להשאיר אותם בחוץ או להחליף באפרסק מיובש שיכול להוסיף מתיקות.

האם אפשר להוסיף תיבול נוסף?
כמובן! תיבול כמו כמון או זעתר יכול להרשים במיוחד.

יש המלצות לרטבים נוספים?
אז כן, רוטב יוגורט עם נענע מאוד הולך כאן!

האם אפשר להפוך את הסלט לטבעוני?
בוודאי! כל רכיב כאן כבר טבעוני, כך שהסלט כבר אוניברסלי!

איך לדעת אם הבורגול מוכן?
הבורגול צריך להיות רך, אך לא מתפורר – בדיוק כמו פסטה מוכנה!

האם הסלט מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים טעמים מתוקים, ותפוחים בהכנה כזו מושכים במיוחד.

כמה זמן מחזיק הסלט במקרר?
הסלט יכול להחזיק פה מס' ימים, אך ההמלצה היא לא ליותר מ-3-4 ימים.

האם ניתן להקפיא את הסלט?
לא מומלץ להקפיא את הסלט, כי המרקם לא יישאר כמו שצריך.

אז למה אתם מחכים? התחילו להכין את הסלט המדהים הזה, שיפתיע אתכם ואת האורחים שלכם! שתפו את המתכון עם חברים ושתפו בבישול ובאהבה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​